Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел/Факс: +381 (0)35 8223-805, Тел: +381 (0)35 8222-262

Актуелности


Међународне и међукултурне компетенције у образовању наставника

У оквиру пројекта „LiMa – Lehramt international in Marburg“ у периоду од 26. октобра 2021. године до 25. јануара 2022. године биће организована онлајн предавања посвећена различитим аспектима међународних и међукултурних компетенција у образовању наставника.

Предавања ће oдржати реномирани стручњаци из области образовања наставника из Сједињених Америчких Држава, Португала, Аустрије, Пољске, Србије и Немачке.

Учешће је бесплатно и отворено за све заинтересоване студенте и наставнике.

Најљубазније Вас молимо да ову вест проширите међу својим студентима и колегама.

Више информација о предавањима можете добити на следећем линку.


Онлајн презентацију Еразмус+ програма мобилности у среду, 13. октобра 2021. године са почетком у 14 часова

На презентацији ће бити речи о општим информацијама о Еразмус+ програму мобилности, начину пријаве и припреми документације. Административни Еразмус+ координатори одговориће на најчешћа питања и недоумице са којима се студенти сусрећу у припреми документације, приближиће студентима сам ток пријаве и евалуације кандидата, као и разлике у конкурсима за мобилност у партнерским и програмским земљама.

Кандидати заинтересовани за учешће на презентацији морају да се пријаве путем овог линка најкасније до 12. октобра 2021. године до 12 сати.

Пријављени кандидати добиће путем мејла на дан презентације линк за приступ догађају.


КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИРАНУ МОБИЛНОСТ СТУДЕНАТА У СВРХУ УЧЕЊА У ОКВИРУ ЕРАЗМУС+ ПРОГРАМА (КА103)

У складу са потписаним Уговором о додели наменских бесповратних средстава између Универзитета у Крагујевцу и Фондације Темпус, Универзитет у Крагујевцу расписује 4. Конкурс за стипендирану мобилност студената у сврху учења у оквиру Еразмус+ програма.

На конкурс се могу пријавити студенти свих нивоа академских студија свих факултета у саставу Универзитета у Крагујевцу и то за студентску размену у сврху учења у минималном трајању од 3, односно максималном трајању од 5 месеци.

ЛИСТА ПОТРЕБНИХ ДОКУМЕНАТА ЗА ПРИЈАВУ – СТУДЕНТИ

РОК ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРИЈАВА: 01. НОВЕМБАР 2021. године

Више информација на https://www.kg.ac.rs/vest.php?vest_je=3350


КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИРАНУ МЕЂУНАРОДНУ КРЕДИТНУ МОБИЛНОСТ СТУДЕНАТА У СВРХУ УЧЕЊА У ОКВИРУ ЕРАЗМУС+ ПРОГРАМА 2020 (КА 107)

У складу са потписаним Уговором о додели наменских бесповратних средстава између Универзитета у Крагујевцу и Фондације Темпус, Универзитет у Крагујевцу расписује Конкурс за Еразмус+ стипендирану мобилност студената у сврху учења у партнерским земљама.

На конкурс се могу пријавити студенти свих нивоа академских студија Универзитета у Крагујевцу и то за студентску размену у сврху учења у минималном трајању од 3, односно максималном трајању од 5 месеци.

Више информација на https://www.kg.ac.rs/vest.php?vest_je=3376


Пројекат Образовање учитеља у Европи  (EPTE – Europian Primary Teacher Education)

 

Акроним пројекта је EPTE (Europian Primary Teacher Education) који је развијен у склопу програма „Lifelong Learning Programme“,  потпрограма „ERASMUS Curriculum Development Projects”.
http://www.epteteacher.eu/

У марту 2021. године Факултет педагошких наука у Јагодини Универзитета у Крагујевцу постао је члан „EPTE“ пројекта за израду курикулума одобреног од стране Извршне агенције за образовање, аудиовизуелне медије и културу (EACEA – Education, Audiovisual and Culture Executive Agency).

