Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел/Факс: +381 (0)35 8223-805, Тел: +381 (0)35 8222-262

Обавештења о терминима наставе и испита


Према утврђеним препорукама и безбедносним мерама Министарства ПНТР РС и Универзитета у Крагујевцу, како би избегли већа и честа окупљања студената, студенти који планирају да у септембарском испитном року полажу испите код проф. Емине Копас-Вукашиновић, а нису положили колоквијум/е, кооквијум/е ће полагати на Факултету, усмено, на самом испиту. То подразумева да ће прво одговарати на питања о наставним садржајима који су били планирани за припрему колоквијума. Студенти који успешно одговоре на постављена питање из ових делова наставних садржаја, настављају са усменим испитом, што подразумева да даље одговарају на постављена питања из других тематских целина.

Такође, мастер студенти треба да у обавештењима за студенте погледају информацију о промени датума полагања испита из Курикулума предшколског васпитања (4.9.2020. у 11.00 часова) и Методике васпитног рада (4.9.2020. у 11.00 часова).

Проф. др Еминa Копас-Вукашиновић


ПРОМЕНА ТЕРМИНА ИСПИТА  код проф. Др Радмиле Миловановић
ИСПИТНИ РОК: СЕПТЕМБАР 2

Испити код Проф.др Радмиле Миловановић биће одржани у следећим терминима:

23.9.2020. у 13h  Интеракција и комуникација у васпитном раду
25.9.2020. у 13h  Психопатологија детињства и младости
28.9.2020. у 13h  Сви изборни предмети


ПРОМЕНА ТЕРМИНА ИСПИТА  код проф. Др Радмиле Миловановић
ИСПИТНИ РОК: СЕПТЕМБАР

Испити код Проф.др Радмиле Миловановић биће одржани у следећим терминима:

5.9.2020. у 13h  Интеракција и комуникација у васпитном раду
7.9.2020. у 13h  Сви изборни предмети
8.9.2020. у 13h  Психопатологија детињства и младости


Испити за све предмете проф. Јелене Теодоровић ће се до даљњег одржавати онлајн. Након пријављивања испита потребно је емаилом контактирати професорку.


Испит из предмента Основе физичког и здравственог васпитања одржађе се по унапред датом распореду у просторимам факулутета водећи притом рачуна о свим мерама безбедности препорученим услед ситуације проузроковане пандемијом. Испит се одржава на факултету са почетком од 10h.

Студенти који имају могућности и желе могу полагати испит преко неке од онлине платформи од крећу са одговарањем од 15h.


Испитни рок СЕПТЕМБАР 1 (смер учитељ и смер васпитач у предшколским установама): Сви испити код проф. др Александре Михајловић одржавају се 11. септембра од 9.00h.


Према утврђеним препорукама и безбедносним мерама Министарства ПНТР РС и Универзитета у Крагујевцу, како би избегли већа и честа окупљања студената, студенти који планирају да у јулском 2 испитном року полажу испите код проф. Емине Копас-Вукашиновић, а нису положили колоквијум/е, кооквијум/е ће полагати усмено, на самом испиту.  То подразумева да ће прво одговарати на питања о наставним садржајима који су били планирани за припрему колоквијума. Студенти који успешно одговоре на постављена питање из ових делова наставних садржаја, настављају са усменим испитом, што подразумева да даље одговарају на постављена питања из других тематских целина.

Проф. др Еминa Копас-Вукашиновић


Обавештење за студенте о предстојећим испитним роковима

У складу са драстичним погоршањем епидемиолошке ситуације, управа Факултета педагошких наука у Јагодини препоручила је:
1) да се, где год је то могуће, провере знања обаве без физичког присуства наставника и студената
2) да, према препоруци министра просвете, науке и технолошког развоја о увођењу додатне могућности за полагање испита. студенти у августовском року (надокнада априлског- од 20.јула до 5.августа) могу пријавити и полагати све испите, без обзира на то у ком су семестру похађали наставу
3) да се не уписују оцене у индексе уколико то захтева додатни термин, с обзиром на тренутну ситуацију
4) да се користи пријава испита у ворд формату према упутствима појединих наставника (модел је на сајту)


Испити код проф. др Јелене Старчевић на основним и мастер студијама

Због тога што и даље постоји опасност од заразе и ширења вируса, позивају се студенти који су пријавили испит за јунски рок да се пријаве за одговарање путем интернета. Потребно је да се студенти јаве на мејл teorijaipraksa@gmail.com и том приликом наведу име и презиме, број индекса, предмет који полажу и да ли полажу део испита или испит у целини.

На исти мејл се студенти могу јавити и ако имају друга питања.