Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел/Факс: +381 (0)35 8223-805, Тел: +381 (0)35 8222-262

ЈЕДИНСТВЕНА ПРИЛИКА – ШКОЛОВАЊЕ НА ЕВРОПСКИМ УНИВЕРЗИТЕТИМА


Размена студената у оквиру међународног програма Еразмус плус: Пут до студирања у иностранству

Факултет педагошких наука у Јагодини препознатљив је по изузетној међународној сарадњи. У оквиру интернационалног програма Еразмус плус, будући студенти имаће прилике да, поред изузетних услова на факултету, своја знања стичу и на елитним сродним установама на Кипру, у Португалији, Немачкој и Мађарској са којима Факултет има потписане уговоре о размени студената.

Двоје студената овог факултета провели су у протеклом периоду семестар на Политехничком универзитету у граду Вијана до Кастело у Португалији, а двоје на Филипс универзитету у Марбургу у Немачкој. Такође, наши студенти реализовали су бројне мобилности и на Високој школи “Етвеш Јожеф“ у Баји у Мађарској.

Студенти су у Немачкој, Португалу и Мађарској провели шест месеци. Боравак је био бесплатан а добили су и стипендије које покривају наставу и путне трошкове. Тај семестер је њима био признат тако да су по повратку наставили школовање на Факултету педагошких наука у Јагодини.

„Ови студенти су прошли посебну врсту селекције. Важно је да добро знају стране језике, да су међу најбољим студентима и да смо уверени да ће на достојан начин представљати наш факултет“, истиче деканка факултета, проф. др Виолета Јовановић.

Факултет педагошких наука у Јагодини ове године је постао члан европске асоцијације учитељских факултета. “Симпосион“ је европска мрежа учитељских факултета, а замишљена је као платформа за развој и подстицање сарадње и промовисања међународне димензије, тј. интернационализације у области образовања. Сарадња је заснована на поверењу и заједничкој жељи да се допринесе процесу интернационализације факултета који су чланови мреже.