На пројекту сарађује 6 европских високошколских установа: Педагошки факултет Универзитета у Линцу, Аустрија (Pädagogische Hochschule Oberösterreich, Linz, Austria); ХАН Универзитет примењених наука у Холандији (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Nijmegen, Netherlands); Универзитет Константина Филозофа, Нитра, Словачка (University of Constantine the Philosopher, Nitra, Slovakia); Универзитет у Порту (Escola Superior de Educação, Porto, Portugal); Факултет педагошких наука Универзитета у Љубљани, Словенија (Faculty of Education University of Ljubljana,Slovenia) и Факултет педагошких наука у Јагодини Универзитета у Крагујевцу (Faculty of Education in Jagodina University of Kragujevac, Serbia).

Главни циљ пројекта је развијање и примена  једносеместралног међународног студијског програма за студенте на смеру ОАС Учитељ. Активним учешћем Факултета педагошких наука у Јагодини Универзитета у Крагујевцу у пројекту омогућујемо нашим студентима учешће у међународним студијским програмима у области образовања, што је реткост у високом образовању у Европи.

Квалитет образовања зависи од квалитета наставника. Квалитет наставника зависи од образовања на Факултетима за образовање учитеља. На образовање учитеља снажно утичу национални политички захтеви, а понекад и традиција. То је разумљиво јер учитељи имају велику и важну одговорност за подучавање и образовање будућих грађана Европе, а тиме доприносе и идентитету своје земље. Тим поводом удружене су снаге упркос националним захтевима и процедурама да би се створио „Европски учитељ“, користећи притом заједничко европско наслеђе за обликовање новог европског грађанина, способног за учешће и допринос новој Европи, Европи 21. века у свету. Европски курикулум за образовање учитеља има договорени европски основни курикулум за основну наставу, посебан европски профил и изборни део за појединачног студента. Студијски програм обухвата 6 модула који имају по 5 ЕСПБ бодова и покривају следеће области:

 • Друштво, култура и образовање (Society, Culture and Education)
 • Вишејезичност и интеркултуралност (Plurilingual and Intercultural Education)
 • Животна средина и одрживи развој (Environment and Sustainable Development)
 • Математика (Mathematics)
 • Уметност (Arts)
 • Педагогија и дидактика (Pedagogy and Didactics)

Стручњаци са свих универзитета који учествују у пројекту даће свој допринос заједничком наставном програму. У циљу реализације ЕПТЕ пројекта биће одабрано по троје одличних студената са смера ОАС Учитељ са свих високошколских установа које учествују. Програм ће се у наредном периоду реализовати на Универзитету у Порту, у летњем семестру 2022. године.

Више информација о програму можете добити путем линка  http://www.epteteacher.eu/  или слањем упита на имејл  majastanojevic2@gmail.com.


Усавршавање студената, будућих учитеља у склопу пројекта Образовање учитеља у Европи  (EPTE – Europian Primary Teacher Education)

 

Главни циљ пројекта је развијање и примена  једносеместралног међународног студијског програма за студенте на смеру ОАС Учитељ. Притом, на основу заједничког европског наслеђа тежи се обликовању новог европског грађанина, способног за учешће и допринос новој Европи, Европи 21. века у свету.

Путем Еразмус+ програма омогућена је реализација пројекта ЕПТЕ за који студенти са смера ОАС Учитељ Факултета педагошких наука у Јагодини Универзитета у Крагујевцу могу аплицирати.

Пројекат се реализује на Универзитету у Порту, Португалија у трајању од 1 семестра у летњем семестру 2022. године. Аплицирање ће се одвијати путем конкурса за Еразмус+ мобилност који организује Универзитет у јесењем семестру 2021.године.

Студијски програм обухвата 6 модула који имају по 5 ЕСПБ бодова и покривају следеће области:

 • Друштво, култура и образовање (Society, Culture and Education)
 • Вишејезичност и интеркултуралност (Plurilingual and Intercultural Education)
 • Животна средина и одрживи развој (Environment and Sustainable Development)
 • Математика (Mathematics)
 • Уметност (Arts)
 • Педагогија и дидактика (Pedagogy and Didactics)

Стручњаци са свих универзитета (Универзитет у Порту, Португалија; Универзитет у Линцу, Горња Аустрија; Универзитет у Љубљани, Словенија; Универзитет у Холандији, Универзитет у Нитри, Словачка)  који учествују у пројекту даће свој допринос заједничком наставном програму. У циљу реализације ЕПТЕ пројекта биће одабрано по троје одличних студената са смера ОАС Учитељ са свих високошколских установа које учествују.

