Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел. (+381 35) 8223-805, Факс: (+381 35) 8223-805

Актуелна обавештења

 


Научно-технолошки парк Београд – ParkUp! 2019

 

Научно-технолошки парк Београд, у сарадњи са Центром за развој каријере Универзитета у Београду, ове године организује трећи по реду стартап камп за студенте – ParkUp! са циљем промоције предузетништва и иновација међу младима.

ParkUp! је интензиван петодневни програм учења (10-16.јул 2019), рада и дружења са циљем да студенти закораче у стартап свет, стекну знања и вештине како да креирају идеје/уоче проблеме, формирају тим и упознају се са корацима у развоју једног успешног стартап-а.

Рок за пријаве је 28.06.2019. године.

Za sva dodatna pitanja obratite se na mejl bojan.milenkovic@ntpark.rs


 Обавештење за кандидате који су завршили трогодишње основне академске студије на Студијском програму Васпитач у предшколским установама и Васпитач у домовима (180 ЕСПБ) и стекли стручни назив Васпитач, на Факултету педагошких наука Универзитета у Крагујевцу..


 Обавештење за учитеље и васпитаче који су завршили педагошку академију за образовање наставника разредне наставе, односно вишу школу за образовање васпитача (шести степен стручне спреме).


 Обавештење за наставнике предметне наставе о упису на Програм педагошко-психолошко-методичког образовања наставника за стицање минимално 36 ЕСПБ.


 Обавештење за учитеље о упису на Програм образовања учитеља за извођење наставе из Информатике и рачунарства у основној школи


Правилник о стипендијама за изузетно надарене студента

Правилник о студентским кредитима и стипендијама


Програм Априлских радионица Центра за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу

Програм радионице
Програм радионице


Распоред презентација програмских садржаја изборних предмета за јесењи семестар школске 2019/2020. године – прва година


Списак студената за изборни предмет – пролећни семестар


Студентима докторских академских студија, који су први пут уписали докторске академске студије у школској 2016/2017. години омогућује се упис треће године докторских академских студија у школској 2018/2019. најкасније до 1. марта 2019. године, у складу са одредбама Закона о високом образовању (,,Сл. гласник РС“ бр. 88/2017, 27/2018-др.закон и 73/2018).


Обавештавају се студенти мастер академских студија (студијски програм Мастер учитељ, Мастер васпитач у предшколским установама и Мастер васпитач у домовима) да су активирани е-студент налози и да је за иницијалну лозинку постављен јединствени матични број.


Евалуација рада наставника и сарадника – јесен 2018


Обавештење за студенте мастер академских студија

Факултет педагошких наука Универзитета у Крагујевцу и академске 2018/19. године омогућава умањење дела школарине студентима прве године мастер академских студија који су тешког материјалног стања.


Актуелне мобилности Еразмус + програма за студенте и запослене

Oбавештавамо Вас да Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу и ове године организује велики број активности за студенте, у циљу интернационализације Универзитета, унапређивања услова студирања, развоја знања, стицања додатних вештина и предности које су значајне приликом запошљавања, пријављивања на конкурсе за мобилност, академског усавршавања


 Обавештење за студенте на основним, мастер и докторским академским студијама (одобрава се ванредни септембар III испитни рок)


Факултет педагошких наука у Јагодини ће у наредном периоду бити домаћин професорима са европских универзитета, те се овом приликом обавештавају сви заинтересовани о терминима гостујућих предавача


Мастер Професори предметне наставе од школске 2018/2019. могу да предају у:

  • Основним школама (предметна настава)
  • Средњим стручним школама
  • Гимназијама

На седници одржаној 24. априла 2018. године Наставно-научно веће донело је одлуку да се завршни рад на основним академским студијама предаје у спиралном повезу. Ова новина има за циљ да студентима умањи трошкове коричења рада.


Одлука о условима уписа у наредну годину студија
Одлука о условима уписа у наредну годину студија за стицање буџетског или самофинансирајућег статуса у школској 2018/2019. години


Обавештење – радионица на тему Одлагање учења

Студенти који су претходно били на предавању на тему Одлагање учења, и који су заинтересовани за лични рад на овом проблему потребно је да се јаве професорки Весни Петровић на mail – vmpetrovic@yahoo.com

Уколико буде заинтересованих студената, радионица би била организована у четвртак, 14. јуна од 14h  до 16h.

