Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел/Факс: +381 (0)35 8223-805, Тел: +381 (0)35 8222-262

Обавештења о терминима наставе и испита


Обавештење о одржавању КОЛОКВИЈУМА
из предмета ПРЕДШКОЛСКА ДИДАКТИКА

Колоквијум ће бити одржан 25. маја 2020.  у времену од 12-12,30h  преко Моодле платформе. Студенти ће накнадно допити приступну шифру како би се улоговали у предвиђено време и радили тест.

Тест траје 30 мин.

Молим студенте да одговоре укуцавају ЛАТИНИЧНИМ ПИСМОМ

ПОПРАВНИ колоквијум ће бити одржан такође преко Моодле платформе са истим условима, у четвртак, 28. маја са почетком у 13h.


Обавештење о одржавању 2. КОЛОКВИЈУМА
из предмета МЕТОДИКА РАДА ДОМСКОГ ВАСПИТАЧА

Колоквијум ће бити одржан 28. маја 2020.  у времену од 12-12,30h преко Moodle платформе. Студенти ће накнадно допити приступну шифру како би се улоговали у предвиђено време и радили тест.

Тест траје 30 мин.

Молим студенте да одговоре укуцавају ЛАТИНИЧНИМ ПИСМОМ

ПОПРАВНИ колоквијум ће бити одржан такође преко Моодле платформе са истим условима, у понедељак, 1. јуна са почетком у 12h.


ПРОМЕНА ТЕРМИНА ИСПИТА У ЈУНСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ

Испити код Проф. др Радмиле Миловановић у јунском испитном року 2020. године биће одржани:

8. јун у 13h ПСИХОЛОГИЈА МЕНТАЛНОГ ЗДРАВЉА

18. јун у 13h ИНТЕРАКЦИЈА И КОМУНИКАЦИЈА У ВАСПИТНОМ РАДУ (изборни, учитељи)

18.јун у 13h ПСИХОПАТОЛОГИЈА ДЕТИЊСТВА И МЛАДОСТИ ДВ

18. јун у 13h ПСИХОЛОШКО САВЕТОВАЊЕ У ВАСПИТНОМ РАДУ

22. јун у 13h ИНТЕРАКЦИЈА И КОМУНИКАЦИЈА У ВАСПИТНОМ РАДУ ПВ и ДВ

25.јун  у 13h ИНТЕРАКЦИЈА И КОМУНИКАЦИЈА У ВАСПИТНОМ РАДУ студенти на дошколовању

25 јун  у 13h ПСИХОТЕРАПИЈСКЕ ТЕХНИКЕ У ВАСПИТНОМ РАДУ


Испит из Филозофије са етиком и Реторике одржаће се 02. јуна са почетком у 11.00h. Уз индекс треба понети попуњену пријаву.
Тога дана, студентима који су у априлском року, онлајн, полагали Филозофију са етиком или Реторику и пријавили испит у јунском року, биће уписана оцена у индекс уз попуњену пријаву.
Студенти који буду спречени да додју на упис оцене, могу задузити друго лице да то уцини уместо њих. Упис ће се обавити у каб. бр. 13. у термину од 10.30-10.45


Мартовски испитни рок – обавештење о надокнади

Инклузија у образовању (трећа година ОАС, смер У, ПВ и ДВ)

                Студентима који су одговарали у оквиру априлске провере знања код проф. др Сунчице Мацуре или др Бојане Димитријевић, а пријавили су испит за мартовски рок, биће уписане оцене у мартовски записник. Не би требало, дакле, да испит пријављују поново. Бројеви индекса ових студената су: 2017/207; 2017/211; 2017/247; 2017/0267; 2017/0073; 2017/0075; 2017/0410.

                Студенти који су у оквиру априлске провере знања положили испит, а нису га пријавили у марту, требало би да пријаве испит за јунски рок и тада ће им бити уписане оцене. Бројеви индекса ових студената су: 2016/245; X-2014/205.