Програмом је обезбеђена стипендија у оквиру Еразмус+ програма. Више информација о програму можете добити путем линка  http://www.epteteacher.eu/  или слањем упита на имејл  majastanojevic2@gmail.com.


Обавештење о гостујућим предавањима у оквиру Erasmus+ програма

 

Факултет педагошких наука у Јагодини ће бити домаћин професорима са Универзитета „Неофит Рилски“, Бугарска у оквиру Еrasmus+ програма, те се овом приликом обавештавају сви заинтересовани о терминима гостујућих предавања којима можете приступити путем датих линкова:

Проф. др Јанка Тоцева (Yanka Totseva) одржаће предавање на тему „Communication management in school“ у среду 7. априла у 11 часова. Линк за приступ предавању:
https://us02web.zoom.us/j/85712272934?pwd=V2NyZ1JsQUpkdHJHTmw0QnZ0VVg5dz09

Проф. др Гергана Дјанкова (Gergana Dyankova) одржаће предавање на тему „Verbal activity as a metapedagogical competence (or the teacher as a master of the world)“ у среду 7. априла у 14:30. Линк за приступ предавању:
https://us02web.zoom.us/j/82958309453?pwd=dUNFRnpnZGQ3MUZyR0paQUpNNkdlUT09

Проф. др Софиа Дерменџиева (Sofia Dermendzhieva) одржаће предавање на тему „Social Problems of childhood – influence of the family and the educational environment“ у среду 7. априла у 16:30. Линк за приступ предавању:
https://us02web.zoom.us/j/86726316208?pwd=V2txT3E2cUc2bExFdVRZWm85TnF3Zz09


Erasmus+ конкурси за мобилност студената и запослених, KA103 и KA107 програми мобилности

 

Универзитет у Крагујевцу je објавио конкурсе за мобилности у оквиру Еразмус+ програма мобилности, и то:

1. Конкурс за стипендирану мобилност студената у сврху учења, у оквиру Еразмус+ КА103 програма мобилности (мобилности између програмских земаља): https://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=2978

Рок за пријаву је 05. април 2021. године.

2. Конкурс за стипендирану мобилност студената у сврху праксе, у оквиру Еразмус+ КА103 програма мобилности (мобилности између програмских земаља): https://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=2980

Рок за пријаву је 05. април 2021. године.

3. Конкурс за стипендирану међународну кредитну мобилност у сврху у учења, у оквиру Еразмус+ КА107 програма мобилности (мобилности између програмских и партнерских земаља): https://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=2982

Рок за пријаву је 08. април 2021. године.

4. Конкурс за наставни кадар Универзитета у Крагујевцу, за стипендирану мобилност у оквиру Еразмус+ КА103 програма мобилности (мобилности између програмских земаља): https://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=2983

Рок за пријаву је 09. април 2021. године.

5. Конкурс за ненаставни кадар Универзитета у Крагујевцу, за стипендирану мобилност у оквиру Еразмус+ КА103 програма мобилности (мобилности између програмских земаља): https://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=2984

Рок за пријаву је 09. април 2021. године.

6. Конкурс за Факултет техничких наука у Чачку Универзитета у Крагујевцу за стипендирану мобилност и оквиру Еразмус+ КА107 програма мобилности (мобилност између програмских и партнерских земаља – Кина): https://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=2987

Рок за пријаву је 12. април 2021. године.

7. Конкурс за запослене на Универзитету у Крагујевцу за стипендирану мобилност у оквиру Еразмус+ КА107 програма мобилности (мобилност између програмских и партнерских земаља): https://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=2988

Рок за пријаву је 12. април 2021. године.


Стипендије Украјине за академску 2021/22. годину

 

Министарство просвете и науке Украјине додељује стипендије за основне, мастер и докторске студије из области хуманистичких, техничких и друштвених наука на украјинском језику.

Додељено ће бити 20 стипендија за основне и мастер студије и 2 стипендије за докторске студије.

Рок за пријаву: 18. март 2021.

Министарства просвете, науке и технолошког развоја задужено је за прикупљање и прослеђивање документације.

Пријављивање се врши тако што се пријавна документација пошаље на адресу: Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Немањина 22-26, 11000 Београд, 6. спрат, крило Ц, канцеларија 24 – са назнаком За стипендије Украјине за 2021/22. годину.

Контакт особа у Министарству просвете науке и технолошког развоја: jelena.pazun@mpn.gov.rs

Текст позива за стипендије можете погледати на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Пропозиције конкурса можете погледати овде.

