Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел/Факс: +381 (0)35 8223-805, Тел: +381 (0)35 8222-262

Обавештења о терминима наставе и испита


ОБАВЕШТЕЊЕ О ПОЛАГАЊУ КОЛОКВИЈУМА
У ЈУНСКОМ  ИСПИТНОМ РОКУ КОД ПРОФ. ДР БИЉАНЕ СТОЈАНОВИЋ

Обавештавају се студенти који немају положене колоквијуме из предмета које предаје проф. др Биљана Стојановић, а желе да изађу на испите у ЈУНСКОМ испитном року, да ће се колоквијуми одржати у ЧЕТВРТАК 8. ЈУНА 2023. год. у 10h у просторијама Факултета.

проф. др Биљана Стојановић


Испит из предмета МЕТОДИКА НАСТАВЕ ЛИКОВНЕ КУЛТУРЕ  за студенте 2. године смера учитељ код проф. др Мие Арсенијевић одржаће се у целости 12.06.2023. године. Писмени део испита неће бити 05.06. како је то предвиђено распоредом испита, већ 12.06.2023. са почетком у 9 часова, након чега следи упис оцена и усмени део испита за студенте који желе да поправе оцену.

Упис оцена са испита из Академског писања одржаног у мајском испитном року – 5.јуна у 10 часова.

проф.др Предраг Живковић


OБАВЕШТЕЊЕ
OAС Васпитач у предшколским установама, ОАС Васпитач у домовима

Поправни колоквијум из предмета Методика развоја говора биће одржан у четвртак, 25. 5. 2023, од 10 часова.

Поправни колоквијум из предмета Српски језик биће одржан у четвртак, 25. 5. 2023, од 11 часова.


Усмени испити из Увода у педагогију и других предмета код Доц. др Ненада Стевановића у ванредном мајском року биће одржани у четвртак 18.05. у 16h.


 

Обавештења студетнтима II године ОАС-ПВ

Поштовани студенти,
Од 12. априла 2023. до краја наставне године, часови предавања из предмета Предшколска педагогија биће одржани у термину од 11.00 часова.


Настава из изборног предмета Цртање и сликање током пролећног семестра 2022/23. године реализоваће се петком у  термину од 9-12,30 часова уместо поподне како је првим обавештењем било најављено. Настава ће се одвијати у блоку, сваке друге недеље и то петком од 9,00 – 12,30 часова. Наредни час је 10.03. а од материјала потребно је донети: белу (веће паковање) и црну темперу, сликарске четкице, молерску четку ширине бар 2цм, крпу, палету, теглу за воду и пастел папир / картон у боји по избору величине 50х35 цм.

Наставник: Миа Арсенијевић


Обавештење за студенте МАС ПВ

Поштовани студенти, у наставку се налазе приступне спецификације за часове вежби, посредством Зоом платформе, из предмета Курикулуми предшколског васпитања, по распореду часова заказани су за уторак, 07.02.2023. у 16:30.

Овај линк ће се користити на свим часовима вежби током целог семестра.

https://zoom.us/j/3726192985?pwd=MjNma0wyS3hLUElMZ3JrVEhiZ2pOZz09

Meeting ID: 372 619 2985
Passcode: 633128


Студенти треће године студијског програма Васпитач у предшколским установама који су се определили за изборни предмет Филозофија васпитања, треба да се јаве предметном наставнику  на е-адресу: prof.ruzica@gmail.com ради договора око наставе.


ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СТУДЕНТЕ НА ДОШКОЛОВАЊУ КОЈИ ПОЛАЖУ АКАДЕМСКИ ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК

За испит је потребно да одаберете један текст са интернета из своје области (из области образовања и васпитања деце у предшколској установи/школи/домовима – у зависности од тога да ли сте васпитач или учитељ по струци). То могу да буду текстови са практичним идејама за рад са децом на различите едукативне теме. Изаберите текст према вашим способностима.

Текст треба да буде новијег датума, тј. да је објављен после 2010. године, да је писан изворним енглеским језиком (аутор да је са енглеског говорног подручја а не превод са неког језика) и да текст  има дужину од 2 до 4 стране. Није потребно да се текст преводи, треба само направити једну Power Point презентацију на енглеском језику од 10 слајдова са кључним идејама из текста, неком илустрацијом, табелом – ако је у питању истраживање које представљате итд.

