Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел/Факс: +381 (0)35 8223-805, Тел: +381 (0)35 8222-262

УМЕТНИЧКИ АНСАМБЛИ ФАКУЛТЕТА НОСИОЦИ СВЕЧАНЕ АКАДЕМИЈЕ ПОВОДОМ ДАНА ОСЛОБОЂЕЊА БЕОГРАДА


Студенти и професори Факултета педагошких наука у Јагодини, чланови хора, оркестра, фолклорне и драмске секције, добили су изузетну част да представе ову високошколску установу и свој град на Свечаној академији поводом годишњице слободе Србије и Београда, која ће бити одржана 1. новембра 2019. године у Дому Војске Србије у 18 часова.

„Веома смо почаствовани и радо смо се одазвали на овај позив. То јесте велики изазов за наше уметничке ансамбле и секције, али истовремено осећамо и велику одговорност као носиоци програма“, истиче декан Факултета, проф др. Виолета Јовановић, додајући да ће учесници у културном програму поред осамдесет студената и наставника, бити и глумци Милена Павловић Чучиловић и Матија Ристић.

Факултет баштини традицију Мушке учитељске школе дугу сто двадесет година, а једна од кључних особености, био је и остао, патриотизам који будући учитељи и васпитачи, као носиоци просвете у српском народу, негују са несмањеном љубављу и одговорношћу. Непуних петнаест година по оснивању ове школе, њени ђаци почели су да пуне редове српске војске у доба највећих искушења и страдања. Многи од њих никада се нису вратили из бојева за ослобођење Србије.

Свечана академија поводом годишњице слободе Србије и Београда, биће одржана у Дому Војске Србије, 1. новембра 2019. године у 18 часова. На њој већ традиционално присуствују Патријарх Српске православне цркве, представници Владе Србије, амбасадори савезничких земаља, представници Града Београда, декани, професори и кадети Војне и Полицијске академије и друге угледне званице.

Добро дошли!