Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел/Факс: +381 (0)35 8223-805, Тел: +381 (0)35 8222-262

ДВЕ ЗЛАТНЕ МЕДАЉЕ ЗА ХОР И ОРКЕСТАР ФПНЈ


На 22. Међународном хорском фестивалу „Мајске музичке свечаности“ у Бијељини хор и оркестар Факултета педагошких наука у Јагодини освојили су две златне медаље.

Рекордних 47 пријављених ансамбала тамичили су се у 10 категорија од 12. до 14. маја. Првог такмичарског дана, у категорији Фолклор, под руководством доц. Милице Станковић, хор и оркестар Факултета освојили су прву награду и златну медаљу. Златна медаља и прва награда стигле су и другог такмичарског дана, у категорији Духовна православна музика, за хор Факултета под руководством доц. мр Јелене Гркић Гинић.

„Велика је част учествовати на међународном фестивалу који је ове године окупио 47 хорова из региона. Поносни смо на наше студенте са којима смо вредно радили и који су заслужено понели прве награде. Значај учешћа на оваквом фестивалу огледа се и у интерпретативном домену, где смо показали да можемо стати раме уз раме са професионалним ансамблима. У временима када колективно певање није популарно, ми верујемо да можемо разбити такве предрасуде и својим примером подстаћи не само учитељске факултете, већ и све васпитно-образовне установе, да раде са хоровима и оркестрима, да уживају у дружењима и свим осталим благодетима које колективно музицирање даје“, истакле су професорке Милица Станковић и Јелена Гркић Гинић.