На испиту презентујете свој текст у усменој форми користећи Power Point презентацију (10 слајдова, не више од 10ак минута).  На првом слајду навести име аутора текста, наслов текста и линк одакле је текст преузет.

ИСПИТ ЋЕ БИТИ ОДРЖАН ОНЛАЈН ПУТЕМ ЗУМА.

Потребно је да се јавите пре испита и пошаљете попуњену пријаву на имејл адресу ivanajag@yahoo.co.uk како бисте добили приступни линк за испит.

Проф. др Ивана Ћирковић-Миладиновић


Обавештење за студенте 2. године смер учитељ, предмет Основе визуелне уметности


ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СТУДЕНТЕ СМЕРА ДОМСКИ ВАСПИТАЧ, IV ГОДИНА
У ВЕЗИ ПРЕДМЕТА ПСИХОЛОШКЕ ОСНОВЕ  ВАСПИТНОГ РАДА У ДОМУ УЧЕНИКА

Литература потребна за спремање испита из предмета Психолошке основе васпитног рада у дому ученика, је постављена у Гоогле учионици под називом ДВ IV 2022.

Приступ учионици је преко линка

https://classroom.google.com/c/NTY3NzQ5MzY4ODk0?cjc=xe55fva

class code xe55fva

проф. др Сунчица Мацура


Мастер академске студије Професор предметне наставе – Изборни предмет Методика наставе ликовне културе: Студенти који су се определили за овај предмет треба да се јаве на мејл avramjov@yahoo.com

Молим студенте Мастер академских студија професор предметне наставе да ми се јаве на мејл vmpetrovic@yahoo.com ради организовања активности на предмету Учење и развој. др Весна Петровић


Инклузија у образовању
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СМЕР УЧИТЕЉ, III ГОДИНА

Материјали и линкови ће бити постављени у новој Гоогле учионици за смер учитељ, у наставку следи линк и class code

https://classroom.google.com/c/NTYxMDk3NjQ2Nzk3?cjc=u3f2jcj

проф. др Сунчица Мацура


Обавештење студентима ОАС ПВ-III

Поштовани студенти,
обавештавам Вас о промени термина одржавања вежби из Методике васпитно-образовног рада. Уместо средом, вежбе ће се реализовати уторком, у У16, по следећем распореду:

II гр. од 9.00. до 10:30
I гр. од 10:50 до 12:20.


ИНКЛУЗИЈА У ОБРАЗОВАЊУ 2022/23

за све студенте основних студија

Студенти који су у радном односу нису у обавези да прате наставу уживо. На њихов захтев, биће им омогућено да прате часова предавања из предмета Инклузија у образовању преко Зума, у терминима када се настава одржава оживо, према распореду часова.

Линк за праћење часова преко Зума биће постављен у Гугл учионици под називом Инклузија у образовању 2022 за све студенте основних студија, непосредно пре часова предавања  који се реализују петком од 12.30 за студенте смера учитељ, и петком од 13.30 за све остале групе студената. У наставку се налази линк и клас код за приступ Гугл учиници.

Овај начин реализације наставе (паралелно уживо и онлајн) почеће у петак 30.02.2022.

проф. др Сунчица Мацура

class invite link: https://classroom.google.com/c/NTUwMDgwNjg0NTY1?cjc=xlizhq2

class code: xlizhq2


Настава из Медијске писмености код проф. др Марка Ђорђевића одвијаће се средом од 14.30 до 16.00 сати.


ОБАВЕШТЕЊЕ за студенте мастер студија, свих смерова: Испит из Научно-стручног дискурса енглеског језика (нови програм) и  Акадамеског енглеског језика (стари програм) у септембар 2 и свим редовним и ванредним роковима 2021/2022. и 2022/2023. академске године одржаваће се онлајн. Студенти су у обавези да два дана пре термина испита пошаљу попуњену електронску пријаву за испит на имејл адресе verasavic035@gmail.com и ivanajag@yahoo.co.uk, после чега ће добити приступни зум линк за испит.


Обавештење

Услед пандемије корона вируса и молби студената, управа Факултета је одлучила да помери рок доспећа свих преосталих рата школарине за месец дана. Дакле, рата школарине која је требала да се уплати до 15. децембра помера се на 15. јануар, итд. Такође, услов за пријаву испита у јануарском року биће уплаћене барем 2 рате школарине за све студенте ОАС и барем једна рата за све студенте МАС