Fakultet pedagoških nauka

FAKULTET PEDAGOŠKIH NAUKA UNIVERZITETA U KRAGUJEVCU, JAGODINA Milana Mijalkovića 14, 35000 Jagodina, Tel/Faks: +381 (0)35 8223-805, Tel: +381 (0)35 8222-262

Sportski klub – Hokej na travi


Prva fudbalska lopta u Jagodini zakotrljala se 1906. godine kada ju je iz Beča doneo Sreten Adžić, a prve palice su se inicijativom prof dr Živorada Markovića pojavile oktobra 2016. kao poklon Profesora Antonija Antonova od evropske Hokejaške federacije.

Veliko interesovanje 2018. uslovilo je da se 12.2.2018. formira hokejaški klub na travi “Sreten Adžić”.

Fakultet pedagoških nauka u Jagodini je 3. i 4. novembra 2017. bio centar hokeja na travi Jugoistočne Evrope. U srcu Pomoravlja na forumu posvećenom razvoju hokeja na travi, okupili su se hokejaški radnici iz Hrvatske, Turske, Jermenije, Bugarske, Makedonije, Grčke i domaćina Srbije, koji su tokom dva dana kroz niz dijaloga doneli konkretne smernice za razvoj ovog olimpijskog sporta u regionu.

  

Pored redovnih treninga studenti Fakulteta koji u potpunosti čine sastav ekipe uzeli su učešće na sajmu sporta Republike Srbije.

Profesor Živorad Marković i studenti su u proteklom periodu prezentovali Hokej profesorima Fizičkog vaspitanja u Jagodini, studentima Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu i studentima Pedagoškog fakulteta u Užicu.

  

HK „Sreten Adžić“ predstavlja prvu ekipu koja je formirana na Fakultetu u odnosu na sve ostale učiteljske i druge fakultete u Srbiji i koja aktivno učestvuje u prvenstvu Srbije.


Retrospektiva formiranja HK na travi „Sreten Adžić“ Jagodina