Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел/Факс: +381 (0)35 8223-805, Тел: +381 (0)35 8222-262

Реализоване радионице професора Факултета педагошких наука


Реализоване радионице професора Факултета педагошких наука у оквиру летње школе  пројекта ЛиМа на Универзитету у Марбургу, Немачка

Захваљујући успешној дугогодишњој сарадњи коју Факултет педагошких наука има са  Универзитетом Филипс у Марбургу пет наших професора и три студента учествовало је на летњој школи о образовању за одрживи развој у организацији Центра за образовање наставника Филипс Универзитета у оквиру пројекта ЛиМа који траје од 2021. године.

Наши професори припремили су и реализовали радионице за колеге и студенте са Универзитета у Пољској, Португалу, Румунији и Немачкој. Радионицу „Одрживи развој и настава страног језика“ реализовали су проф. др Виолете Јовановић, проф. др Оливере Цекић-Јовановић и доц. др Марија Станојевић Веселиновић, док су радионицу „Еколошка интелигенција и разбијање митова о одрживом развоју“ реализовали доц. др Јелена Младеновић и доц. др Ненад Стевановић.

Активности наших професора биле су запажене од стране колега професора и студената из других земаља, а организатори су посебно истакли допринос Факултета педагошких наука идејама и принципима образовања за одрживи развој и изразили жељу за наставак и проширење успешне сарадње.