Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел/Факс: +381 (0)35 8223-805, Тел: +381 (0)35 8222-262

Актуелности

 

Ако хоћеш да проведеш један семестар у иностранству, погледај нашу видео презентацију о Еразмус+ конкурсу за мобилност и пријави се одмах! Стипендија те чека!
Рок за пријаву је 15. новембар 2020. године, а приче са мобилности ваших колега можете погледати на сајту Универзитета, као и на нашој фејсбук станици.

Промоција новог Erasmus+ програма


О МОГУЋНОСТИ ЗА МОБИЛНОСТ СТУДЕНАТА У СКЛОПУ ЕРАЗМУС+ ПРОГРАМА

У среду, 28. октобра у 12 часова административни координатори Еразмус+ програма са Универзитета у Крагујевцу одржаће кратко предавање о могућностима размене студената у склопу наведеног програма.

Овим путем можете сазнати где је све могуће реализовати мобилност и шта је све од документације потребно припремити за пријаву, те се позивају сви студенти који су заинтересовани за програм размене студената у склопу Еразмус+ програма да у наведено време приступе Zoom – линку:

https://us04web.zoom.us/j/77619531820?pwd=TGhTejBld0dIWGR3Z0hOVDF6NmNVUT09


BAYHOST стипендије

Дипломирани студенти могу аплицирати за BAYHOST стипендије које ће бити реализоване на Универзитету у Баварској за мастер студијске програме. Првобитно се стипендија одобрава на годину дана, a на захтев студента може бити продужена до највише три године. Месечни износ стипендије је 853 евра.

Конкурс је отворен до 1.12.2020. године.

Детаљније информације можете наћи на линку: BAYHOST website


Mобилност у оквиру CEEPUS програма

Овом приликом Вас обавештавамо да је отворен конкурс за пријаву кандидата за мобилност у оквиру CEEPUS програма мобилности, и то у оквиру CEEPUS мрежа. Рок за пријаву кандидата је 15. јун 2020. године.

Конкурс је преузет са интернет презентације Фондације Темпус- Националне CEEPUS канцеларије и објављен је на сајту Универзитета и Центра за развој каријере.


Универзитет у Крагујевцу дефинисао НОВЕ рокове за пријаву на конкурсе за стипендирану мобилност!

 

Овом приликом вас обавештавамо да је Универзитет у Крагујевцу дефинисао НОВЕ рокове за пријаву на конкурсе за стипендирану мобилност!

Конкурс за стипендирану мобилност студената у сврху учења и Конкурс за мобилност запослених су објављени на сајту Универзитета у Крагујевцу: http://www.kg.ac.rs/erasmus.php

РОК ЗА ПРИЈАВУ НА ОБА КОНКУРСА: 18. МАЈ 2020. године!

Такође, у конкурсима смо дефинисали да се пријаве достављају само електронским путем и то на имејл адресу: erasmus.outgoing@kg.ac.rs.


ОБАВЕШТЕЊЕ

KОНКУРС ЗА ЗАПОСЛЕНЕ НА УНИВЕРЗИТЕТУ У КРАГУЈЕВЦУ ЗА СТИПЕНДИРАНУ МОБИЛНОСТ У ОКВИРУ ЕРАЗМУС+ ПРОГРАМА

ЕРАЗМУС+ КЉУЧНА АКТИВНОСТ 1: Пројекти за индивидуалну мобилност у сврху учења и стицања нових вештина финансирани из средстава ЕУ (КА103 пројекти у области високог образовања у којима учествују програмске земље)

У складу са потписаним Уговором о додели наменских бесповратних средстава између Универзитета у Крагујевцу и Фондације Темпус, Универзитет у Крагујевцу расписује Конкурс за стипендирану одлазну мобилност запослених у оквиру Еразмус+ програма.

На конкурс се могу пријавити запослени са свих чланица у саставу Универзитета у Крагујевцу.

ЛИСТА ПОТРЕБНИХ ДОКУМЕНАТА ЗА ПРИЈАВУ

РОК ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРИЈАВА: 05. април 2020. године

Конкурс је објављен на сајту Универзитета у Крагујевцу: http://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=2543

Обавештавамо Вас да Канцеларија за Ерасмус+ програм организује предавање у вези са програмима мобилности студената, као и  програмима наставничких мобилности. Предавање ће бити одржано у петак, 13.03.2020. године у амфитеатру нашег факултета са почетком у 10h. Овим путем Вас позивамо да присуствујете предавању и информишете се о новинама у оквиру датог програма. 


КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИРАНУ МОБИЛНОСТ СТУДЕНАТА У СВРХУ УЧЕЊА У ОКВИРУ ЕРАЗМУС+ ПРОГРАМА

 

ЕРАЗМУС+ КЉУЧНА АКТИВНОСТ 1: Пројекти за индивидуалну мобилност у сврху учења и стицања нових вештина финансирани из средстава ЕУ (КА103 пројекти у области високог образовања у којима учествују програмске земље)

У складу са потписаним Уговором о додели наменских бесповратних средстава између Универзитета у Крагујевцу и Фондације Темпус, Универзитет у Крагујевцу расписује Конкурс за стипендирану мобилност студената у сврху учења у оквиру Еразмус+ програма.

На конкурс се могу пријавити студенти свих нивоа академских студија свих факултета у саставу Универзитета у Крагујевцу и то за студентску размену у сврху учења у минималном трајању од 3, а максималном трајању од 5 месеци.

ЛИСТА ПОТРЕБНИХ ДОКУМЕНАТА ЗА ПРИЈАВУ – СТУДЕНТИ

РОК ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРИЈАВА: 23. март 2020. године

ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА НА ЛИНКУ https://www.kg.ac.rs/vest.php?vest_je=2521


Конкурси – стипендије

ANSO стипендије за младе таленте
COIMBRA 2020
Стипендије Вишеград
Bayhost German courses
AUF_професионална мобилност за студенте
AUF стипендије за истраживања PhD i PostDoc
Goethe радионица
Стипендије Републике Турске


Позив на конференцију BRIDGING THE GAP

Удружење студената енглеског језика (Glotta) у сарадњи са Филозофским факултетом у Осијеку и одсеком за Енглески језик и књижевност организује прву интердисциплинарну конференцију “BRIDGING THE GAP: THE YOUTH, SPACE, LITERATURE, AND BEYOND”. Конференција је намењена свимa који су заинтересовани и послужиће као платформа за студенте, асистенте и младе научнике да представе резултате својих истраживања. Конференција ће се одржати од 15. до 17. априла 2020. године на Филозофском факултету у Осијеку.

Позив за учешће на конференцији је на линку:

https://drive.google.com/file/d/1eCOWaiBaJ7Cflc_WLrH1XN1VRZ00Zb3H/view?usp=sharing

Рок за пријављивање: до 1. марта 2020.године.

Образац за пријављивање је на линку:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc1h1DnXtQe9UAQtbP_4sMb3_lWMYXf1irWgAzxmaEk3NMI3g/viewform?fbclid=IwAR3ohkDO4mFgeq4fQV119w1Jhrgx0jihihe7x2FziUagGTDVHUzMsYhjiys

FB страница конференције: https://www.facebook.com/events/746760765816126/

Hvala unapred

Doc. dr Marija Stanojevic Veselinovic
Koordinator za Erazmus + Program
Fakultet pedagoskih nauka u Jagodini
Univerzitet u Kragujevcu


Актуелне стипендије и конкурси

Актуелне стипендије и конкурси за које, у наредном периоду, могу конкурисати студенти и/или дипломци нашег факултета су:

  1. Програм стипендија Владе Републике Турске – рок за пријаву: 20. фебруар 2020.
  2. Стипендије Централно-европског универзитета – рок за пријаву: 30. јануар 2020.
  3. Стипендије Владе Румуније за академску 2020/21. годину – рок за пријаву: 2. март 2020.
  4. Стипендије Фулбрајт програма за мастер студије и истраживање на нивоу докторских студија – рок за пријаву: 31. март 2020.
  5. Једномесечни програм праксе компаније Adecco за студенте – рок за пријаву: 27. фебруар 2020.

Поред тога заинтересовани студенти завршних година основних и мастер академских студија могу аплицирати за Конкурс Фонда за младе таленте за стипендирање најбољих студената у Републици Србији који је отворен до 24. јануара 2020. године, као и за Конкурс Министарства просвете, науке и технолошког развоја за студенте докторских студија који је отворен до 27. јануара 2020. године.