Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел/Факс: +381 (0)35 8223-805, Тел: +381 (0)35 8222-262

СТУДЕНТИ И ПРОФЕСОРИ ФПНЈ САРАДНИЦИ НА ПРОЈЕКТУ “ЗАСТАВО МОЈА“


Професорке Факултета педагошких наука у Јагодини Јелена Гркић Гинић и Милица Станковић и студенткиње, чланице хора Факултета, Сандра Грујић и Ања Арсенијевић боравиле су у манастиру Манасија, Пећкој патријаршији и манастиру Високи Дечани у периоду од 19. до 21. августа 2022. године у оквиру пројекта ,,Заставо моја”.
Овај пројекат окупио је наставнике и студенте певаче са свих факултета који образују учитеље и васпитаче на територији Републике Србије и Републике Српске са циљем афирмације заставе као националног обележја.
Проф. др Биљана Павловић (Учитељски факултет у Призрену – Лепосавић), идејни творац пројекта, компоновала је музику на текст песме ,,Разговор са увученом српском заставом на мађистрату новосадском” чувеног песника Лазе Костића.
Реализација пројекта представља пример сарадње, националног јединства и одговорности према националним симболима. Пројекат ,,Заставо моја” има за циљ неговање и промовисање српске културе и духовности, развијање позитивних осећања, ставова и уверења младих генерација према свом народу и земљи.
Песма и спот ,,Заставо моја” премијерно ће бити представљени 15. септембра 2022. године, на Дан српског јединства, слободе и националне заставе.