Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел/Факс: +381 (0)35 8223-805, Тел: +381 (0)35 8222-262

ТРАДИЦИОНАЛНИ ВАСКРШЊИ ЧАС НА ФПНЈ


У петак 26. априла 2024. године, на Факултету педагошких наука у Јагодини, реализован је традиционални Васкршњи час у сарадњи са вероучитељима беличког намесништва, учитељима и ученицима сеоских и градских јагодинских основних школа. Факултет педагошких наука је том приликом угостио више од две стотине ученика четвртог разреда.

Након уводног излагања вероучитеља, студенти су реализовали часове на којима је била заступљена корелација наставних предмета Српски језик и Музичка култура, Природа и друштво и Ликовна култура. Повезујући знања из различитих области, ученици су о највећем хришћанском празнику, обичајима и традицији, учили кроз игру и тумачење и певање песама посебно компонованих овим поводом. Користећи различите ликовне технике и материјале украшвали су васкршња јаја и корипице и на тај начин припремали за највећи хришћански празник.

У ораганизацији и реализацији часа учествовали су студенти треће и четврте године основних академских студија (Учитељ и Васпитач у предшколским установама) и наставници Факултета Наташа Вукићевић, Катарина Станојевић, Илијана Чутура, Бранко Илић, Нина Еремић и Андријана Милетић.