Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел/Факс: +381 (0)35 8223-805, Тел: +381 (0)35 8222-262

ПРЕДАВАЊЕ ПРОФЕСОРА МАЈКЛА ГРЕГОРИЈА “ЕКСПЕРИМЕНТИ – СВЕТСКА ТУРА“ НА ФПНЈ


На Факултету педагошких наука у Јагодини, у уторак, 16. маја 2023. у 11 сати, биће одржано предавање професора Мајкла Грегорија (Michael Gregory) из Француске, “Експерименти – светска тура”.

Реч је о научној презентацији коју је професор Грегори креирао како би представио неке од својих омиљених експеримената откривених у току путовања по свету кроз сусрете са колегама, а која има за циљ промоцију науке и примера добрих наставних пракси. У току презентације која је намењена будућим учитељима и васпитачима, он ће поред осталог говорити и о сусретима са наставницима у различитим државама и приказати експерименте који су тада настали.

Мајкл Грегори је професор природних наука из Канаде који живи у Паризу. Он је и амбасадор Француске за науку и њен представник у највећим мрежама за наставу природних наука у Европи: Science on Stage i Scientix. Неколико пута је обишао Србију, а три пута је то учинио путујући бициклом – последњи пут у октобру 2022. када је бицикл купио у Параћину и на њему отпутовао у Грчку. Прошле године је своју научну презентацију под називом “Експерименти – светска тура” одржао у 15 земаља света на 4 континента.