                Остали студенти, који су пријавили испит у марту, имају право да се јаве до 20. маја путем мејла bojana.dim@gmail.com уколико желе да полажу испит усмено преко Скајпа или Зума. Студентима ће након 20.05. бити јављен распоред полагања испита и начин полагања. Овим студентима ће, уколико положе испит исти бити уписан у мартовски записник. Бројеви индекса ових студената су: 57/15-у; 74/15-у; 2016/0075; 2016/401; 2017/402; 2017/411; 2017/425; 70/14-пв; 82/14-пв; 88/14-пв; 2017/228; 2017/233; 2017/235; 2017/244; 2017/246; 2017/258; 2017/279; 2018/277; 93/15-пв; XIV-2018/252-в.

проф. др Сунчица Мацура

асс. др Бојана Димитријевић


Смер: ОАС Учитељ, 1. година
Предмет: Српски језик 1


ОБАВЕШТЕЊЕ

Студенти који нису положили први део градива из предмета Српски језик 1 преко колоквијума (фонетика и правопис) а желе да полажу на испиту у јунском року други део градива (морфологија), могу да се јаве на мејл jelenaspasic2410@gmail.com најкасније до 25. маја како би добили задатке за фонетику и правопис. Пошто ће се испит у јунском року одржати преко Moodle платформе, онлајн тест ће садржати само питања за други део градива. Дакле, ако студент није положио први део, може до краја маја урадити задатке из фонетике и правописа које ће добити од професора.
Приликом обраћања професору мејлом, обавезно је потписати мејл именом, презименом и бројем индекса.


МАТЕМАТИКА

Усмени део испита, мартовски рок, уцитељи и васпитаци, среда 27.мај у 10:00


Према утврђеним препорукама и безбедносним мерама Министарства ПНТР РС и Универзитета у Крагујевцу, како би избегли већа и честа окупљања студената, студенти који планирају да у јунском року полажу испите код проф. Емине Копас-Вукашиновић, а нису положили колоквијум/е, кооквијум/е ће полагати усмено, на самом испиту.  То подразумева да ће прво одговарати на питања о наставним садржајима који су били планирани за припрему колоквијума (о томе видети у материјалима за онлајн наставу, од 18. 5. 2020). Студенти који успешно одговоре на постављена питање из ових делова наставних садржаја, настављају са усменим испитом, што подразумева да даље одговарају на постављена питања из других тематских целина.


Проф. др Емине Копас-Вукашиновић

Колоквијуми из Методологије педагошких истраживања (статистика и SPSS), у јунском испитном року, биће организовани по следећем распореду:
-статистика-писани рачун (11.јуна у 9);
-SPSS (11.јуна од 10 сати).
 
проф.др Предраг Живковић

МАРТОВСКИ испитни рок – ОБАВЕШТЕЊЕ о надокнади
 
Студенти који су пријавили испит у мартовском року код проф. др А. Михајловић (Методика наставе математике и Методика математике у старијим разредима ОШ) полагаће испит 1. јуна 2020. године у 8.30h.
 
ВАЖНО: Неопходно је да студенти који планирају да изађу на испит 1. јуна (мисли се само на оне који су га већ пријавили) обавезно 30. маја пошаљу email на amathematica@gmail.com и потврде излазак како би се обезбедио одговарајући простор за полагање (у складу са бројем студената).
Све информације о неопходним мерама заштите студенти ће добити 30. маја када email-ом потврде излазак на испит.
НАПОМЕНА: Уколико дође до неких промена због епидемиолошке ситуације студенти ће бити обавештени путем Facebook странице предмета https://www.facebook.com/amathematica

OБАВЕШТЕЊЕ

Српски језик, генерација студената 2019 – OAС Васпитач у предшколским установама, ОАС Васпитач у домовима
Српски језик 2 – све генерације

Српски језик

Oбавештавамо студенте да ће у јунском року бити организовано онлајн полагање испита из предмета Српски језик. Услов за полагање испита је положен колоквијум и урађени задаци код професорке Илијане Чутуре током пролећног семестра. Подстичу се студенти да прате упутства за израду задатака и да редовно реализују своје задатке. Уколико студент није положио први колоквијум, може се јавити професорки Илијани Чутури како би реализовањем додатних задатака остварио услов за полагање испита у јунском року.  

Српски језик 2

Потребно је пратити даља упутства и слати задатке. Испит ће бити могуће положити у целости до јуна, када ће се свести и уписати оцене оним студентима који су задовољили све критеријуме.

Проф. др Илијана Чутура
Доц. др Јелена Спасић
11. 5. 2020.


