Fakultet pedagoških nauka

FAKULTET PEDAGOŠKIH NAUKA UNIVERZITETA U KRAGUJEVCU, JAGODINA Milana Mijalkovića 14, 35000 Jagodina, Tel/Faks: +381 (0)35 8223-805, Tel: +381 (0)35 8222-262

Aktuelnosti


OBAVEŠTENjE

KONKURS ZA ZAPOSLENE NA UNIVERZITETU U KRAGUJEVCU ZA STIPENDIRANU MOBILNOST U OKVIRU ERAZMUS+ PROGRAMA

ERAZMUS+ KLjUČNA AKTIVNOST 1: Projekti za individualnu mobilnost u svrhu učenja i sticanja novih veština finansirani iz sredstava EU (KA103 projekti u oblasti visokog obrazovanja u kojima učestvuju programske zemlje)

U skladu sa potpisanim Ugovorom o dodeli namenskih bespovratnih sredstava između Univerziteta u Kragujevcu i Fondacije Tempus, Univerzitet u Kragujevcu raspisuje Konkurs za stipendiranu odlaznu mobilnost zaposlenih u okviru Erazmus+ programa.

Na konkurs se mogu prijaviti zaposleni sa svih članica u sastavu Univerziteta u Kragujevcu.

LISTA POTREBNIH DOKUMENATA ZA PRIJAVU

ROK ZA DOSTAVLjANjE PRIJAVA: 05. april 2020. godine

Konkurs je objavljen na sajtu Univerziteta u Kragujevcu: http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=2543

Obaveštavamo Vas da Kancelarija za Erasmus+ program organizuje predavanje u vezi sa programima mobilnosti studenata, kao i  programima nastavničkih mobilnosti. Predavanje će biti održano u petak, 13.03.2020. godine u amfiteatru našeg fakulteta sa početkom u 10h. Ovim putem Vas pozivamo da prisustvujete predavanju i informišete se o novinama u okviru datog programa. 


KONKURS ZA STIPENDIRANU MOBILNOST STUDENATA U SVRHU UČENjA U OKVIRU ERAZMUS+ PROGRAMA

 

ERAZMUS+ KLjUČNA AKTIVNOST 1: Projekti za individualnu mobilnost u svrhu učenja i sticanja novih veština finansirani iz sredstava EU (KA103 projekti u oblasti visokog obrazovanja u kojima učestvuju programske zemlje)

U skladu sa potpisanim Ugovorom o dodeli namenskih bespovratnih sredstava između Univerziteta u Kragujevcu i Fondacije Tempus, Univerzitet u Kragujevcu raspisuje Konkurs za stipendiranu mobilnost studenata u svrhu učenja u okviru Erazmus+ programa.

Na konkurs se mogu prijaviti studenti svih nivoa akademskih studija svih fakulteta u sastavu Univerziteta u Kragujevcu i to za studentsku razmenu u svrhu učenja u minimalnom trajanju od 3, a maksimalnom trajanju od 5 meseci.

LISTA POTREBNIH DOKUMENATA ZA PRIJAVU – STUDENTI

ROK ZA DOSTAVLjANjE PRIJAVA: 23. mart 2020. godine

VIŠE INFORMACIJA NA LINKU https://www.kg.ac.rs/vest.php?vest_je=2521


Konkursi – stipendije

ANSO stipendije za mlade talente
COIMBRA 2020
Stipendije Višegrad
Bayhost German courses
AUF_profesionalna mobilnost za studente
AUF stipendije za istraživanja PhD i PostDoc
Goethe radionica
Stipendije Republike Turske


Poziv na konferenciju BRIDGING THE GAP

Udruženje studenata engleskog jezika (Glotta) u saradnji sa Filozofskim fakultetom u Osijeku i odsekom za Engleski jezik i književnost organizuje prvu interdisciplinarnu konferenciju “BRIDGING THE GAP: THE YOUTH, SPACE, LITERATURE, AND BEYOND”. Konferencija je namenjena svima koji su zainteresovani i poslužiće kao platforma za studente, asistente i mlade naučnike da predstave rezultate svojih istraživanja. Konferencija će se održati od 15. do 17. aprila 2020. godine na Filozofskom fakultetu u Osijeku.

Poziv za učešće na konferenciji je na linku:

https://drive.google.com/file/d/1eCOWaiBaJ7Cflc_WLrH1XN1VRZ00Zb3H/view?usp=sharing

Rok za prijavljivanje: do 1. marta 2020.godine.

Obrazac za prijavljivanje je na linku:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc1h1DnXtQe9UAQtbP_4sMb3_lWMYXf1irWgAzxmaEk3NMI3g/viewform?fbclid=IwAR3ohkDO4mFgeq4fQV119w1Jhrgx0jihihe7x2FziUagGTDVHUzMsYhjiys

FB stranica konferencije: https://www.facebook.com/events/746760765816126/

Hvala unapred

Doc. dr Marija Stanojevic Veselinovic
Koordinator za Erazmus + Program
Fakultet pedagoskih nauka u Jagodini
Univerzitet u Kragujevcu


Aktuelne stipendije i konkursi

Aktuelne stipendije i konkursi za koje, u narednom periodu, mogu konkurisati studenti i/ili diplomci našeg fakulteta su:

  1. Program stipendija Vlade Republike Turske – rok za prijavu: 20. februar 2020.
  2. Stipendije Centralno-evropskog univerziteta – rok za prijavu: 30. januar 2020.
  3. Stipendije Vlade Rumunije za akademsku 2020/21. godinu – rok za prijavu: 2. mart 2020.
  4. Stipendije Fulbrajt programa za master studije i istraživanje na nivou doktorskih studija – rok za prijavu: 31. mart 2020.
  5. Jednomesečni program prakse kompanije Adecco za studente – rok za prijavu: 27. februar 2020.

Pored toga zainteresovani studenti završnih godina osnovnih i master akademskih studija mogu aplicirati za Konkurs Fonda za mlade talente za stipendiranje najboljih studenata u Republici Srbiji koji je otvoren do 24. januara 2020. godine, kao i za Konkurs Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za studente doktorskih studija koji je otvoren do 27. januara 2020. godine.