Пријавни формулар можете преузети овде.


Стипендије Владе Републике Пољске за академску 2021/22. годину

 

У оквиру Програма личне размене студената и истраживача у оквиру билатералне сарадње, Национална агенција за академску размену Републике Пољске (NAWA) понудила је:

 1. стипендије за научни стаж у укупном трајању од 32 месеца – за кандидате који поседују диплому високог образовања за стаж у трајању од 1 до 9 месеци;
 2. стипендије за једносеместралне студије за 10 студената (основне и мастер студије).

Номиновање кандидата, прикупљање и прослеђивање документације врши Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Пријављивање се врши тако што се сва документација и 2 пријавна формулара пошаље на адресу: Министарство просвете , науке и технолошког развоја, Немањина 22-26, 11000 Београд , 6. спрат, крило Ц, канцеларија 24 – са назнаком: За конкурс „Стипендије Владе Републике Пољске / NAWA“

Контакт особа у Министарству просвете науке и технолошког развоја: jelena.pazun@mpn.gov.rs

Рок за пријаву: 5. мај 2021.

Текст позива за стипендију можете наћи овде.

Пропозиције конкурса можете наћи овде.

Пријавни формулар можете наћи овде.


Стипендија Републике Кореје за постдипломске студије за академску 2021/22. годину

 

Влада Републике Кореје у оквиру Global Korea Scholarship програма додељује стипендије за постдипломске (мастер и докторске) и постдокторске студије за 2021. годину.

За ову стипендију се могу пријавити држављани Републике Србије који имају завршен претходни ниво студија (за мастер – завршене основне студије, за докторат – завршене мастер студије).

Процес пријаве је подељен по фазама, од којих је прва фаза селекције у амбасади Републике Кореје у Србији, након чега пријаве преузима National Institute for International Education (NIIED), који даље врши селекцију одабраних студената.

Пропозиције конкурса можете погледати овде.

Пријавнe и медицинске формуларe можете пронаћи овде.

Листу најчешће постављаних питања можете пронаћи овде.

Листу доступних универзитета можете погледати овде.

Пријаву за овај програм треба поднети Амбасади Републике Кореје на адресу: Амбасада Републике Кореје, Милоша Савчића 4, 11000 Београд

Рок за пријаву: 12. март 2021. године

Контакт особа у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије: jelena.pazun@mpn.gov.rs

Више информација о програму можете наћи овде.

Пропозиције конкурса
Текст конкурса
Пријавни и медицински формулари
Питања и одговори
Листа доступних универзитета


Стипендије Фондације Конрад Аденауер

 

Фондација Конрад Аденауер расписала је конкурс за доделу стипендија за студенте који студирају у Републици Србији за академску 2021/22. годину

 Стипендије су намењене друштвено или политички ангажованим и надареним студентима завршних година студија (од 3. године студија), постдипломцима и докторандима који студирају у Републици Србији.

Услови које кандидати морају задовољити:

 • Минимална остварена просечна оцена на студијама 8,5;
 • Добро знање енглеског или немачког језика;
 • До 30 година старости у тренутку пријаве.

Стипендија у износу од 150 евра месечно исплаћује се у динарској противвредости у трајању од 12 месеци. Поред финансијске подршке, стипендистима је омогућена додатна едукација кроз различите активности у организацији Фондације.

Рок за достављање пријаве је 30. април 2021 године.

Текст конкурса можете погледати овде.

Пријавни формулар можете преузети овде.

За све додатне информације се можете обратити путем имејла на адресу katarina.pesic@kas.de.

Услови конкурса
Пријавни формулар


Стипендије Руске Федерације за академску 2021/22. годину

 

Московски државни универзитет за међународне односе (МГИМО) при Министарству иностраних послова Руске Федерације додељује 2 стипендије за основне академске студије, 1 стипендија за мастер академске студије и 1 стипендија за припремни једногодишњи течај руског језика.

Рок за пријаву: 23. април 2021.

Пријављивање се врши тако што се попуњени пријавни формулар до наведеног рока за пријаву пошаље на имејл адресу jelena.pazun@mpn.gov.rs. Након тога, Московски државни универзитет директно контактира пријављене кандидате и шаље информативно писмо са детаљним упутствима за учешће на конкурсу.

Текст позива можете погледати овде.

