Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел. (+381 35) 223-805, Факс: (+381 35) 223-805

НИКОЛА РАКОЧЕВИЋ И ЛУТКАРСКА ПРЕДСТАВА “ТВРДОГЛАВО СЛОНЧЕ“ НА ФПНЈ


Глумац Никола Ракочевић и Путујуће позориште “Весела Типчурина“, биће гости Факултета педагошких наука у Јагодини, у среду 24. априла 2019. у 12 часова.

Ракочевић ће најпре у амфитеатру ФПНЈ у 12 часова, учествовати у културном догађају “Разговор с поводом“, а разговор са њим водиће наставници Факултета, доц. др Маја Димитријевић и проф. др Марко Ђорђевић.

Потом ће на летњој сцени, у парку Факултета у 13 часова, бити изведена луткарска представа за децу “Тврдоглаво слонче“, у продукцији и извођењу Путујућег позоришта “Весела Типчурина“ из Београда.

Гости Факултета биће тог дана и ученици из јагодинских основних школа, који ће поред студената и професора, имати прилику да у јединственом, природном амбијенту одгледају ову позоришну представу.

Представа “Тврдоглаво слонче“ представља причу о несигурности, идентитету, суочавању са неприхватањем, процесу одрастања, о прихватању себе и других.

Аутори приче, која је настала по мотивима истоимене афричке народне приче за децу, су Немања Јокић и Никола Ракочевић. Уз помоћ кофера за чување и причање прича, њих двојица ће на сцени, глумачким средствима али и различитим средствима као што су дводимензионалне лутке, пар точкова, шрафова и разних механизама, публици испричати причу о тврдоглавом слончету које жели да буде неко други. Причајући причу кроз ликове животња, Немања и Никола користе дрво, метал, различите текстуре, боје… све то уз звуке џунгле.

АУТОРСКА ЕКИПА

Режија: Немања Јокић, Никола Ракочевић, Ива Ћирић; Сценографија и лутке: Ива Ћирић; Играју: Никола Ракочевић и Немања Јокић; Израда сценографије и техничка подршка: Зоран Јакшић; Дизајн звука и музика (оригинална, избор и аранжмани): Слободан Ђуричић; Продукција: Путујуће позориште ВЕСЕЛА ТИПЧУНИРНА

Погледајте како је изгледао процес настанка ове представе:
https://vimeo.com/311861158…

Очекујемо вас!

ПУТОКАЗИ КУЛТУРЕ 2019.

МУЛТИМЕДИЈАЛНА АНГАЖОВАНА ДРАМА “МОЖЕШ НА ТРИ, 4, САД!“ У ПАРКУ ФПНЈ


Мултимедијална ангажована драма “Можеш на три, 4, сад!“, по тексту и у режији Марије Миладиновић, биће изведена на летњој позорници у парку Факултета педагошких наука у Јагодини, у среду, 15. маја 2019. у 13 часова.

„Можеш на три, 4, сад!“ је мултимедијална ангажована драма у којој осморо средњошколаца отвара питања суштинског значења речи које свакодневно чујемо на радију, телевизији, у медијима.

У представи се користе елементи ангажованог и брехтовског театра, али и технике тзв. вербатим драме у којој учесници – глумци изговарају сопствене одговоре до којих су претходно, у припремном радионичарском раду на представи, дошли.

Очекујемо вас!

ПУТОКАЗИ КУЛТУРЕ 2019.

СТРУЧНО ПРЕДАВАЊЕ БЕТ ВЕНД (BETH WENDT) НА ФАКУЛТЕТУ ПЕДАГОШКИХ НАУКА


Бет Венд (Beth Wendt), експерт америчке владе за област наставе енглеског језика и културе (English Language Fellow), биће гост Факултета педагошких наука у Јагодини, у среду, 24. априла 2019. у 18 часова.

Она ће у Амфитеатру ФПНЈ одржати стручно предавање “Основно образовање у Сједињеним Америчким Државама“ (“Примарy Едуцатион ин тхе Унитед Статес“).

Предавање има за циЉ да упозна учеснике скупа са историјским чињеницама у вези са америчким основним образовањем, као и са функционисањем основног образовања у погледу финансирања, управљања, курикулума, стандарда компетенција и образовања учитеља и наставника, наставних метода, и разлика између државних и приватних школа.

