Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел/Факс: +381 (0)35 8223-805, Тел: +381 (0)35 8222-262

ОБЈАВЉЕНА КЊИГА ПРОЈЕКТНО УЧЕЊЕ ВИЛИЈАМА Н. БЕНДЕРА


У издању ИП Клио из Београда и Факултета педагошких наука у Јагодини, објављена је књига Пројектно учење, Вилијама Н. Бендера, једног од водећих стручњака у свету на пољу инструктивних тактика у образовању.

Ова узбудљива актуелна књига описује како пројектна настава негује вештине и подстиче иновативно размишљање 21. века. Свако поглавље пружа обиље информација о томе како пројектно учење функционише у настави, као и мноштво примера пројеката који су заиста спроведени у школама.

Многе информације истакнуте су у посебним пољима, попут савета за реализацију неког задатка у пројектном учењу, корака у процесу наставе на бази овог учења, налаза истраживања о пројектном учењу, могућности оцењивања у пројектном учењу и других важних података. Исцрпно се описују поједине технике, као и њихове теоријске поставке, али акценат је првенствено на самом одвијању пројектног учења.

Сарадња у области издавачке делатности са ИП Клио, започета је претходне године, објављивањем књиге Медији и живот без смисла, професора Марка Ђорђевића и Добривоја Станојевића. Књига Вилијама Н. Бендера, Пројектно учење, логичан је наставак успешно започете сарадње која ће, уверени смо, бити настављена и надаље, истакао је рецензент ове књиге, проф. др Душан Ристановић.

Књига ПРОЈЕКТНО УЧЕЊЕ може се купити у скриптарници Факултета или наручити посредством мејла: prteam@pefja.kg.ac.rs и интернет сајта ИП Клио. Студентима и члановима Друштва учитеља Јагодина, омогућена је куповина ове књиге у скриптарници Факултета са посебним попустом.