 


На седници одржаној 24. априла 2018. године Наставно-научно веће донело је одлуку да се завршни рад на основним академским студијама предаје у спиралном повезу. Ова новина има за циљ да студентима умањи трошкове коричења рада.


 ВАЖНО – Ванредни мајски испитни рок за апсолвенте (на основним и мастер студијама) и полазнике ППМ програма

Студенти могу да пријаве испит у ванредном, мајском испитном року преко еСтудент апликације или уредно попуњеном папирном пријавом уз уплату за ванредни испитни рок (жиро рачун Факултета: 840-1292666-93, позив на број: 742371-04940) најкасније до 03.05.2018. године (уместо до 30.04.2018).


 

 


ОПШТА ОБАВЕШТЕЊА


Списак студената за изборни предмет 2019/20 –  јесењи семестар


Списак студената за изборни предмет 2018/19 – пролећни семестар


Распоред држања активности из МПРГ (април_мај)


Распоред држања усмерене активности из Методичког практикума развоја говора (други семестар) – ПВ


Обавештење за студенте III године – Васпитач у предшколским установама – Подела у групе


Распоред држања друге усмерене активности из Методичког практикума развоја говора – ПВ IV година

 


Обавештење
за студенте IV године ОАС
Васпитач у предшколским установама


Предмет: Методички практикум развоја говора, школска 2018/2019.

Распоред држања активности у предшколској установи „Сунце“ – Студијски програм: Васпитач у предшколским установама, IV година (мај)

Распоред држања активности у предшколској установи „Сунце“ – Студијски програм: Васпитач у предшколским установама, IV година (април)


Распоред држања прве усмерене активности из Методичког практикума развоја говора

 


Обавештење
за студенте IV године ОАС
Учитељ

Обавештавају се студенти IV године основних академских студија на студијском програму Учитељ да ће заједнички састанак са професорима методика код којих ће реализовати практична предавања током школске 2018/2019. године бити одржан у понедељак 17.9.2018. године у амфитеатру Факултета са почетком у 12 часова.

На састанку ће бити протумачен распоред часова и дата упутства о начину рада и реализацији наставе у основним школама вежбаоницама.

Продекан за наставу
Проф.др Илијана Чутура

Шеф катедре за дидактичко-методичке науке
Доц.др Оливера Цекић-Јвановић


Обавештење за студенте III године – Учитељ – Подела у групе

Обавештење за студенте IV године – Учитељ – Подела у групе

Обавештење за студенте IV године – Васпитач у предшколским установама – Подела у групе


Одлука о условима уписа у наредну годину студија
Одлука о условима уписа у наредну годину студија за стицање буџетског или самофинансирајућег статуса у школској 2018/2019. години


 Одобравају се ванредни испитни рокови на Факултету педагошких наука Универзитета у Крагујевцу почев од школске 2016/17. године за полазнике Програма педагошко-психолошко-методичког образовања наставника и студенте по истеку редовног трајања студијских програма на основним и мастер академским студијама (апсолвенте).
Ванредни испитни рокови су новембарски и децембарски
.


 Одлука о условима за упис у наредну годину студија


ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СТУДЕНТЕ МАСТЕР АКАДЕМСКИХ СТУДИЈА

 Студент мастер академских студија, након истека редовног трајања студија, има право да полаже испите и у ванредним испитним роковима у току школске године (октобарски, новембарски, децембарски, фебруарски, мартовски и мајски испитни рок).
Пријава испита је од 20. до 25. у месецу који претходи ванредном испитном року.


 Студентима основних академских студија уписаних по одредбама Закона о високом образовању, одобрава се полагање пренетих испита из наставних предмета претходних година студија у ванредним испитним роковима.


Обрасци (семестрални лист, ШВ образац, захтев за издавање потврде о статусу) могу се преузети овде или се могу добити у студентској организацији уз надокнаду трошкова штампе.