Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел/Факс: +381 (0)35 8223-805, Тел: +381 (0)35 8222-262

ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМУ PIRLS ТЕСТИРАЊА НА ФПНЈ


У уторак 27. 2. 2024. године од 11.30 у амфитеатру Факултета одржаће се предавање у вези са PIRLS тестирањем на коме учествује наша земља и тестирању разумевања прочитаног које је у овом циклусу први пут одржано у дигиталном окружењу.
Предвање ће одржати др Бранислав Ранђеловић, директор Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања, Данијела Ђукић, руководилац центра за међународна, национална испитивања и развојно-истраживачке послове ЗВКОВ-а и Нада Шева, Институт за педагошка истраживања.
После предавања ће предавачи одговарати на сва питања.
Видимо се!

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА КАО НОСИЛАЦ ЕРАЗМУС ПРОЈЕКТА СА ПАРТНЕРИМА ИЗ ФИНСКЕ И АУСТРИЈЕ – Teacher Training in Physical Activities and Embodied Learning through STEAM Education


Факултет педагошких наука у Јагодини, Универзитета у Крагујевцу са поносом најављује активности у вези са пројектом „Teacher Training in Physical Activities and Embodied Learning through STEAM Education“, који ће се реализовати у сарадњи са Финским институтом за истраживања у образовању из Јивашкиле, Финска (The Finnish Institute for Educational Research, University of Jyväskylä), и Института за STEM образовање са Јохан Кеплер Универзитета у Линцу (Department of STEM Education, Johannes Kepler University Linz).

Овај иновативни пројекат има за циљ интеграцију физичке активности у STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, and Mathematics) образовни концепт. Кроз ово партнерство, студенти ће развијати кључне компетенције као што су решавање проблема, креативно размишљање и дигиталне вештине, које су од суштинског значаја за успех у данашњем динамичном друштву.

Својеврсно представљање пројекта и почетак сарадње обележени су састанком који је одржан на Факултету педагошких наука Универзитета у Крагујевцу данас, 8. фебруара. Ова почетна фаза пројекта трајаће до 9. фебруара 2024. године. Овом приликом, гости из Финске и Аустрије боравиће на Факултету педагошких наука у Јагодини, како би заједно са домаћинима развили детаљан план рада на имплементацији иновативног концепта.

Пројекат „Teacher Training in Physical Activities and Embodied Learning through STEAM Education“ финансиран је захваљујући Еразмус пројекту који је подржан од стране Европске Уније.

ИГРОМ КРОЗ НАУКУ


ИГРОМ КРОЗ НАУКУ је едукативна радионица, одржана 28. јануара, у оквиру које су деца имала прилику да учествују у занимљивим СТЕМ интегрaтивним активностима.
Студенти и професори Факултета педагошких наука успешно су реализовали још једну у низу радионица на фестивалу Зимска Чаролија у Крагујевцу.

 

ЗИМСКА МАТЕМАТИЧКА РАДИОНИЦА


ЗИМСКА МАТЕМАТИЧКА РАДИОНИЦА и још једно дивно едукативно дружење малишана и тима професора и студената са Факултета педагошких наука у Јагодини на фестивалу Зимска чаролија у Крагујевцу.

БАЈКА ИЗНЕНАЂЕЊА, радионица ФПНЈ на фестивалу Зимска чаролија у Крагујевцу


У оквиру радионице „Бајка изненађења“, малишани су у недељу, 21. јануара, имали прилику да уживају у језичким играма, камишибаји представама и стоном позоришту.
Студенти Факултета педагошких наука са смера Васпитач у предшколским установама припремили су и занимљиве задатке за развој графомоторике, као и за развој предвештина читања и писања.