Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел. (+381 35) 223-805, Факс: (+381 35) 223-805

ПРИЗНАЊА ЗА ДОПРИНОС ПРОМОЦИЈИ НАУКЕ У СРБИЈИ ЦЕНТРУ ЗА ПРОМОЦИЈУ НАУКЕ ФПНЈ


Члановима Центра за промоцију науке Факултета педагошких наука у Јагодини, додељена су признања за допринос промоцији науке у Србији, у понедељак 15. јула 2019, у свечаној сали Ректората Универзитета у Београду.

Овогодишња признања су испред пројектних тимова уручена, доц. др Оливери Цекић Јовановић за пројекат „Суперхероји и моћна наука“, асист. Јовани Ђорђевић за експонат „Природни спектар“ и доц. мр Милошу Ђорђевићу за експонат „Интерактивни зид“.

Свечаној додели признања присуствовале су и деканка, проф. др Виолета Јовановић и продеканка за научно-истраживачки рад, проф. др Емина Копас-Вукашиновић.

ОТВОРЕНИ ПОЗИВИ ЗА ПРИЈАВУ ЗА СТУДЕНТСКУ ЛЕТЊУ СТРУЧНУ ПРАКСУ


У жељи да студентима завршних година пружи могућност за стицање практичног искуства током летњих месеци, Универзитет у Крагујевцу је отворио позиве за пријаву за Студентску летњу стручну праксу у августу месецу, за сада, у оквиру следећа два конкурса:

1. Конкурс за пријаву за Студентску летњу стручну праксу у сарадњи Универзитета у Крагујевцу и Града Крагујевца за август;

2. Конкурс за пријаву за Студентску летњу стручну праксу у сарадњи Универзитета у Крагујевцу и Института за јавно здравље Крагујевац за август.

http://www.razvojkarijere.kg.ac.rs/article/konkursi/otvoreni-pozivi-za-prijavu-za-studentsku-letnju-strucnu-praksu-u-avgustu.html?fbclid=IwAR1uSEFBq3G12GCVbDJi2f56BXIudeksJaYYSCDIWMswfQxGvfFAyWDzzfE

ДЕЛЕГАЦИЈА ФАКУЛТЕТА ПЕДАГОШКИХ НАУКА НА ОБЕЛЕЖАВАЊУ ДАНА НЕЗАВИСНОСТИ САД


У резиденцији америчког амбасадора Кајла Скота у Београду, у четвртак, 4. јула 2019, уприличена је прослава поводом 243. годишњице Дана независности САД.

Прослави су присуствовали представници Факултета педагошких наука у Јагодини, проф. др Виолета Јовановић, деканка, и наставник страног језика, др Вера Савић.

Конкурс за Студентску летњу стручну праксу у августу 2019.


Студентска летња стручна пракса
Универзитета у Крагујевцу и  Града Крагујевца 2019.
Конкурс за Студентску летњу стручну праксу у августу 2019.

 

Драги студенти Универзитета у Крагујевцу,

Студентски парламент Универзитета у Крагујевцу и Центар за развој каријере и саветовање студената вас позивају да се пријавите за Студентску летњу стручну праксу у августу 2019. у установама и предузећима чији је оснивач Град Крагујевац.

Конкурс за Студентску летњу стручну праксу у сарадњи Универзитета у Крагујевцу и Града Крагујевца реализује се 7. годину заредом, а на конкурс се могу пријавити студенти завршних година основних академских, интегрисаних академских и мастер академских студија.

Према исказаним потребама установа и предузећа обухваћеним овим Конкурсом,  за праксу се могу пријавити студенти завршних година основних, интегрисаних  или  мастер  академских студија следећих факултета у саставу Универзитета у Крагујевцу: Економски факултет, Правни факултет, Филолошко-уметнички факултет, Природно-математички факултет, Факултет инжењерских наука, Факултет медицинских наука, Факултет педагошких наука у Јагодини и Педагошки факултет у Ужицу.

 

Потребна документа за пријаву:

 1. Пријавни формулар
 2. CV на српском језику
 3. Мотивационо писмо
 4. Потврда са факултета да сте уписани у завршну годину студија основних академских, интегрисаних академских студија  или  мастер  академских студија. У потврди мора бити наведена просечна оцена остварена у току студија, досадашње трајање студија, као и број пренетих испита.

 

Рок за пријаву: 25. јул 2019. године (до 15 часова)

Кандидати који испуњавају наведене услове пријавну документацију могу доставити путем имејла razvojkarijere@kg.ac.rs (са напоменом: пријава за СЛСП ГРАД_август 2019),  или је донети лично у Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу – Јована Цвијића бб, зграда Ректората (између Правног и Економског факултета), 2. спрат, радним данима од 8 до 16 часова.

 

НАПОМЕНЕ:

 • Заинтересовани студенти се могу пријавити за највише две позиције. Комисија за селекцију кандидата ће настојати да изађе у сусрет исказаним жељама кандидата, али коначан распоред по институцијама биће дефинисан у складу са бројем расположивих места.
 • Кандидати ће бити обавештени о резултатима конкурса путем електронске поште.
 • Сви кандидати ће имати ментора.
 • У зависности од потреба институције у којој се обавља пракса, кандидат ће на пракси проводити од 4 до 8 сати дневно.
 • Сви одабрани кандидати ће по успешном завршетку стручне праксе добити одговарајућу потврду.
 • Сви учесници стручне праксе су у обавези да по завршетку праксе доставе извештај о обављеној стручној пракси (по обрасцу који доставља Центар за развој каријере).
 • Учесници конкурса који су Ромске националности или студенти са инвалидитетом о томе достављају одговарајуће потврде.