Инклузивно образовање – теорија и пракса

Студентима који су одговарали у оквиру априлске провере знања код проф. Јелене Старчевић, а пријавили су испит за мартовски рок, биће уписане оцене у мартовски записник. Не би требало, дакле, да испит пријављују поново. Ове оцене се могу уписати у индекс у јунском року на испиту. Упис оцена не мора лично да се оствари.

Студенти који су у оквиру априлске провере знања положили испит, а нису га пријавили, требало би да пријаве испит за јунски рок и тада ће им бити уписане оцене. Потребно је да понесу попуњену испитну пријаву или је пошаљу по особи која ће за њих уписати оцену.

Остали студенти, који су пријавили испит у марту, имају право да се јаве до 18. маја путем мејла teorijaipraksa@gmail.com уколико желе да полажу испит усмено преко скајпа. Испит ће бити организован 25. и 26. маја. Могуће је полагати и само колоквијумски део испита. Ову могућност могу да искористе следећи студенти:

МАС ПВ: Сојевић Ђурђина, Милосављевић Ирена, Златановић Марија, Стефановић-Драгишић Јелена, Павловић Снежана, Јовић Сузана

МАС У: Вогањац Смиљана, Бјелетић Милена, Миленић Милица, Ћирковић Драгана, Милојковић Тамара, Марковић Маја

МАС ДВ: Јањић Нађа

проф. др Јелена Старчевић


OБАВЕШТЕЊЕ

ОАС Учитељ, OAС Васпитач у предшколским установама, ОАС Васпитач у домовима

Предмет: Српски језик 1 и Српски језик

Испити из предмета Српски језик и Српски језик I (априлски рок) биће одржани онлајн током маја. Сви студенти који желе да полажу онлајн треба да се јаве предметном професору слањем мејла на адресу jelenaspasic2410@gmail.com. У мејлу треба навести име, презиме, број индекса, смер студија и назив предмета који студент полаже. Taкође је потребно навести да ли студент полаже цео тест или само други део градива (уколико је први део положен путем колоквијума).

ВАЖНА НАПОМЕНА: Ово обавештење се обноси на студенте претходних генерација. Студенти прве године који још увек слушају предмет Српски језик могу полагати испит тек у јуну, након што заврше са свим предиспитним обавезама (положено градиво првог колоквијума и урађени задаци из синтаксе). Моле се студенти прве године да пажљиво прочитају друго обавештење, које се односи на реализацију предиспитних обавеза које су услов за полагање испита у јунском року.

Датум: 6.5.2020.
Доц. др Jeлена СпасићОБАВЕШТАВАЈУ СЕ СТУДЕНТИ КОЈИ НАМЕРАВАЈУ У АПРИЛСКОМ РОКУ ДА ПРИСТУПЕ ПРОВЕРИ ЗНАЊА ИЗ ФИЛОЗОФИЈЕ СА ЕТИКОМ И РЕТОРИКЕ ДА, 
НЕ ТРЕБА ДА СЕ ПРИЈАВЉУЈУ.. СВИ РАДОВИ КОЈИ БУДУ ПРИСТИГЛИ НА Е-АДРЕСУ НАСТАВНИКА, 14.04.ДО 17:00/18:00 ЧАСОВА, БИЋЕ ЕВИДЕНТИРАНИ, ПРЕГЛЕДАНИ И ОЦЕЊЕНИ. 

Све наопходне информације о реализацији наставе предмета Вокално-инструментална настава 1 за студијски програм Васпитач у предшколским установама студенти ће добити до 22. марта путем мејла.

Све наопходне информације о реализацији наставе предмета Вокално-инструментална настава 2 за студијски програм Васпитач у предшколским установама студенти ће добити до 22. марта путем мејла.

Све наопходне информације о реализацији наставе предмета Хорско певање биће објављене до 22. марта на Фацебоок страници Хора Факултета педагошких наука.


Обавештење и све неопходне информације о томе на који начин ће бити реализована настава предмета Немачки језик добићете до 22. марта, путем Вибер групе за немачки језик која је оформљена још на почетку године.


Обавештење и све неопходне информације о томе на који начин ће бити реализована настава предмета Систем образовања и васпитања у Републици Србији биће објављени до 22. марта на овом сајту.


