Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел/Факс: +381 (0)35 8223-805, Тел: +381 (0)35 8222-262

Бесплатан онлајн курс енглеског језика на Б1 нивоу за студенте Универзитета у Крагујевцу


Универзитет у Крагујевцу, у оквиру програма Пракса за младе филологе, и ове академске године организује бесплатан онлајн курс енглеског језика на Б1 нивоу за студенте Универзитета у Крагујевцу.

Курс је намењен студентима завршних година основних, интегрисаних и мастер академских студија, студентима завршних година струковних студија, као и прве године докторских академских студија на факултетима Универзитета у Крагујевцу.

Пријаве су отворене до 22. октобра 2021. године.

https://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=3391

http://www.razvojkarijere.kg.ac.rs/article/konkursi/konkurs-za-prijavu-na-besplatan-onlajn-kurs-engleskog-jezika-na-b1-nivou.html

Међународне и међукултурне компетенције у образовању наставника


У оквиру пројекта „LiMa – Lehramt international in Marburg“ у периоду од 26. октобра 2021. године до 25. јануара 2022. године биће организована онлајн предавања посвећена различитим аспектима међународних и међукултурних компетенција у образовању наставника.

Предавања ће oдржати реномирани стручњаци из области образовања наставника из Сједињених Америчких Држава, Португала, Аустрије, Пољске, Србије и Немачке.

Учешће је бесплатно и отворено за све заинтересоване студенте и наставнике.

Најљубазније Вас молимо да ову вест проширите међу својим студентима и колегама.

Више информација о предавањима можете добити на следећем линку.

ПРОФЕСИОНАЛНА СПОРТСКА КАРИЈЕРА И УСПЕШНО СТУДИРАЊЕ


Марија Јовановић, професионална рукометашица и студенткиња мастер студија на Факултету педагошких наука у Јагодини, својим примером показује да је могуће успешно развијати спортску и академску каријеру.

Она од ове сезоне игра за рукометни клуб ÍBV (Íþróttabandalag Vestmannaeyja) који је четвороструки шампион Исланда, а чланица је и српске рукометашке репрезентације.

Поносни смо на студенте попут Марије, који показују да је могуће радити и студирати и бити подједнако успешан на свим животним пољима.

Марија нам се ових дана јавила из Београда где се налази на припремама репрезентације Србије за предстојеће мечеве, а њену видео поруку преносимо у целости.

Онлајн презентацију Еразмус+ програма мобилности у среду, 13. октобра 2021. године са почетком у 14 часова


На презентацији ће бити речи о општим информацијама о Еразмус+ програму мобилности, начину пријаве и припреми документације. Административни Еразмус+ координатори одговориће на најчешћа питања и недоумице са којима се студенти сусрећу у припреми документације, приближиће студентима сам ток пријаве и евалуације кандидата, као и разлике у конкурсима за мобилност у партнерским и програмским земљама.

Кандидати заинтересовани за учешће на презентацији морају да се пријаве путем овог линка најкасније до 12. октобра 2021. године до 12 сати.

Пријављени кандидати добиће путем мејла на дан презентације линк за приступ догађају.

КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИРАНУ МОБИЛНОСТ СТУДЕНАТА У СВРХУ УЧЕЊА У ОКВИРУ ЕРАЗМУС+ ПРОГРАМА (КА103)


У складу са потписаним Уговором о додели наменских бесповратних средстава између Универзитета у Крагујевцу и Фондације Темпус, Универзитет у Крагујевцу расписује 4. Конкурс за стипендирану мобилност студената у сврху учења у оквиру Еразмус+ програма.

На конкурс се могу пријавити студенти свих нивоа академских студија свих факултета у саставу Универзитета у Крагујевцу и то за студентску размену у сврху учења у минималном трајању од 3, односно максималном трајању од 5 месеци.

 

ЛИСТА ПОТРЕБНИХ ДОКУМЕНАТА ЗА ПРИЈАВУ – СТУДЕНТИ

РОК ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРИЈАВА: 01. НОВЕМБАР 2021. године

Више информација на https://www.kg.ac.rs/vest.php?vest_je=3350

КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИРАНУ МЕЂУНАРОДНУ КРЕДИТНУ МОБИЛНОСТ СТУДЕНАТА У СВРХУ УЧЕЊА У ОКВИРУ ЕРАЗМУС+ ПРОГРАМА 2020 (КА 107)


У складу са потписаним Уговором о додели наменских бесповратних средстава између Универзитета у Крагујевцу и Фондације Темпус, Универзитет у Крагујевцу расписује Конкурс за Еразмус+ стипендирану мобилност студената у сврху учења у партнерским земљама.

На конкурс се могу пријавити студенти свих нивоа академских студија Универзитета у Крагујевцу и то за студентску размену у сврху учења у минималном трајању од 3, односно максималном трајању од 5 месеци.

Више информација на https://www.kg.ac.rs/vest.php?vest_je=3376

ПЕЂА ТРАЈКОВИЋ ДОБИТНИК УГЛЕДНЕ КЊИЖЕВНЕ НАГРАДЕ „НЕВЕН“


Песнику и осведоченом пријатељу Факултета педагошких наука у Јагодини, Пеђи Трајковићу, честитамо добијање угледне књижевне награде „Невен“.

Недавно је на нашем факултету представљена његова, сада награђена, песничка књига “Ево зашто гавран личи на писаћи сто“, а на промоцији је био присутан велики број поштовалаца његовог стваралаштва.

По речима стручног жирија, поезија Пеђе Трајковића „у радовићевском смислу позива на маштање, а израженим хумором у најбољој могућој мери осведочава виталност, али и критички потенцијал савремене српске поезије за децу“.

Награда “Невен“ установљена 1955. године у циљу подстицања стваралаштва за децу и афирмације аутора и најуспешнијих остварења за најмлађе.

ДРАГИ ПЕЂА, СВЕ ЧЕСТИТКЕ!

 

ДЕДОВИНА ПЕСНИКА СТЕФАНА ЛАЗАРЕВИЋА ЗАБЛИСТАЛА НОВИМ СЈАЈЕМ


Главни јунак прве епизоде новог ТВ серијала „Моја дедовина“ који се од 24.септембра у 21.00 премијерно емитује на првом програму РТС-а, је некадашњи студент Факултета педагошких наука у Јагодини, домски васпитач и песник Стефан Лазаревић.

Он и његова породица уз помоћ телевизијског водитеља Милана Поповића (раније „Задња кућа Србија“ ), рођака и мештана села Ђуринац, покушавају да обнове своју дедовину и врате јој стари сјај са жељом да ту покрену и уметничку колонију.

Идејни подстицај за настанак овог серијала је глобална пандемија која је, поред осталог, показала колико је важно имати кућу на селу, и уопште, место на које човек може да се склони у данашње доба.

Камере су окренуте према аутентичним личностима, домаћинима који одлучују да обнове своју дедовину.

Серијал је рађен по сценарију професора комуникологије Марка Ђорђевића који је и извршни продуцент испред куће „Сербика Медиа“.

У јединственом ТВ пројекту током прве полусезоне, телевизијска екипа врхунских професионалаца предвођена телевизијским аутором и водитељем Миланом Поповићем, одлази у различите делове Србије и помаже главним актерима серијала да обнове своју дедовину и врате јој стари сјај.

Да ли ће мештани и комшије помоћи, хоће ли се сеоска моба и дух заједнишва вратити и показати своју пуну снагу и смисао у времену све веће отуђености и несигурности?