Уколико имате питања или недоумица, можете нас контактирати путем имејла, телефона или лично у просторијама Центра:

Центар за развој каријере и саветовање студената
Универзитета у Крагујевцу
Јована Цвијића бб.
34 000 Крагујевац
Тел: 034 300 425
E-mail: razvojkarijere@kg.ac.rs
Web: www.razvojkarijere.kg.ac.rs

 Пријавни формулар
 Листа позиција

УПИС 2019/2020. – ПРИЈЕМНИ ИСПИТ ПРОЦЕНА ГОВОРНИХ, МУЗИЧКИХ И ФИЗИЧКИХ СПОСОБНОСТИ


На процени склоности и способности, сви пријављени кандидати данас су задовољили и стекли услов за полагање пријемног испита.

Полагање пријемног испита је у суботу, 29. јуна 2019. године:

– Тест основне писмености – од 9.00 до 9.45 часова;
– Тест разумевања прочитаног – од 10.00 до 11.30 часова;
– Интервју за процену социјалних вештина – од 13.00 часова по групама.

ВЕЛИКИ УСПЕХ НАШИХ МЛАДИХ МАТЕМАТИЧАРА НА “БАЛКАНИЈАДИ“ НА КИПРУ


На Јуниорској математичкој балканској олимпијади ученици Математичке гимназије освојили су шест медаља.

На Балканијади на Кипру такмичило се седамнаест земаља.

Лидери тима наше екипе били су су Милош Ђорић и доц. др Ненад Вуловић са Факултета педагошких наука у Јагодини.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/drustvo/3566987/-veliki-uspeh-nasih-mladih-matematicara.html?fbclid=IwAR19ptKv4bwmdCKfPRRD2iGtO3G9DwVBZUXCnge5XOU27W2w3I2VJXaffDo

Научно-технолошки парк Београд – ParkUp! 2019


Научно-технолошки парк Београд, у сарадњи са Центром за развој каријере Универзитета у Београду, ове године организује трећи по реду стартап камп за студенте – ParkUp! са циљем промоције предузетништва и иновација међу младима.

ParkUp! је интензиван петодневни програм учења (10-16.јул 2019), рада и дружења са циљем да студенти закораче у стартап свет, стекну знања и вештине како да креирају идеје/уоче проблеме, формирају тим и упознају се са корацима у развоју једног успешног стартап-а.

Рок за пријаве је 28.06.2019. године.

За сва додатна питања обратите се на мејл: bojan.milenkovic@ntpark.rs

ДВАНАЕСТЕ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРАРИЈЕ


13. јуна 2019. године на градском стадиону у Јагодини одржане су 12. по реду „Олимпијске играрије“ – јединствена и спектакуларна спортска манифестација најмлађих становника са територије општине Јагодина. На Олимпијадици је учествовало више од 650 малишана – 43 васпитне групе деце, међу којима су биле и једна млађа васпитна група и група деце са потребом за посебном подршком. Малишани су се надметали у више традиционалних дечјих игара (надвлачење конопца, скакање у џаковима), али и у одређеним дисциплинама које су прилагођене најмлађима – трка задовољства, полигони спретности, координације, мали фудбал, скакање у даљ, у вис и др. Великом броју посетилаца на стадиону, међу којима су најбројнији били њихови родитељи, деца су на најбољи начин показала своје умеће и вештине, али и шта је љубав, на који начин се ствара и чува другарство, зашто је здраво бавити се спортом, шта је и колико може да буде велика срећа.

Циљ је ове, у Србији по идеји и броју учесника, јединствене манифестације је подстицање и анимација деце најмлађег узраста да се баве спортом, популаризација спорта, али и развијање здравих навика – боравка на свежем ваздуху, што више физичких активности, кретања, развијање такмичарског духа, истрајности, борбености, упорности и других позитивних карактеристика личности. Прилика, да равноправно са својим другарима и у складу са својим могућностима учествују у свим спортовима, пружена је и деци са сметњама у развоју.

Након дефилеа свих учесника, почеле су игре кроз које су малишани, по одређеном редоследу и распореду, савладавали различите задатке и захтеве. Била је ово прилика да се деци приушти оно што највише воле, да се играју, друже, смеју и радују, да буду важни и цењени и на тај начин стичу самопоуздање, али и нова искуства. Сви су на тренутак били велики спортисти и за своје учешће добили „златне медаље“, јер су сви били победници.
Као и предходних година, организаторима олимпијских играрија – ПУ Пионир и идејном творцу овакве једне манифестације Горану Јовићу, помогло је 42-оје студента 3. и 4. године студија смера предшколски васпитач са предметним професорима Слађаном Станковић и Иреном Голубовић – Илић.

Студентима Факултета педагошких наука – будућим васпитачима, ово је била јединствена прилика да схвате све аспекте оваквих манифестација. Упознали су се са свим активностима које предходе једном овако великом догађају, учестовали у планирању, распоређивању екипа, постављању полигона и свих борилишта на стадиону. Директно су сарађивали са васпитачицама и децом и стекли једно богато искуство које ни на који други начин не би могли да доживе. Све активности које су реализоване, студенти обрађују на часовима вежби и предавања, а њихови коментари након Олимпијадице су да ће им „ово много значити у будућем раду“.

Олимпијадица је спој теорије и праксе, спона која „веже“ факултет као установу која образује кадрове и вртиће као установе у којима ће наши студенти радити. У том контексту се надамо да ћемо оваквим начином сарадње са предшколским установама мотивисати будуће васпитаче да све више децу усмеравају ка спорту и здравом начину живота, а свој будући позив обављају стручно, одговорно, савесно и квалитетно.