Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел/Факс: +381 (0)35 8223-805, Тел: +381 (0)35 8222-262

ПРИПРЕМНА НАСТАВА И ПРОБНИ ПРИЈЕМНИ ИСПИТ ЗА УПИС СТУДЕНАТА У ШКОЛСКОЈ 2020/2021.


OБАВЕШТЕЊЕ ЗА ПРИПРЕМНУ НАСТАВУ

Припремна настава из области основне писмености одвијаће се онлајн, преко Google диска. Како би пријављени кандидати имали приступ директоријуму Припремна настава, неопходно је да напишу своју Gmail адресу у мејлу и пошаљу мејл на адресу pripremnanastava20@pefja.kg.ac.rs до четвртка, 26. 3. 2020.

Напомена: Важно је да кандидати наведу Gmail адресу, а не Yahoo или неку другу адресу електронске поште, јер приступ Google платформи могу добити само преко Gmail адресе. Уколико кандидат нема Gmail налог, неопходно је да га отвори. За креирање налога од помоћи је упутство доступно на линку: https://support.google.com/mail/answer/56256?hl=sr


OБАВЕШТЕЊЕ ЗА ПРИПРЕМНУ НАСТАВУ

Основна писменост

Драги  наши кандидати,

Приступ дељеном документу на Google диску под називом Припремна настава биће вам омогућен када будемо прикупили ваше Gmail адресе. Стићи ће вам мејл у ком се налази линк преко ког улазите у директоријум који садржи презентације и документа с вежбањима.

Након што погледате презентације које смо за вас припремили, провежбајте примере у засебним документима. Препоручујем да најпре  погледате презентације  Основна писменост и Правопис (писмо, велико слово), а потом урадите вежбање у документу Припремна_2020_1. Потом погледајте презентацију  Писменост 2 и урадите вежбање  Припремна_2020_2. Како бисте се  на забаван начин систематизовали знање о правопису, можете  се играти асоцијација користећи презентацију Асоцијације (припремна настава). За покретање  презентација кликните на дугме Прикажи у горњем десном углу.

Доц. др Јелена Спасић
19. 3. 2020.
Јагодина


ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРИПРЕМНОЈ НАСТАВИ
ЗА УПИС НА ФПНЈ

Због ванредног стања и епидемије вируса КОВИД-19, ОДЛАЖЕ СЕ припремна настава за упис на Факултет педагошких наука у Јагодини. У складу са одлукама руководства Факултета о прекиду контактне и преласку на онлајн (online) облике наставе, почетком наредне седмице обавестићемо све пријављене кандидате о терминима и начинима реализације припремне наставе.

Пратите сва обавештења на нашем сајту и званичним страницама Факултета на друштвеним мрежама Facebook и Instagram.


Припремна настава за упис на Факултет педагошких наука у Јагодини у школској 2020/2021. има за циљ да кандидате додатно оспособи за полагање пријемног испита.

Припремна настава је бесплатна.

Реализује  се од 21. марта до 6. јуна 2020. године.

Обухвата садржаје из области које се полажу на пријемном испиту на Факултету педагошких наука у Јагодини.

Кандидати се могу определити за похађање целокупне припремне наставе која обухвата часове из Основне писмености, Разумевања прочитаног, Музичких способности и Физичких способности, или за поједине области тј. групу предавања.

БРОШУРА ПРИПРЕМНА НАСТАВА И ПРОБНИ ПРИЈЕМНИ ИСПИТ

 

Пријављивање кандидата за припремну наставу

Кандидати се могу пријавити телефоном на број  035/8223-805 почев од 30. децембра 2019. године сваког радног дана од 8 до 15 часова.

Кандидати који желе да похађају целокупну припремну наставу пријављују се до 20. марта 2020. године, а они који желе да похађају само одређене сегменте припремне наставе пријављују се до 10. априла 2020. године.

Заинтересовани кандидати могу да се пријаве и слањем пријемног формулара који се налази на сајту факултета на мејл: pefjagodina@pefja.kg.ac.rs.

ПРИЈАВНИ ФОРМУЛАР ПРИПРЕМНА НАСТАВА

РАСПОРЕД ЧАСОВА ПРИПРЕМНА НАСТАВА

 

Пробни пријемни испит

После одржане припремне наставе, Факултет педагошких наука 13. јуна 2020. у 9 часова, за полазнике припремне наставе и све заинтересоване кандидате, организује и пробни пријемни испит (симулацију пријемног испита).

Цена полагања пробног пријемног испита је 2.000,оо динара.

Пријављивање траје од 8. јануара до 12. јуна 2020. године.

Заинтересовани кандидати могу да се пријаве слањем пријемног формулара и скениране или усликане копије уплатнице на мејл: probniprijemni@gmail.com

ПРИЈАВНИ ФОРМУЛАР ПРОБНИ ПРИЈЕМНИ

Уплате за пробни пријемни испит се врше на рачун Факултета педагошких наука у Јагодини: 840-1292666-93, позив на број: ПП/20; а уплатнице се прилажу на дан полагања дежурним наставницима.