Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел/Факс: +381 (0)35 8223-805, Тел: +381 (0)35 8222-262

ЛЕТЊА ШКОЛА “УПОТРЕБА ГРАФИЧКИХ РОМАНА У НАСТАВИ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА“ НА ФАКУЛТЕТУ ПЕДАГОШКИХ НАУКА У ЈАГОДИНИ


На Факултету педагошких наука у Јагодини у периоду од 28. до 30. августа 2021, биће одржана летња школа под називом Teaching English as a Foreign Language through Graphic Novels (Употреба графичких романа у настави енглеског језика), намењена наставницима енглеског језика у Србији. Скуп се одржава у сарадњи са Амбасадом Сједињених Држава у Србији, која је покровитељ. Циљ овог тродневног окупљања јесте стручно усавршавање наставника енглеског језика који раде са ученицима узраста од 11 до 15 година за примену графичких романа на енглеском језику у настави.
Поред фокуса на употреби графичких романа за развој језичких знања и вештина ученика, обука има за циљ да унапреди наставничке компетенције за образовање за одговорно учешће у демократском друштву развијањем интеркултуралне осетљивости ученика и њихове толеранције на различитости, чему ће допринети тематика графичких романа који ће се користити у обуци, као и материјали и активности који ће бити креирани у току обуке.
Предавачи ће бити др Џоан Кенг Шин (Joan Kang Shin), професор на Универзитету Џорџ Мејсон у Сједињеним Државама, Ивона Ранђеловић, наставник енглеског језика у Србији, и др Вера Савић, доцент на Факултету педагошких наука Универзитета у Крагујевцу.
Летња школа је акредитована код Завода за унапређивање образовања и васпитања, а похађаће је 50 наставника енглеског језика из целе Србије. Скуп ће отворити Кевин Мекој (Kevin McCaughey), регионални представник Владе Сједињених Држава за унапређивање наставе енглеског језика, и проф. др Виолета Јовановић, декан Факултета педагошких наука у Јагодини.