Обавештење о реализацији наставе предмета Методика наставе музичке културе,  Методички практикум музичке културе, Методика музичког васпитања (и других предмета у којима је предметни наставник доц. мр Наташа Вукићевић) биће објављено на сајту Факултета до 22.марта.

Настава на предмету Методика наставе ликовне културе (ОАС У 3. година) наставиће се преко Google Classroom, приступни код 7yz7iuf.

Настава на предмету Методика ликовног васпитања (ОАС ВуПУ, 3. година) наставиће се преко Google Classroom, приступни код  pi3pavy (позив послат преко Методика упознавања околине-вежбе).

Кратко упутство за приступање учионицама: За приступуање Google учионицама биће вам потребан Google налог. Ако га немате креирајте га. Потом идите на адресу classroom.google.com. У горњем десном углу кликлните на знак плус и одаберите опцију „Join class“ а затим укуцајте одговарајући код.

Сва питања у вези са наставом студенти могу поставити преко Google платформе у наведеним учионицама или преко имејл адресе djordjevicmilos@yahoo.com

Термин за консултације остаје исти, четвртак 12-13ч путем Skype мреже.  

Доц. мр Милош Ђорђевић


Обавештење и све неопходне информације о томе на који начин ће бити реализована настава из предмета Социологија биће објављено до 22. марта на сајту Факултета.


Важно обавештење за студенте треће године, ПВ
Колоквијум из предмета Методика музичког васпитања (ПВ) неће се одржати у заказаном термину 16.3.2020.године.
О новом термину и начину полагања колоквијума бићете благовремено обавештени.
Доц.мр Наташа Вукићевић


OБАВЕШТЕЊЕ
OAС Васпитач у предшколским установама, III година
Година: 2018/2019.
Предмет: Методика развоја говора

Отказују се предавања из предмета Методика развоја говора у наредном периоду. Будући да су задаци за групни рад студената за овај предмет већ подељени, моле се студенти да наставе са радом уз коришћење дељених датотека на Google диску.

Вежбе ћемо држати према договореном распореду. Ако временске прилике дозволе, вежбе ће се одржавати у пољској учионици (у парку Факултета).

Датум: 13.3.2020.
Доц. др Jeлена  Спасић


OБАВЕШТЕЊЕ

ОАС Учитељ, OAС Васпитач у предшколским установама, ОАС Васпитач у домовима                                                                                                                                                              
Година: 2018/2019.
Предмети: Српски језик 1 и Српски језик

Испит из предмета Српски језик 1 и Српски језик у ванредном мартовском року 2 биће одржан у среду, 18. 3. 2019, у 10.30 часова. Студенти ће испит полагати усмено. Ако временске прилике дозволе, испит ће се одржати у пољској учионици (у парку Факултета).

Датум: 13.3.2020.
Доц. др Jeлена  Спасић


Обавештавају се студенти II године, смер Предшколски васпитач, да ће се часови вежби из предмета Предшколска педагогија одржати  у редовном термину: уторак, 17.03. 0д 14:30 до 16h. 

Ана Миљковић-Павловић


За студенте који ове школске године похађају наставу из КУРИКУЛУМА ПРЕДШКОЛСКОГ ВАСПИТАЊА и МЕТОДИКЕ ВАСПИТНОГ РАДА, полагаће колоквијуме према следећем распореду:

  1. Курикулуми предшколског васпитања: 18. марта 2020. у 17.00 часова
  2. Меродика васпитног рада: 18. марта 2020. у 15.00 часова.

Студенти који нису положили колоквијуме код проф. Емине Копас-Вукашиновић, а планирају да у априлском року полажу испите, полагаће колоквијуме 1. априла 2020. у 10.30 часова.


Студенти који нису положили колоквијуме код проф. Емине Копас-Вукашиновић, а планирају да у мартовском року полажу испите, полагаће колоквијуме 10. марта 2020. у 12.00 часова.


Студенти мастер студија,  ДВ, који нису у могућности да долазе на предавања из наставног предмета МЕТОДИКА ВАПИТНОГ РАДА, према утврђеном распореду, могу обавити консултације са проф. Емином Копас-Вукашиновић, средом у термину од 11.00 до 12.00 часова.


