Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел/Факс: +381 (0)35 8223-805, Тел: +381 (0)35 8222-262

Предавање професора Андора Пајрока о сарадњи у оквиру Еразмус + програма и могућностима студентских размена


Факултет педагошких наука у Јагодини у оквиру  Еразмус + програма  организује за студенте Факултета предавање на тему Erasmus+ могућности и понуда студијских програма на Високој школи у Баји, Мађарска, 12. децембра 2019. године, у 14:00 часова, у читаоници Факултета педагошких наука у Јагодини.

Циљ предавања је промовисање програма студентских размена са Високом школом Етваш Јожеш у Баји и упознавање са процесом пријављивања. Предавање ће одржати професор Андор Пајрок,  институционални координатор за Еразмус+ програм са Високе школе Етваш Јожеш у Баји, Мађарска. Том приликом студенти Универзитета у Крагујевцу имаће прилику да се информишу о свим релевантним аспектима мобилности.

Очекујемо Вас!

120 ГОДИНА ОД РОЂЕЊА МАТИ АНЕ (АЏИЋ) ИГУМАНИЈЕ МАНАСТИРА ВРАЋЕВШНИЦЕ


ОКРУГЛИ СТО, ИЗЛОЖБА „МАТИ АНА АЏИЋ — ДУХОВНО ЧЕДО ВЛАДИКЕ НИКОЛАЈА ВЕЛИМИРОВИЋА” И ПРЕДСТАВЉАЊЕ ЗБОРНИКА РАДОВА „МАТИ АНА (АЏИЋ) — ОЛИЧЕЊЕ ПОСВЕЋЕНОСТИ”

Субота, 7. децембар 2019.
Факултет педагошких наука у Јагодини

 

СТРУЧНИ СКУП “ПРИКАЗ ПРИМЕРА ДОБРЕ ПРАКСЕ: ДИФЕРЕНЦИЈАЦИЈА У НАСТАВИ“ НА ФПНЈ


Факултет педагошких наука Универзитета у Крагујевцу са великим задовољством Вас позива на стручни скуп “Приказ примера добре праксе: Диференцијација у настави.“

Стручни скуп биће одржан у среду, 4. децембра 2019, у 18 часова у амфитеатру Факултета.

Овом темом Факултет наставља традицију организовања стручних скупова са циљем унапређивања васпитно-образовног рада кроз размену примера добре праксе.

ПРОФЕСОР СЛОБОДАН ШТЕТИЋ МЕЂУ ФИНАЛИСТИМА НА МЕЂУНАРОДНОМ ТАКМИЧЕЊУ ПЕРУАНСКОГ УДРУЖЕЊА ЗА ДИЗАЈН “ПОСТЕРИСТИ У СВЕТУ“ (POSTERISTS IN THE WORLD 2019)


Управни одбор Перуанског удружења за дизајн којим председава господин Роџер Нуњез (Roger Nuñez) и директорке Децентрализоване јединице региона Куско (Decentralized Unit of the Cuzco Region), Тања Висконти (Tania Visconti) и Лузвинда Чавез (Luzvinda Chavez), објавили су листу учесника, финалиста, на међународном такмичењу „Плакати у свету“ (Posterists in the World 2019).

Уметнички постери редовног професора Факултета педагошких наука у Јагодини и једног од најпознатијих српских графичких дизајнера, сликара и фотографа, Слободана Штетића, нашли су се међу финалистима у шест категорија учешћа и у конкуренцији од 14956 плаката из целог света.

https://asgrap.com/…/congratulations-selected-posters-post…/

Презентација могућности за размену у Америци – Global UGRAD програм стипендија


Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу у сарадњи са Амбасадом САД у Србији организује презентацију

Mогућности за размену у Америци – Global UGRAD програм стипендија
у четвртак, 5. децембра 2019. године са почетком у 14.00 часова
у просторијама Центра за развој каријере

Global UGRAD програм размене намењен је студентима основних студија за једносеместрални боравак на универзитету или колеџу у САД. Програм је прилика да упознате америчко друштво, културу и академске институције, унапредите професионалне вештине и упознате вршњаке из целог света. Учесници програма похађају до 3-4 курса у оквиру основних студија које додељена школа нуди, учествују у волонтерским пројектима и представљају своју земљу.

Програм је покривен стипендијом америчке владе, која покрива трошкове путовања, наставе, живота у кампусу, здравственог осигурања, књиге, као и мању новчану стипендију.

Напомена: Због ограниченог броја места, молимо заинтересоване да се за присуство презентацији пријаве путем линка који могу наћи ОВДЕ.

Више информација о Global UGRAD програму стипендија можете наћи
на сајту Амбасаде САД у Србији.

Вест о презентацији је објављена на сајту Универзитета: http://www.kg.ac.rs/vest.php?vest_je=2412

У СТУДЕНТСКОМ ПОЗОРИШТУ “СТАНИСЛАВСКИ“ ИЗВЕДЕНА ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА “БЕДЕМИ ЋИРИЛИЦЕ“


У понедељак, 2. децембра 2019. у 13 часова, у студентском позоришту “Станиславски“ на Факултету педагошких наука у Јагодини, изведена је позоришна представа „Бедеми ћирилице“.

Представу је, по тексту Владимира Ђорђевића, режирао је Милић Јовановић, а играју Александар Јеленић и Предраг Јовановић.

Бедеми ћирилице говоре о животу и раду Свете браће Ћирила и Методија, о њиховој борби и људској драми на путу ка писмености, просвећености, одуховљености и језику и писму које оплемењује народ словенски. Ово је песма, али и плач о градњи бедема, на којима је узрасло писмо, које вековима напаја наше постојање.

Ова представа је један у низу програмских догађаја којима ће ове године бити обележен Дан Факултета, 13. децембра 2019.