Fakultet pedagoških nauka

FAKULTET PEDAGOŠKIH NAUKA UNIVERZITETA U KRAGUJEVCU, JAGODINA Milana Mijalkovića 14, 35000 Jagodina, Tel/Faks: +381 (0)35 8223-805, Tel: +381 (0)35 8222-262

PREDAVANjE PROFESORA MAJKLA GREGORIJA “EKSPERIMENTI – SVETSKA TURA“ NA FPNJ


Na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini, u utorak, 16. maja 2023. u 11 sati, biće održano predavanje profesora Majkla Gregorija (Michael Gregory) iz Francuske, “Eksperimenti – svetska tura”.

Reč je o naučnoj prezentaciji koju je profesor Gregori kreirao kako bi predstavio neke od svojih omiljenih eksperimenata otkrivenih u toku putovanja po svetu kroz susrete sa kolegama, a koja ima za cilj promociju nauke i primera dobrih nastavnih praksi. U toku prezentacije koja je namenjena budućim učiteljima i vaspitačima, on će pored ostalog govoriti i o susretima sa nastavnicima u različitim državama i prikazati eksperimente koji su tada nastali.

Majkl Gregori je profesor prirodnih nauka iz Kanade koji živi u Parizu. On je i ambasador Francuske za nauku i njen predstavnik u najvećim mrežama za nastavu prirodnih nauka u Evropi: Science on Stage i Scientix. Nekoliko puta je obišao Srbiju, a tri puta je to učinio putujući biciklom – poslednji put u oktobru 2022. kada je bicikl kupio u Paraćinu i na njemu otputovao u Grčku. Prošle godine je svoju naučnu prezentaciju pod nazivom “Eksperimenti – svetska tura” održao u 15 zemalja sveta na 4 kontinenta.