Очекујемо вас!

ПОСТАНИТЕ ЧЛАН АЛУМНИ КЛУБА ФАКУЛТЕТА ПЕДАГОШКИХ НАУКА У ЈАГОДИНИ

Ако сте дипломирали, мастерирали, докторирали или још увек студирате на Факултету педагошких наука у Јагодини, постаните члан Алумни клуба који вам омогућава повезивање, одржавање и поспешивање комуникације, али и унапређивање и размену професионалних, стручних и практичних знања и искустава.

Клуб настоји да задржи и ојача пословне и друштвене везе између бивших и садашњих студената. Чланство у клубу је добровољно и бесплатно.

Попуните електронски образац и придружите нам се!
АЛУМНИ КЛУБ ФПНЈ:

pefja.kg.ac.rs/alumni-klub/

ЧЕТВРТИ ВАСКРШЊИ КОНЦЕРТ ХОРА И ОРКЕСТРА ФПНЈ


Са задовољством Вас позивамо на Четврти васкршњи концерт хора и оркестра Факултета педагошких наука у Јагодини.

Прослављамо Ускрс, 120 година Друштва „Узданица”, које су основали ђаци и професори јагодинске Учитељске школе и осам деценија од објављивања првог броја часописа Узданица.

Концерт ће бити одржан 17. априла 2019. године, у 19 часова, у сали Културног центра у Јагодини.

Очекујемо вас!

 

КОНЦЕРТ УМЕТНИЧКЕ МУЗИКЕ У ОКВИРУ МЕМОРИЈАЛА “МИЛОШ ПЕТРОВИЋ“ НА ФПНЈ


ОМШ „Владимир Ђорђевић“ и
Факултет педагошких наука у Јагодини 
позивају вас на

Седми Меморијал „Милош Петровић“
Концерт уметничке музике виолина‒клавир
Моцарт и Дворжак сонате

Ивана Јовић, виолинa
Бојан Младеновић, клавир

Среда, 10. април 2019. у 19 часова
Амфитеатар ФПНЈ

ПУТОКАЗИ КУЛТУРЕ 2019.

ОКРУГЛИ СТО – ИНОВАТИВНИ НАСТАВНИ МОДЕЛИ И КВАЛИТЕТ УНИВЕРЗИТЕТСКОГ ОБРАЗОВАЊА


У петак 29. марта 2019. на Факултету педагошких наука у Јагодини, одржан је округли сто који представља почетак дисеминације остварених резултата на ДИМоТ пројекту који се реализује у партнерству са Педагошким факултетом у Копру.

Руководиоци и учесници билатералног пројекта “Претпоставке и могућности развијања иновативних модела наставе у функцији остваривања транспарентности универзитетског образовања и подизања конкурентности на домаћем и иностраном тржишту знања“, говорили су о својим искуствима, реализованим активностима и истраживачким резултатима.

Чланови НУМ тима као пленарни предавачи у школи „11.мај“


У школи са домом за ученике оштећеног слуха и говора “11. мај”, Јагодина, 29.3.2019. године организована је трибина под називом“Примена различитих техника и материјала у настави ликовне културе”. Чланови НУМ тима Факултета педагошких наука у Јагодини били су пленарни предавачи.

Тема пленарног излагања доц. др Милоша Ђорђевића је Холистички карактер примене ликовних техника и материјала у настави.

Доц. др Александра Михајловић и ассист. МА Андријана Милетић представиле су активности НУМ тима Факултета педагошких наука у Јагодини темом Промоција науке, уметности и математике кроз интегративни приступ. „

ФПНЈ НА САЈМУ ОБРАЗОВАЊА И ЗАПОШЉАВАЊА У КРАГУЈЕВЦУ


На Сајму образовања и запошљавања који је одржан од 28. до 29. марта 2019. у Крагујевцу, PR&Design тим Факултета педагошких наука у Јагодини, промовисао је студијске програме и представио заинтересованим средњошколцима могућности студирања на овом факултету који је и члан европске асоцијације учитељских факултета „Симпосион”.