Fakultet pedagoških nauka

FAKULTET PEDAGOŠKIH NAUKA UNIVERZITETA U KRAGUJEVCU, JAGODINA Milana Mijalkovića 14, 35000 Jagodina, Tel/Faks: +381 (0)35 8223-805, Tel: +381 (0)35 8222-262

JEDINSTVENA PRILIKA – ŠKOLOVANjE NA EVROPSKIM UNIVERZITETIMA


Razmena studenata u okviru međunarodnog programa Erazmus plus: Put do studiranja u inostranstvu

Fakultet pedagoških nauka u Jagodini prepoznatljiv je po izuzetnoj međunarodnoj saradnji. U okviru internacionalnog programa Erazmus plus, budući studenti imaće prilike da, pored izuzetnih uslova na fakultetu, svoja znanja stiču i na elitnim srodnim ustanovama na Kipru, u Portugaliji, Nemačkoj i Mađarskoj sa kojima Fakultet ima potpisane ugovore o razmeni studenata.

Dvoje studenata ovog fakulteta proveli su u proteklom periodu semestar na Politehničkom univerzitetu u gradu Vijana do Kastelo u Portugaliji, a dvoje na Filips univerzitetu u Marburgu u Nemačkoj. Takođe, naši studenti realizovali su brojne mobilnosti i na Visokoj školi “Etveš Jožef“ u Baji u Mađarskoj.

Studenti su u Nemačkoj, Portugalu i Mađarskoj proveli šest meseci. Boravak je bio besplatan a dobili su i stipendije koje pokrivaju nastavu i putne troškove. Taj semester je njima bio priznat tako da su po povratku nastavili školovanje na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini.

„Ovi studenti su prošli posebnu vrstu selekcije. Važno je da dobro znaju strane jezike, da su među najboljim studentima i da smo uvereni da će na dostojan način predstavljati naš fakultet“, ističe dekanka fakulteta, prof. dr Violeta Jovanović.

Fakultet pedagoških nauka u Jagodini ove godine je postao član evropske asocijacije učiteljskih fakulteta. “Simposion“ je evropska mreža učiteljskih fakulteta, a zamišljena je kao platforma za razvoj i podsticanje saradnje i promovisanja međunarodne dimenzije, tj. internacionalizacije u oblasti obrazovanja. Saradnja je zasnovana na poverenju i zajedničkoj želji da se doprinese procesu internacionalizacije fakulteta koji su članovi mreže.