Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел/Факс: +381 (0)35 8223-805, Тел: +381 (0)35 8222-262

РЕАЛИЗОВАНЕ ОБРАЗОВНЕ РАДИОНИЦЕ ЦЕНТРА ЗА ПРОМОЦИЈУ НАУКЕ ФПНЈ – СУПЕРХЕРОЈИ И МОЋНА НАУКА


У оквиру иницијативе за промоцију и популаризацију науке „Суперхероји и моћна наука“, 29. новембра, реализоване су образовне радионице Центра за промоцију науке Факултета педагошких наука у Јагодини.

Одговоре на питање: Зашто све то могу Магнето и Електро?, кроз интерактивне радионице, мултимедијалне садржаје, огледе и STEAM активности, откривали су ученици основне школе „17.октобар“ и малишани вртића „Пчелица“, заједно са својим учитељицама, васпитачицама и студентима Факултета педагошких наука. На основу популарних сцена из цртаних филмова и филмова о суперхеројима, осмишљени су разноврсни и интересантни огледи и STEAM активности путем којих су учесници радионица учили о тајнама магнетизма, електрицитета и електричне струје.

Реализатори радионица били су студенти треће и четврте године основних академских студија студијског програма Учитељ и Васпитач у предшколским установама: Анђела Миловановић, Душан Урошевић, Александра Стевановић, Александра Петровић, Невена Милићевић, Милица Раковић, Невена Божанић, Нађа Тасић, Кристина Јовановић, Сара Стојановић, Сара Лекић, Милена Стевановић, Терзић Анђела и Александра Радић.

Предметни наставници – организатори и ментори:
доц. др Оливера Цекић-Јовановић – руководилац пројекта
Асс. Андријана Милетић
Асс. Ана Миљковић-Павловић