Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел/Факс: +381 (0)35 8223-805, Тел: +381 (0)35 8222-262

Обавештења о терминима наставе и испита


Усмени део испита из Методологије педагошких истраживања у јануарском испитном року  биће одржан 31.јануара у 10 часова. Пријављивање кандидата код колеге асс.Недељка Милановића на metodologija.pefja.vezbe@gmail.com, најкасније до 30.јануара до 10 сати.

проф.др Предраг Живковић


ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СТУДЕНТЕ СМЕРА ПРЕДШКОЛСКИ ВАСПИТАЧ НА ДОШКОЛОВАЊУ:

Испит из предмета Академски енглески језик биће одржан онлајн 25.1.2023. у 17.00 сати. Потребно да се студенти дан пре испита јаве на имејл адресу ivanajag@yahoo.co.uk чиме ће потврдити да желе да полажу испит. Уједно, тада ће и добити приступни линк за испит.

Ово се односи на следеће студенте који су пријавили испит: Трајковић Снежана, Радосављевић Мирјана, Јанојлић Љиљана, Бацић Николина, Лаковић Јелена.

Предметни наставник проф. др Ивана Ћирковић-Миладиновић


Увод у педагогију, јануар
Усмени део испита из предмета Увод у педагогију у јануарском року заказан је за 23. јануар с почетком од 10.00 часова. 
Предметни професори

Испит из изборног предмета Ликовна креативност (ВуД и ВуПУ, 3. година) уместо 18.1. биће одржан 21.1. у 11ч.

Испит из предмета Сценска и луткарска уметност уместо 23.1. биће одржан 1.2. у 11ч.

Испит из изборног предмета Графика (ВуД и ВуПУ, 2. година) уместо 23.1. биће одржан 1.2. у 12 ч.


ОБАВЕШТЕЊЕ О ПОЛАГАЊУ КОЛОКВИЈУМА У ЈАНУАРСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ КОД ПРОФ. ДР БИЉАНЕ СТОЈАНОВИЋ

Обавештавају се студенти који немају положене колоквијуме из предмета које предаје проф. др Биљана Стојановић, а желе да изађу на испите у јануарском испитном року, да ће се колоквијуми одржати у понедељак 23. јануара 2023. год. у 10h у просторијама Факултета.
проф. др Биљана Стојановић


Инклузија у образовању (трећа година ОАСУ и ОАСДВ, друга година ОАСДВ):

У јануарском испитном року студенти смерова УЧИТЕЉ, као и ДОМСКИ ВАСПИТАЧ (друга и трећа година),  полагаће испит у оквиру предмета Инклузија у образовању у 14h, уместо у 10h. Студенти смера ПВ полагаће испит у предвиђеном термину


ОБАВЕШТАВАЈУ СЕ СТУДЕНТИ МАСТЕР АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА ДА ЋЕ СЕ ИСПИТ ИЗ ПРЕДМЕТА ИСТРАЖИВАЧКА ПРАКСА и ИСТРАЖИВАЧКА ПРАКСА – ПРЕДМЕТНО ПОДРУЧЈЕ, У ЈАНУАРСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ, ОБАВИТИ У ПОНЕДЕЉАК , 16.01.2023. ГОДИНЕ, У 12 ЧАСОВА.


ОБАВЕШТЕЊЕ: Усмени део испита из Енглеског језика струке за студенте прве године студија, смер Учитељ, у јануарском испитном року одржаће се у среду, 18.1.2023. у 10.00 сати за све студенте који су положили тестове и писмени део испита. Предметни наставник.


Испит из Реторике и вештина комуникације код проф. др Марка Ђорђевића, биће одржан 16. јануара у 13 сати.


ОБАВЕШТЕЊЕ

Писмени испит из Информатике (ОАС Учитељ, ОАС Васпитач у предшколским установама, ОАС Васпитач у домовима) и из Нових технологија у образовању (МАС Учитељ, МАС Васпитач у предшколским установама, МАС Васпитач у домовима) код проф. др Верице Милутиновић и асс. Сузане Ђорђевић ће се одржати у понедељак 16.1.2023. године у терминима који ће бити објављени на Мудл платформи сваког предмета уместо 15.1.2023. године.


ЈАНУАРСКИ испитни рок
Испит у целости из Методике развоја почетних математичких појмова, тест из Методичког практикума математике и испити изборних предмета код проф. др Ненада Вуловића одржаће се у четвртак 12. јануара од 10.00h.

