Fakultet pedagoških nauka

FAKULTET PEDAGOŠKIH NAUKA UNIVERZITETA U KRAGUJEVCU, JAGODINA Milana Mijalkovića 14, 35000 Jagodina, Tel/Faks: +381 (0)35 8223-805, Tel: +381 (0)35 8222-262

REALIZOVANE OBRAZOVNE RADIONICE CENTRA ZA PROMOCIJU NAUKE FPNJ – SUPERHEROJI I MOĆNA NAUKA


U okviru inicijative za promociju i popularizaciju nauke „Superheroji i moćna nauka“, 29. novembra, realizovane su obrazovne radionice Centra za promociju nauke Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini.

Odgovore na pitanje: Zašto sve to mogu Magneto i Elektro?, kroz interaktivne radionice, multimedijalne sadržaje, oglede i STEAM aktivnosti, otkrivali su učenici osnovne škole „17.oktobar“ i mališani vrtića „Pčelica“, zajedno sa svojim učiteljicama, vaspitačicama i studentima Fakulteta pedagoških nauka. Na osnovu popularnih scena iz crtanih filmova i filmova o superherojima, osmišljeni su raznovrsni i interesantni ogledi i STEAM aktivnosti putem kojih su učesnici radionica učili o tajnama magnetizma, elektriciteta i električne struje.

Realizatori radionica bili su studenti treće i četvrte godine osnovnih akademskih studija studijskog programa Učitelj i Vaspitač u predškolskim ustanovama: Anđela Milovanović, Dušan Urošević, Aleksandra Stevanović, Aleksandra Petrović, Nevena Milićević, Milica Raković, Nevena Božanić, Nađa Tasić, Kristina Jovanović, Sara Stojanović, Sara Lekić, Milena Stevanović, Terzić Anđela i Aleksandra Radić.

Predmetni nastavnici – organizatori i mentori:
doc. dr Olivera Cekić-Jovanović – rukovodilac projekta
Ass. Andrijana Miletić
Ass. Ana Miljković-Pavlović