Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел/Факс: +381 (0)35 8223-805, Тел: +381 (0)35 8222-262

СТУДЕНТИ И САРАДНИЦИ ФПНЈ НА ТРИНАЕСТИМ ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАРИЈАМА У ЈАГОДИНИ.


Традиционална спортско-рекреативна манифестација „Олимпијске играрије“, 13. по реду, одржана је протеклог четвртка на Градском стадиону у Јагодини.

Манифестација је одржана после неколико година паузе због пандемије корона вируса, а ради се о догађају у који су били укључени најмлађи становници града Јагодине и околних села, а све са намером да се међу њима од најранијег детињства популаризују спорт и здрав начин живота.

Учествовало је око 500 малишана, који су заједно са својим васпитачима на главном терену спроводили различите спортске активности. Подршку манифестацији пружили су и наши студенти III године Основних академских студија, студијског програма Васпитач у предшколским установама и сарадник у настави Јелена Јанчић.

Малишани су, заједно са својим васпитачима, уз пригодну музику, спроводили разне спортске активности на главном терену Градског стадиона: од загревања и трчања па све до традиционалних спортских игара са лоптом као што су фудбал и кошарка, а радост због учествовања у догађају и њихово позитивно расположење могло се осетити и видети из далека. Догађају је присуствовао и велики број родитеља, који су своје малишане бодрили са трибина.