ОБАВЕШТЕЊЕ

Студенти који нису положили колоквијуме код проф. др Биљане Стојановић, а планирају полагање испита у МАРТОВСКОМ испитном року (предмети: ПРЕДШКОЛСКА ДИДАКТИКА, ОСНОВЕ ДОМСКЕ ПЕДАГОГИЈЕ, МЕТОДИКА РАДА ДОМСКОГ ВАСПИТАЧА, ПЕДАГОШКА КОМУНИКОЛОГИЈА) полагаће колоквијуме у понедељак, 9. марта 2020.  у 14,30h.

проф. др Биљана Стојановић


Испит из Филозофије са етиком, Реторике и Филозофије васпитања,  одржаће се 10. марта, 2020. Писмени у 13.30 , усмени у 14.30.


Обавештење за студенте прве године смер учитељ

Због других обавеза професора на Факултету, часови вежби из предмета Увод у педагогију за учитеље прва година (обе групе) неће бити сутра (26.2.2020. године) одржане у планираном термину. О надокнади наставе, више информација ускоро.


Усмени испит из Развојне психологије у фебруарском року одржаће се 25. фебруара од 15 h


Испити  за мастер студенте, који су у мартовском испитном року заказани код проф. Емине Копас-Вукашиновић за 11. март 2020. у 9.00 часова, биће одржани истог дана, али са почетком у 11.00 часова.

Студенти који нису положили колоквијуме код проф. Емине Копас-Вукашиновић, а планирају да у мартовском року полажу испите, полагаће колоквијуме 10. марта 2020. у 12.00 часова.


ПЕДАГОШКА ПСИХОЛОГИЈА – упис оцена и усмени испит

Усмени испит из Педагошке психологије одржаће се у четвртак, 20. фебруара, у 13h, уместо у 16h.

УПИС ОЦЕНА ИЗ ЈАНУАРСКОГ ИСПИТНОГ РОКА – четвртак, 20. фебруара, од 11h до 13h.


Доц.др Снежана Марковић обавештава студенте на дошколовању смера Предшколски васпитач да ће у суботу, 7. марта, у 11 сати, одржати консултативну наставу за изборне предмете Драма и драматизација  и  Организација културних активности.  Ово је прилика да добијете све потребне и релевантне информације везане за полагање испита и зато је важно да лично присуствујете!


Важно обавештење за мастер студенте! Настава и консултације код проф. Вељка Банђура, заказани за четвртак 13. фебруар, због обавеза професора одлажу се за 20. фебруар.

Настава из предмета Теорија и пракса курикулума (МАС Учитељ) одржаће се у суботу 22. фебруара, са почетком у 11 часова.


Часови из изборног предмета 3: Култура младих (наставник: проф. др Весна С.Трифуновић), се одржавају уторком  у термину 14.30 – 17.15 у учионици број 17.


Обавештавају се студенти смерова Мастер васпитач у предшколским установама и Мастер васпитач у домовима да се настава из Академског енглеског језика изводи средом од 16.30 до 19.55 (а не до 18.05), при чему су часови предвиђени за суботу од 10.50 до 12.25 припојени часовима предвиђеним за среду. Сва четири часа недељно Академског енглеског језика у јесењем семестру академске 2019/2020. године одржаваће се искључиво средом од 16.30 до 19.55.
Предметни наставници.


Обавештавају се студенти смера Мастер учитељ да ће се настава на основном предмету усмерења Методика наставе енглеског језика на млађем узрасту (Интегративна настава енглеског језика на млађем узрасту) у јесењем семестру академске 2019/2020. године изводити четвртком од 9.00 до 12.25 (уместо суботом у исто време).
Предметни наставник, доц. Др Вера Савић


ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СТУДЕНТЕ 
3. година учитељ
4. година васпитач

Настава из изборног предмета ЛИКОВНЕ ТЕХНИКЕ (3. година учитељи, и 4. година предшколски и домски васпитачи) током јесењег семестра шк. 2019/20. године одржаваће се СРЕДОМ ОД 13 – 15,15 часова у просторијама сликарског и графичког атељеа. Присуство настави из овог предмета је ОБАВЕЗНО!

Први час заказан је за среду 9. октобар у 13 часова.

Наставник доц. др Миа Арсенијевић,
асистент МА Јована Ђорђевић