Пријавни формулар можете наћи овде.

Више информација о конкурсу можете наћи овде.

Контакт мејл за добијање информација: e.reshetnyak@inno.mgimo.ru.

Конкурса
Пријавни формулар


Ако хоћеш да проведеш један семестар у иностранству, погледај нашу видео презентацију о Еразмус+ конкурсу за мобилност и пријави се одмах! Стипендија те чека!
Рок за пријаву је 15. новембар 2020. године, а приче са мобилности ваших колега можете погледати на сајту Универзитета, као и на нашој фејсбук станици.

Промоција новог Erasmus+ програма


О МОГУЋНОСТИ ЗА МОБИЛНОСТ СТУДЕНАТА У СКЛОПУ ЕРАЗМУС+ ПРОГРАМА

У среду, 28. октобра у 12 часова административни координатори Еразмус+ програма са Универзитета у Крагујевцу одржаће кратко предавање о могућностима размене студената у склопу наведеног програма.

Овим путем можете сазнати где је све могуће реализовати мобилност и шта је све од документације потребно припремити за пријаву, те се позивају сви студенти који су заинтересовани за програм размене студената у склопу Еразмус+ програма да у наведено време приступе Zoom – линку:

https://us04web.zoom.us/j/77619531820?pwd=TGhTejBld0dIWGR3Z0hOVDF6NmNVUT09


BAYHOST стипендије

Дипломирани студенти могу аплицирати за BAYHOST стипендије које ће бити реализоване на Универзитету у Баварској за мастер студијске програме. Првобитно се стипендија одобрава на годину дана, a на захтев студента може бити продужена до највише три године. Месечни износ стипендије је 853 евра.

Конкурс је отворен до 1.12.2020. године.

Детаљније информације можете наћи на линку: BAYHOST website


Mобилност у оквиру CEEPUS програма

Овом приликом Вас обавештавамо да је отворен конкурс за пријаву кандидата за мобилност у оквиру CEEPUS програма мобилности, и то у оквиру CEEPUS мрежа. Рок за пријаву кандидата је 15. јун 2020. године.

Конкурс је преузет са интернет презентације Фондације Темпус- Националне CEEPUS канцеларије и објављен је на сајту Универзитета и Центра за развој каријере.


Универзитет у Крагујевцу дефинисао НОВЕ рокове за пријаву на конкурсе за стипендирану мобилност!

 

Овом приликом вас обавештавамо да је Универзитет у Крагујевцу дефинисао НОВЕ рокове за пријаву на конкурсе за стипендирану мобилност!

Конкурс за стипендирану мобилност студената у сврху учења и Конкурс за мобилност запослених су објављени на сајту Универзитета у Крагујевцу: http://www.kg.ac.rs/erasmus.php

РОК ЗА ПРИЈАВУ НА ОБА КОНКУРСА: 18. МАЈ 2020. године!

Такође, у конкурсима смо дефинисали да се пријаве достављају само електронским путем и то на имејл адресу: erasmus.outgoing@kg.ac.rs.


ОБАВЕШТЕЊЕ

KОНКУРС ЗА ЗАПОСЛЕНЕ НА УНИВЕРЗИТЕТУ У КРАГУЈЕВЦУ ЗА СТИПЕНДИРАНУ МОБИЛНОСТ У ОКВИРУ ЕРАЗМУС+ ПРОГРАМА

ЕРАЗМУС+ КЉУЧНА АКТИВНОСТ 1: Пројекти за индивидуалну мобилност у сврху учења и стицања нових вештина финансирани из средстава ЕУ (КА103 пројекти у области високог образовања у којима учествују програмске земље)

У складу са потписаним Уговором о додели наменских бесповратних средстава између Универзитета у Крагујевцу и Фондације Темпус, Универзитет у Крагујевцу расписује Конкурс за стипендирану одлазну мобилност запослених у оквиру Еразмус+ програма.

На конкурс се могу пријавити запослени са свих чланица у саставу Универзитета у Крагујевцу.

ЛИСТА ПОТРЕБНИХ ДОКУМЕНАТА ЗА ПРИЈАВУ

РОК ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРИЈАВА: 05. април 2020. године

Конкурс је објављен на сајту Универзитета у Крагујевцу: http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=2543

Обавештавамо Вас да Канцеларија за Ерасмус+ програм организује предавање у вези са програмима мобилности студената, као и  програмима наставничких мобилности. Предавање ће бити одржано у петак, 13.03.2020. године у амфитеатру нашег факултета са почетком у 10h. Овим путем Вас позивамо да присуствујете предавању и информишете се о новинама у оквиру датог програма. 


КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИРАНУ МОБИЛНОСТ СТУДЕНАТА У СВРХУ УЧЕЊА У ОКВИРУ ЕРАЗМУС+ ПРОГРАМА

 

ЕРАЗМУС+ КЉУЧНА АКТИВНОСТ 1: Пројекти за индивидуалну мобилност у сврху учења и стицања нових вештина финансирани из средстава ЕУ (КА103 пројекти у области високог образовања у којима учествују програмске земље)

У складу са потписаним Уговором о додели наменских бесповратних средстава између Универзитета у Крагујевцу и Фондације Темпус, Универзитет у Крагујевцу расписује Конкурс за стипендирану мобилност студената у сврху учења у оквиру Еразмус+ програма.

На конкурс се могу пријавити студенти свих нивоа академских студија свих факултета у саставу Универзитета у Крагујевцу и то за студентску размену у сврху учења у минималном трајању од 3, а максималном трајању од 5 месеци.

ЛИСТА ПОТРЕБНИХ ДОКУМЕНАТА ЗА ПРИЈАВУ – СТУДЕНТИ

РОК ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРИЈАВА: 23. март 2020. године

ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА НА ЛИНКУ https://www.kg.ac.rs/vest.php?vest_je=2521


Конкурси – стипендије

ANSO стипендије за младе таленте
COIMBRA 2020
Стипендије Вишеград
Bayhost German courses
AUF_професионална мобилност за студенте
AUF стипендије за истраживања PhD i PostDoc
Goethe радионица
Стипендије Републике Турске


Позив на конференцију BRIDGING THE GAP

Удружење студената енглеског језика (Glotta) у сарадњи са Филозофским факултетом у Осијеку и одсеком за Енглески језик и књижевност организује прву интердисциплинарну конференцију “BRIDGING THE GAP: THE YOUTH, SPACE, LITERATURE, AND BEYOND”. Конференција је намењена свимa који су заинтересовани и послужиће као платформа за студенте, асистенте и младе научнике да представе резултате својих истраживања. Конференција ће се одржати од 15. до 17. априла 2020. године на Филозофском факултету у Осијеку.

Позив за учешће на конференцији је на линку:

https://drive.google.com/file/d/1eCOWaiBaJ7Cflc_WLrH1XN1VRZ00Zb3H/view?usp=sharing

Рок за пријављивање: до 1. марта 2020.године.

Образац за пријављивање је на линку:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc1h1DnXtQe9UAQtbP_4sMb3_lWMYXf1irWgAzxmaEk3NMI3g/viewform?fbclid=IwAR3ohkDO4mFgeq4fQV119w1Jhrgx0jihihe7x2FziUagGTDVHUzMsYhjiys

FB страница конференције: https://www.facebook.com/events/746760765816126/

Hvala unapred

Doc. dr Marija Stanojevic Veselinovic
Koordinator za Erazmus + Program
Fakultet pedagoskih nauka u Jagodini
Univerzitet u Kragujevcu


Актуелне стипендије и конкурси

Актуелне стипендије и конкурси за које, у наредном периоду, могу конкурисати студенти и/или дипломци нашег факултета су:

 1. Програм стипендија Владе Републике Турске – рок за пријаву: 20. фебруар 2020.
 2. Стипендије Централно-европског универзитета – рок за пријаву: 30. јануар 2020.
 3. Стипендије Владе Румуније за академску 2020/21. годину – рок за пријаву: 2. март 2020.
 4. Стипендије Фулбрајт програма за мастер студије и истраживање на нивоу докторских студија – рок за пријаву: 31. март 2020.
 5. Једномесечни програм праксе компаније Adecco за студенте – рок за пријаву: 27. фебруар 2020.

Поред тога заинтересовани студенти завршних година основних и мастер академских студија могу аплицирати за Конкурс Фонда за младе таленте за стипендирање најбољих студената у Републици Србији који је отворен до 24. јануара 2020. године, као и за Конкурс Министарства просвете, науке и технолошког развоја за студенте докторских студија који је отворен до 27. јануара 2020. године.