Колоквијуми из Методологије педагошких истраживања у јануарском испитном року

Колоквијум из писаног рачуна статистике биће одржан 18.јануара у 10 сати, а SPSS колоквијум истог дана од 11.30 сати. Пријављивање најкасније до 17.јануара до 10 сати код колеге асс.Недељка Милановића на metodologija.pefja.vezbe@gmail.com.

проф.др Предраг Живковић


Обавештење за студенте 2. године смер учитељ, предмет Основе визуелне уметности


Испит из Етике ( по новом програму) за студенте на дошколовању и испит из Реторике (по старом програму) одржаће се усмено, 16. јануара, са почетком у 14.30 у каб. бр. 13.


ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СТУДЕНТЕ СМЕРА ДОМСКИ ВАСПИТАЧ, IV ГОДИНА
У ВЕЗИ ПРЕДМЕТА ПСИХОЛОШКЕ ОСНОВЕ  ВАСПИТНОГ РАДА У ДОМУ УЧЕНИКА

Литература потребна за спремање испита из предмета Психолошке основе васпитног рада у дому ученика, је постављена у Гоогле учионици под називом ДВ IV 2022.

Приступ учионици је преко линка

https://classroom.google.com/c/NTY3NzQ5MzY4ODk0?cjc=xe55fva

class code xe55fva

проф. др Сунчица Мацура


Мастер академске студије Професор предметне наставе – Изборни предмет Методика наставе ликовне културе: Студенти који су се определили за овај предмет треба да се јаве на мејл avramjov@yahoo.com

Молим студенте Мастер академских студија професор предметне наставе да ми се јаве на мејл vmpetrovic@yahoo.com ради организовања активности на предмету Учење и развој. др Весна Петровић


Инклузија у образовању
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СМЕР УЧИТЕЉ, III ГОДИНА

Материјали и линкови ће бити постављени у новој Гоогле учионици за смер учитељ, у наставку следи линк и class code

https://classroom.google.com/c/NTYxMDk3NjQ2Nzk3?cjc=u3f2jcj

проф. др Сунчица Мацура


Обавештење студентима ОАС ПВ-III

Поштовани студенти,
обавештавам Вас о промени термина одржавања вежби из Методике васпитно-образовног рада. Уместо средом, вежбе ће се реализовати уторком, у У16, по следећем распореду:

II гр. од 9.00. до 10:30
I гр. од 10:50 до 12:20.


ИНКЛУЗИЈА У ОБРАЗОВАЊУ 2022/23

за све студенте основних студија

Студенти који су у радном односу нису у обавези да прате наставу уживо. На њихов захтев, биће им омогућено да прате часова предавања из предмета Инклузија у образовању преко Зума, у терминима када се настава одржава оживо, према распореду часова.

Линк за праћење часова преко Зума биће постављен у Гугл учионици под називом Инклузија у образовању 2022 за све студенте основних студија, непосредно пре часова предавања  који се реализују петком од 12.30 за студенте смера учитељ, и петком од 13.30 за све остале групе студената. У наставку се налази линк и клас код за приступ Гугл учиници.

Овај начин реализације наставе (паралелно уживо и онлајн) почеће у петак 30.02.2022.

проф. др Сунчица Мацура

class invite link: https://classroom.google.com/c/NTUwMDgwNjg0NTY1?cjc=xlizhq2

class code: xlizhq2


Настава из Медијске писмености код проф. др Марка Ђорђевића одвијаће се средом од 14.30 до 16.00 сати.


ОБАВЕШТЕЊЕ за студенте мастер студија, свих смерова: Испит из Научно-стручног дискурса енглеског језика (нови програм) и  Акадамеског енглеског језика (стари програм) у септембар 2 и свим редовним и ванредним роковима 2021/2022. и 2022/2023. академске године одржаваће се онлајн. Студенти су у обавези да два дана пре термина испита пошаљу попуњену електронску пријаву за испит на имејл адресе verasavic035@gmail.com и ivanajag@yahoo.co.uk, после чега ће добити приступни зум линк за испит.


Обавештење

Услед пандемије корона вируса и молби студената, управа Факултета је одлучила да помери рок доспећа свих преосталих рата школарине за месец дана. Дакле, рата школарине која је требала да се уплати до 15. децембра помера се на 15. јануар, итд. Такође, услов за пријаву испита у јануарском року биће уплаћене барем 2 рате школарине за све студенте ОАС и барем једна рата за све студенте МАС