Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел. (+381 35) 223-805, Факс: (+381 35) 223-805

РАЗГОВОР С ПОВОДОМ СА ГЛУМЦЕМ, РЕДИТЕЉЕМ И КОМПОЗИТОРОМ БОЈАНОМ СТОЈЧЕТОВИЋЕМ


Студенти Факултета педагошких наука у Јагодини имали су прилику да се 5. новембра 2018. у оквиру предмета Сценска и луткарска уметност, сусретну и разговарају са Бојаном Стојчетовићем, редитељем и прваком драме Народног позоришта у Приштини.

Он је говорио о свом богатом искуству глумца, редитеља, музичара, композитора и писца са освртом на бројне ангажмане на филмовима, серијама и у позоришним представама. Са студентима је разговарао и о занатским специфичностима процеса припреме улоге.

Стојчетовић потписује режију позоришне представе „Школа за љубавнике“, композицију „Леле Зоне“ за филм “Врати се Зоне“, а остварио је и запажене улоге у серијама „Црни Груја у НОБ-у“, „Комшије“ и бројним представама Народног позоришта у Приштини. („Женидба“, „Страх и беда трећег рајха“, „Дантонова смрт“, „Ревизор“, „Развојни пут Боре Шнајдера“, „Хотел Косово „, „Госпођа министарка“).