Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел/Факс: +381 (0)35 8223-805, Тел: +381 (0)35 8222-262

СТУДЕНТИ И ПРОФЕСОРИ ФПНЈ УЧЕСНИЦИ У ПРОЈЕКТУ “ЗАСТАВО МОЈА“ – ЗВАНИЧНО ПРОМОВИСАН СПОТ ЗА ПЕСМУ “ХИМНА СРПСКОЈ ЗАСТАВИ“ У ОКВИРУ ПРОСЛАВЕ ДАНА СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА


Данас je Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Овај државни празник установљен је 2020. године на дан пробоја Солунског фронта.

У част обележавања празника снимљени су песма и спот ,,Химна српској застави” на текст великог српског песника Лазе Костића за који је музику урадила проф. др Биљана Павловић (Учитељски факултет у Призрену – Лепосавић). Учесници пројекта „Заставо моја” били  су професори и студенти певачи са свих факултета за образовање учитеља и васпитача у Републици Србији и Републици Српској, Факултета уметности у Звечану и Факултета музичке уметности у Београду.

Циљ пројекта је неговање и развијање родољубља, позитивних осећања о јединству српског народа, као и својеврстан културолошки и уметнички допринос. Због тога верујемо да ће се „Химна српској застави” у будућности слушати и изводити са поносом и задовољством и да ће својим текстом и музиком подстаћи млађе генерације да поштују, чувају и следе дух наших предака.

Представници Факултета педагошких наука у Јагодини у овом пројекту биле су професорке Јелена Гркић Гинић и Милица Станковић и студенткиње, чланице хора Факултета, Сандра Грујић и Ања Арсенијевић.