Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел/Факс: +381 (0)35 8223-805, Тел: +381 (0)35 8222-262

ОНЛАЈН ПРИПРЕМНА НАСТАВА ЗА УПИС СТУДЕНАТА У ШКОЛСКОЈ 2020/2021.


 Пробни пријемни испит – Тест Основне писмености, кључ и напомене


                Онлајн припремна настава из Основне писмености, Разумевања прочитаног, Музичких способности и Физичких способности за упис на Факултет педагошких наука у Јагодини, одвија се од 28. марта 2020. онлајн, сваке суботе, на основу распореда који се може преузети на следећем линку:

 Распоред часова онлајн припремне наставе

Обухвата садржаје из области које се полажу на пријемном испиту на Факултету педагошких наука у Јагодини.

 

Пријављивање кандидата за онлајн припремну наставу

 

             Кандидати који су желели да похађају целокупну припремну наставу пријављивали су се до 26. марта 2020. године, а они који желе да похађају припремну наставу из Разумевања прочитаног, Музичких способности и Физичких способности, могу се пријавити до 24. априла 2020. године.

Заинтересовани кандидати могу да се пријаве слањем пријавног формулара који се налази ОВДЕ на мејл: pefjagodina@pefja.kg.ac.rs.

 

Упутства о начину извођења онлајн припремне наставе

 

Основна писменост

              Припремна настава из Основне писмености одвија се онлајн, посредством Google диска на основу задатака и тестова који су кандидатима који су се пријавили послати на мејл.


Разумевање прочитаног

                Припремна настава из Разумевања прочитаног одвијаће се посредством Zoom интернет платформе (https://zoom.us/) коју је потребно инсталирати на телефону или рачунару. Упутство за инсталирање корисничког налога на Zoom платформи можете преузети на следећем линку:

Упутство о начину реализације наставе из Разумевања прочитаног


Музичке способности

                Припремна настава за процену музичких способности одвијаће се путем Zoom интернет платформе (https://zoom.us/) коју је потребно инсталирати на телефону или рачунару. Упутство за инсталирање корисничког налога на Zoom платформи можете преузети на следећем линку:

Упутство

Детаљније обавештење и прилоге о припремној настави из Музичких способности можете преузети на следећим линковима:

Обавештење о начину реализације наставе за процену музичких способности

Прилог са листом предложених песама


Физичке способности

                Припремна настава за процену физичких способности обухвата три теста моторике и три вежбе из тематског подручја спортско-техничка знања. Спортско-техничка знања су тако конципирана да обухватају програмске садржаје за предшколски и млађи школски узраст. Задатке и тестове можете преузети на следећем линку:

 Моторички тестови и вежбе

Поред ових материјала, до почетка припремне наставе из ове области, на сајту и званичном You Tube каналу Факултета, биће објављени видео записи свих вежби.

 

ВИДЕО ЗАПИСИ ВЕЖБИ ЗА ПРОЦЕНУ ФИЗИЧКИХ СПОСОБНОСТИ

 

 


Онлајн пробни пријемни испит

 

Факултет педагошких наука у Јагодини 13. јуна 2020. у 9 часова, за полазнике припремне наставе и све заинтересоване кандидате, организује онлајн пробни пријемни испит (симулацију пријемног испита).

Онлајн пробни пријемни испит је бесплатан.

Одвијаће се посредством интернет платформе Moodle, а приступа се са сајта Факултета.

Онлајн пробни пријемни испит обухвата проверу знања из Разумевања прочитаног и Основне писмености.

Детаљније упутство о отварању налога на платформи Moodle, начину и сатници  полагања испита, биће послато пријављеним кандидатима на мејл адресу.

На пробном пријемном неће се вршити процена музичких, физичких и говорних способности. Процена ових способности вршиће се на пријемном испиту, 29. јуна 2020. од 9 часова по групама на основу упутстава и материјала  објављених на сајту Факултета.

Пријављивање за онлајн пробни пријемни исппит траје до 12. јуна 2020. године.

Заинтересовани кандидати могу да се пријаве слањем пријавног формулара на мејл: probniprijemni@gmail.com

Пријавни формулар за онлајн пробни пријемни испит