Fakultet pedagoških nauka

FAKULTET PEDAGOŠKIH NAUKA UNIVERZITETA U KRAGUJEVCU, JAGODINA Milana Mijalkovića 14, 35000 Jagodina, Tel/Faks: +381 (0)35 8223-805, Tel: +381 (0)35 8222-262

Poziv na učešće u nagradnom konkursu za sve mlade kreativce TETRIS – složi svoje kockice


Voliš da crtaš, slikaš, dizajniraš, ali voliš i video igre?
Postoji jedna igra na svetu koja ne poznaje granice, ne zna za godine, za koju ti ne treba skup kompjuter ni puno vremena da je razumeš.

Naravno, u pitanju je – TETRIS.

TETRIS je svoje ime dobio od reči tetra (što na grčkom znači četiri) i tenis (omiljene igre kreatora TETRIS-a). Ako niste primetili, svaki oblik u igri se sastoji od četiri kocke, raspoređene na različite načine. Otuda se i ovi oblici zovu tetrominosi.

Pusti mašti na volju, kreiraj svoj tetrominos i priključi se nagradnom konkursu “TETRIS – složi svoje kockice”, koji se održava u okviru manifestacije Maj Mesec Matematike, uz podršku gejming studija Playstudios Europe.

Playstudios Europe se nalazi u Beogradu, i od prošle godine je novi dom TETRIS igrice. Veliki broj programera i umetnika radi na novim verzijama i ludo se zabavlja, ali ovaj posao nije lak. Zato smo odlučili da potražimo pomoć – izazivamo te da nam pokažeš svoj talenat i da nam pomogneš sa svežim idejama, i kroz svoj rad nam pokažeš kako bi sve jedan tetrominos (ti biraš koji) mogao da izgleda.

Kako da učestvuješ u konkursu:

  • Oslobodi svoju kreativnost i stvori malo umetničko delo koje prikazuje kako tetrominos izgleda u tvojoj mašti
  • Tvoj rad može biti u obliku crteža, slike, ili u nekoj drugoj likovnoj formi
  • Potrebno je da fotografišeš svoj rad i proslediš nam na mejl tetriskonkurs@playstudios-il.com do 23. maja 2022. godine
  • Molimo te da nam pored svog malog umetničkog dela pošalješ i sledeće podatke: Ime i prezime, ime fakulteta/škole koju pohađaš i kontakt telefon, kako bismo mogli da te kontaktiramo u vezi sa proglašenjem pobednika
  • Na konkursu mogu učestvovati svi studenti i mladi (do 30 godina) na teritoriji Republike Srbije

Pet najboljih radova biće izloženo na kraju manifestacije Maj Mesec Matematike, u okviru gejming vikenda na Dorćol Placu (27, 28. i 29. maj), kada će biti organizovana i dodela nagrada.

Dokumenti:
Poziv

Detaljnije: https://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=3658