Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел/Факс: +381 (0)35 8223-805, Тел: +381 (0)35 8222-262

ФПНЈ У МРЕЖИ НАЈБОЉИХ ЕВРОПСКИХ ФАКУЛТЕТА


Факултет педагошких наука у Јагодини недавно је добио једну од најзначајнијих потврда изузетног квалитета свог рада. Ова установа је на предлог Универзитета Горња Аустрија (Линц) постала чланица престижне европске мреже високошколских установа које се баве образовањем учитеља, васпитача и наставника. Мрежа Symposium Network тренутно укључује факултете из преко 15 европских земаља, међу којима су Норвешка, Велика Британија, Ирска, Аустрија, Немачка, Холандија, Белгија. Факултет педагошких наука је једини члан мреже не само из Србије, него и са целог Балкана, и на мапи чланица је најјужнија и најисточнија тачка.

Као нови члан мреже, којој се може приступити искључиво по препоруци неког од универзитета са којим установа-кандидат већ има остварен билатерални уговор о сарадњи, Факултет су на годишњој конференцији у Даблину од 12. до 16. маја представиле декан проф. др Виолета Јовановић и продекан за наставу, проф. др Илијана Чутура.

Мрежа Symposium Network представља групацију активних експертских тимова, отворених за сарадњу и размену нових идеја и добре праксе. Током боравка наше делегације у Даблину већ су направљени конкретни кораци и планови за даље активности и међународне пројекте кратких студијских програма, летњих школа и развоја курикулума којима се Факултет педагошких наука прикључио.