Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел/Факс: +381 (0)35 8223-805, Тел: +381 (0)35 8222-262

Фолклорна секција


Фолклор је једна од ваннаставних активности која постоји на нашем Факултету. Ова секција сваке школске године броји од 30 до 50 чланова. Чланови ове секције могу бити студенти свих основних и мастер академских студија, као и наставно, односно ваннаставно особље. Право на чланство имају и они студенти који немају претходног искуства са фолклором.

Мисија секције јесте да обрађује народно играчко, певачко и музичко стваралаштво. Фолклорна секција Факултета педагошких наука спремна је на развијање свих облика сарадње на неговању, очувању и афирмацији културног стваралаштва. Секција је учесних готово свих културних манифестација које огранизује Факултет.

Секцијом руководи студент који је активни члан културно-уметничког друштва које је годинама уназад награђивано златном плакетом од стране Савеза аматера наше земље. Овде можете научити игре из Шумадије, Врањског поља, Шопске игре, Градске игре, као и дечије игре које вам могу помоћи у каснијем раду са ученицима. Пробе се одржавају два пута недељно, понедељком и четвртком.

 

Свечана академија поводом дана ослобођења Београда.
Дом Војске Србије, 1. новембар 2019. године.

 

Целовечерњи концерт у будимпештанском Текелијануму (Мађарска), 28. маја 2019. године.

Концерт, који је организован на позив представника српске културно-просветне заједнице у Мађарској, окупио је бројну публику. У програму су уживали представници Српске православне цркве у Мађарској, српских образовних установа, представници амбасада, војни аташеи али и најмлађи који нису крили одушевљење.

 

Целовечерњи концерт у Будимпешти (Мађарска). Текелијанум, 26. мај 2018. године.