Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел/Факс: +381 (0)35 8223-805, Тел: +381 (0)35 8222-262

ДОДЕЉЕНА ПРИЗНАЊА ЦЕНТРА ЗА ПРОМОЦИЈУ НАУКЕ НАЈБОЉИМ НАУЧНИМ КОМУНИКАТОРИМА


У суботу, 10. јула 2021. године, у Ректорату Универзитета у Београду додељена су признања организацијама и појединцима који су учешћем на Јавном позиву за финансирање пројеката промоције науке представили оригиналне идеје и који ће током наредне године развијати своје пројекте.

Пројекат “Суперхероји и моћна наука“ који се реализује у оквиру Центра за промоцију науке Факултета педагошких наука, оцењен је највишом оценом и налази се први на ранг листи у категорији 2 на јавном позиву Центра за промоцију науке Републике Србије.

У оквиру пројекта планирана је реализација низа интерактивних радионица чији је циљ подстицање радозналости и интересовања ученика основне школе за учење и проучавање садржаја природних наука и математике кроз СТЕАМ активности и концепт суперхероја. Све планиране активности засноване су на истраживачкој методи, интегративном приступу и примени савремене образовне технологије.

Руководилац пројекта: доц. др Оливера Цекић-Јовановић

Чланови тима: Доц. мр Милош Ђорђевић, руководилац Центра за промоцију науке ФПНЈ, проф. др Александра Михајловић, Асс Андријана Млетић, Асс Милан Миликић, Асс Ана Миљковић-Павловић.

 

 

НОВА ИЗДАЊА ЦЕНТРА ЗА ИЗДАВАЧКУ ДЕЛАТНОСТ ФАКУЛТЕТА ПЕДАГОШКИХ НАУКА


Научне монографије

Проф. др Емина Копас-Вукашиновић: Контрола понашања деце и младих: превенција и/или могућност васпитног деловања
Проф. др Јелена Теодоровић: Унапређивање квалитета рада школа: како побољшати школе, наставу и ученичке исходе

Уџбеници

Проф. др Ружица Ж. Петровић: Логика
Доц. др Весна М. Петровић: Научни појмови и како их развијати у настави

Детаљније:

cid.pefja@gmail.com
https://pefja.kg.ac.rs/centar-za-izdavacku-delatnost/

 

 

ПОЧЕЛО ПРИЈАВЉИВАЊЕ КАНДИДАТА ЗА УПИС НА ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА У ЈАГОДИНИ


На Факултету педагошких наука у Јагодини у току је пријављивање кандидата за упис 2021/2022. Пријављивање ће се вршити до петка, 25. јуна од 9 до 14 часова. И ове године, слободно је 210 места за упис на три студијска програма основних академских студија; Учитељ, Васпитач у предшколским установама и Васпитач у домовима.

Детаљније: https://pefja.kg.ac.rs/…/OAS-Konkurs-I-rok-2021-22-I.pdf

АКЦИЈА “ЗА ВУКАНОВ ПРВИ КОРАК”: СТУДЕНТИ ФПНЈ ДО САДА ПРИКУПИЛИ 85 ХИЉАДА ДИНАРА


Студентски парламент Факултета педагошких наука у Јагодини организовао је и успешно реализовао четвородневну хуманитарну акцију под називом „За Вуканов први корак“ како би помогао двогодишњем Вукану Мијушковићу.

Донирање је још увек у току. Дечаку који болује од церебралне парализе и епилепсије потребно је укупно седам милиона динара за лечење. Прикупљено је 50 посто од укупне суме, а може се помоћи и слањем СМС поруке са садржајем 986 на 3030.

http://noviput.rs/drustvo/akcija-za-vukanov-prvi-korak-studenti-fpnj-do-sada-prikupili-85-hiljada-dinara/?fbclid=IwAR0fuc90HTzmDhB_v3kLJ7mbvz8_wB-i34vu7Xdv7DTvX6HzHj3gIK0wrIQ

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА СТУДЕНАТА ФПНЈ ЗА ВУКАНА МИЈУШКОВИЋА


Студенти Факултета педагошких наука у Јагодини, у суботу и недељу, 5. и 6. јуна 2021, организовали су хуманитарну акцију прикупљања новчаних средстава за помоћ дечаку Вукану Мијушковићу који је на порођају рођен без кисеоника и без срчане радње.
На спортским теренима у насељу Стрелиште, наши студенти су организовали низ интересантних игрица и ликовних активности за децу свих узраста. Наредног викенда, 12. и 13. јуна, очекују Вас хуманитарни турнири у баскету и малом фудбалу. Сва прикупљена новчана средства биће уплаћена породици Мијушковић а студенти Вас позивају да и ви узмете учешће у акцији!
Подсећамо вас да донације можете упутити и телефонским путем, слањем СМС порука са садржајем 986 на број 3030.
УПИШИ 986 И ПОШАЉИ СМС НА 3030!

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА „ЗА ВУКАНОВ ПРВИ КОРАК“


Студенти Факултета педагошких наука у Јагодини, 5, 6, 12. и 13. јуна, организују хуманитарну акцију прикупљања новчаних средстава за помоћ дечаку Вукану Мијушковићу из Јагодине који је на порођају рођен без кисеоника и без срчане радње.
Најпре ће на спортским теренима на Стрелишту наши студенти, 5. и 6. јуна организовати интересантне игрице и ликовне активности за децу, док ће 12. и 13. јуна, на истом месту, бити организовани турнири у баскету и малом фудбалу.
Прикупљена новчана средства биће уплаћена породици Мијушковић а студенти Вас позивају да и ви узмете учешће у акцији.
Донације је могуће упутити и телефонским путем, слањем СМС порука са садржајем 986 на број 3030.
УПИШИ 986 И ПОШАЉИ СМС НА 3030!

 

ПРОЈЕКАТ “СУПЕРХЕРОЈИ И МОЋНА НАУКА“ – ПРВИ НА ЛИСТИ ЦЕНТРА ЗА ПРОМОЦИЈУ НАУКЕ


Пројекат “Суперхероји и моћна наука“ који се реализује у оквиру

Центра за промоцију науке Факултета педагошких наука, оцењен је највишом оценом и налази се први на ранг листи у категорији 2 на јавном позиву Центра за промоцију науке Републике Србије.

У оквиру пројекта планирана је реализација низа интерактивних радионица чији је циљ подстицање радозналости и интересовања ученика основне школе за учење и проучавање садржаја природних наука и математике кроз СТЕАМ активности и концепт суперхероја. Све планиране активности засноване су на истраживачкој методи, интегративном приступу и примени савремене образовне технологије.

Руководилац пројекта: доц. др Оливера Цекић-Јовановић

Чланови тима: Доц. мр Милош Ђорђевић, руководилац Центра за промоцију науке ФПЊ, проф. др Александра Михајловић, Асс Андријана Млетић, Асс Милан Миликић, Асс Ана Миљковић-Павловић.