Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел/Факс: +381 (0)35 8223-805, Тел: +381 (0)35 8222-262

Спортски клуб – Хокеј на трави


Прва фудбалска лопта у Јагодини закотрљала се 1906. године када ју је из Беча донео Сретен Аџић, а прве палице су се иницијативом проф др Живорада Марковића појавиле октобра 2016. као поклон Професора Антонија Антонова од европске Хокејашке федерације.

Велико интересовање 2018. условило је да се 12.2.2018. формира хокејашки клуб на трави “Сретен Аџић”.

Факултет педагошких наука у Јагодини је 3. и 4. новембра 2017. био центар хокеја на трави Југоисточне Европе. У срцу Поморавља на форуму посвећеном развоју хокеја на трави, окупили су се хокејашки радници из Хрватске, Турске, Јерменије, Бугарске, Македоније, Грчке и домаћина Србије, који су током два дана кроз низ дијалога донели конкретне смернице за развој овог олимпијског спорта у региону.

  

Поред редовних тренинга студенти Факултета који у потпуности чине састав екипе узели су учешће на сајму спорта Републике Србије.

Професор Живорад Марковић и студенти су у протеклом периоду презентовали Хокеј професорима Физичког васпитања у Јагодини, студентима Факултета медицинских наука у Крагујевцу и студентима Педагошког факултета у Ужицу.

  

ХК „Сретен Аџић“ представља прву екипу која је формирана на Факултету у односу на све остале учитељске и друге факултете у Србији и која активно учествује у првенству Србије.


Ретроспектива формирања ХК на трави „Сретен Аџић“ Јагодина