Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел/Факс: +381 (0)35 8223-805, Тел: +381 (0)35 8222-262

СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ СТУДЕНАТА ПРВЕ ГОДИНЕ И ДОДЕЛА ИНДЕКСА


На Факултету педагошких наука у Јагодини данас је одржана свечана додела индекса студентима прве године. Поздравну реч одржали су проф. др Виолета Јовановић, деканка и заменица градоначелника града Јагодина, Снежана Вукашиновић.

“Самим тим што сте се определили за занимања учитеља и васпитача у овим тешким временима када се млади у одабиру професија углавном руководе тржишним принципима, ви сте за нас постали нека врста хероја и подвижника. Драго нам је што сте одлучили да студирате на нашем факултету и поносни смо на вас јер сте се определили за најодговорнија и најтежа занимања. У вашим рукама биће кључ будућности наше деце“, рекла је проф. др Виолета Јовановић.

Бруцошима су се потом обратили Снежана Вукашиновић, заменица градоначелника града Јагодина, која је изразила захвалност јер је велики број студената и ове године одлучио да се школује у овом граду, истичући да локална самоуправа много брине о младим људима и обезбеђује им бројне бесплатне садржаје током студирања на Факултету педагошких наука у Јагодини.

Добродошлицу студентима пожелели су и Стефан Љубомировић, председник Студентског парламента Факултета, Душан Марковић, председник Студентског парламента Универзитета у Крагујевцу и Жељко Стојковић који је одржао свечану беседу.

Уживо су наступили хор и оркестар Факултета педагошких наука у Јагодини.