Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел/Факс: +381 (0)35 8223-805, Тел: +381 (0)35 8222-262

Полагање пријемног испита је у четвртак, 2. јула


Полагање пријемног испита је у четвртак, 2. јула 2020. године:

– Тест основне писмености – од 9.00 до 9.45 часова;
– Тест разумевања прочитаног – од 10.00 до 11.30 часова:
– Интервју за процену социјалних вештина – од 13.00 часова по групама

Провере музичких, физичких и говорних способности за упис студената на ФПНЈ


Овогодишње провере музичких, физичких и говорних способности за упис студената на ФПНЈ, у школској 2020/2021. години, одржане су у пољским учионицама.

Полагање пријемног испита је у четвртак, 2. јула 2020. године:

– Тест основне писмености – од 9.00 до 9.45 часова;
– Тест разумевања прочитаног – од 10.00 до 11.30 часова:
– Интервју за процену социјалних вештина – од 13.00 часова по групама.

 

КОНКУРС „ДОСИТЕЈЕВО ЗЛАТНО ПЕРО“ ЗА НАЈБОЉЕ РАДОВЕ МЛАДИХ АУТОРА


Задужбина „Доситеј Обрадовић“ по шести пут објављује конкурс за награду „Доситејево златно перо“ за најбоље објављене радове младих аутора до 35 година, у оквиру књижевних врста које је Доситеј увео у српску књижевност – есеј, басна, путопис, кратка прича.

На конкурсу могу да учествују млади пунолетни аутори и ауторке ( од 18 до навршених 35 година). Конкурише се са највише три објављена рада док је дозвољена дужина путописа 20 страница.

Рок за достављање радова је петак, 20. август 2020. године.

 

УПИС 2020/2021. ПРИЈЕМНИ ИСПИТ ПРОЦЕНА ГОВОРНИХ, МУЗИЧКИХ И ФИЗИЧКИХ СПОСОБНОСТИ


На процени склоности и способности, сви пријављени кандидати данас су задовољили и стекли услов за полагање пријемног испита. Полагање пријемног испита је у четвртак, 2. јула 2020. године:
– Тест основне писмености – од 9.00 до 9.45 часова;
– Тест разумевања прочитаног – од 10.00 до 11.30 часова:
– Интервју за процену социјалних вештина – од 13.00 часова по групама.

УЧИНИМО ВАШЕ ПЛАНОВЕ МОГУЋИМ – ФПНЈ

 

На Факултету педагошких наука све је спремно за дочек нове генерације студената


У понедељак, 29. јуна, кандидати ће полагати проверу музичких, физичких и говорних способности у посебном амбијенту – у парку Факултета.

Пријатној атмосфери, по којој су ове провере традиционално познате, допринеће боравак кандидата и професора у пољским учионицама. То су мали амфитеатри у парку, први своје врсте на свету, које, према пројекту оснивача Српске краљевске учитељске школе јагодинске Сретена Аџића, окружују столетна стабла храстова, гинка, оморика…

Добро дошли!

НИКОЛА РАКОЧЕВИЋ – ДЕО НАШЕ ПРИЧЕ


Наш познати глумац и драмски уметник Никола Ракочевић, постао је током 2019. године сарадник Факултета педагошких наука у Јагодини. Он води драмску секцију Факултета и ангажован је за рад са студентима у креирању и извођењу позоришних представа.

Наши студенти имају ексклузивну могућност да поред многобројних ваннаставних активности, у оквиру ове секције сарађују са једним од најперспективнијих имена српског глумишта, да стичу и развијају професионална знања и учествују у раду студентског позоришта „Станиславски“.

Један од првих постављених циљева ове секције, било је извођење позоришне представе на крају овог семестра. Иако су вредно радили и припремали се да тај план остваре, због ситуације у вези са пандемијом корона вируса и увођењем ванредног стања, нису у томе успели.

Њихов рад за све време трајања ванредног стања није престајао. Наставили су да одржавају састанке и раде на припремању позоришне представе посредством интернета и Зум (Zoom) апликације.

Уверени смо да ћемо у скоријој будућности моћи да најавимо премијеру и погледамо ову позоришну представу и наше сјајне студенте у улози глумаца.

Вечерас са вама делимо део екслузивних снимака са једног од њихових онлајн састанака.

Никола Ракочевић је део наше приче.

Будите и ви део нас!
Учинимо ваше планове могућим!

 

ФПНЈ ОЧИМА СТУДЕНАТА


Будући студенти,
Ми старији студенти позивамо вас да направите прави избор и дођете у Јагодину!
Факултет педагошких наука у Јагодини, Универзитета у Крагујевцу и ове године пружа могућност уписа на прву годину основних академских студија на три студијска програма – Учитељ, Васпитач у предшколским установама и Васпитач у домовима.
Све информације о упису и пријемном испиту пронађите на сајту Факултета:
https://pefja.kg.ac.rs/

Запратите нас и на Инстаграму:
https://www.instagram.com/fpn_jagodina/
https://www.instagram.com/fpnj_studen

Погледајте како је студирати на Факултету педагошких наука у Јагодини НАШИМ ОЧИМА:


ОДОБРЕН ПРОЈЕКАТ “НАПРЕДНО УЧИТЕЉСТВО – УЧИТЕЉСКА ШКОЛА ЈАГОДИНСКА ИЗМЕЂУ ДВА РАТА“


Министарство културе и информисања Републике Србије, одобрило је финансирање пројекта “Напредно учитеЉство – учитеЉска школа јагодинска између два рата“, чији је подносилац Факултет педагошких наука у Јагодини, а идејни иницијатор, проф. др Илијана Чутура.
Конкурс се односио на откривање, прикупљање, истраживање, документовање, проучавање, вредновање, заштиту, очување, представљање, интерпретацију, коришћење и управљање архивском грађом.
Општи циљ Конкурса је допринос очувању, истражености, заштити, одрживом коришћењу и доступности културног наслеђа, као и унапређење делатности заштите културног наслеђа и библиотечко-информационе делатности у Републици Србији.
Комисија министарства у образложењу сматра, да је пројекат о образовању просветног кадра у Србији, усклађен са општим интересима и циљевима конкурса јер ће се истраживањем и прикупљањем архивске грађе, која се тренутно не чува у одговарајућим условима, иста заштитити и побољшати услови за доступност јавности.
Детаљније: http://www.kultura.gov.rs/…/resenje-o-dodeli-sredstava-arhi…