Fakultet pedagoških nauka

FAKULTET PEDAGOŠKIH NAUKA UNIVERZITETA U KRAGUJEVCU, JAGODINA Milana Mijalkovića 14, 35000 Jagodina, Tel/Faks: +381 (0)35 8223-805, Tel: +381 (0)35 8222-262

STUDENTI HORA I ORKESTRA FPNJ UČESTVOVALI U OBELEŽAVANjU KRSNE SLAVE I DANA UNIVERZITETA U KRAGUJEVCU


Intoniranjem himne „Bože pravde“ i akademske himne „Gaudeamus igitur“, u izvođenju studenata Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Kragujevcu, 21. maja 2022. godine, otpočeo je program obeležavanja Dana Univerziteta u Kragujevcu, kome su, pored mnogobrojnih zvanica, prisustvovali predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, predstavnici Grada Kragujevca, rektori univerziteta iz zemlje i regiona, kao i dekani, profesori i studenti fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.

Prisutne su pozdravili rektor Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nenad Filipović, državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prof. dr Nebojša Ranđelović, gospodin Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine Grada Kragujevca. U ime rektora Univerziteta u Srbiji obratio se prof. dr Dejan Madić, rektor Univerziteta u Novom Sadu, a u ime rektora Univerziteta van Srbije – prof. dr Nermina Hadžigrahić, rektor Univerziteta u Tuzli.

U muzičkom delu programa učestvovali su studenti hora i orkestra Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, pod dirigentskom palicom Jelene Grkić Ginić i Milice Stanković, a uz klavirsku pratnju Bratislava Starčevića.

Univerzitet u Kragujevcu, University of Kragujevac