Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел/Факс: +381 (0)35 8223-805, Тел: +381 (0)35 8222-262

ПРОФЕСОР НЕНАД ВУЛОВИЋ У СТУДИЈСКОЈ ПОСЕТИ СЈЕДИЊЕНИМ АМЕРИЧКИМ ДРЖАВАМА


У периоду од 27. 4. до 8. 5. 2022. године организована је студијска посета САД у оквиру Open World програма амбасаде САД у Србији. Тема програма је била ,,Амерички образовни систем у 21. веку“ и имао је за циљ међународну размену искустава у вези са образовањем у Србији и Америци.

Представник Факултета педагошких наука Универзитета у Крагујевцу и члан делегације био је проф. др Ненад Вуловић. У току студијске посете, чланови су боравили у Вашингтону и Калифорнији, а посетили су универзитете, колеџе, средње школе, универзитетске кампусе, али и друга места на којима се одвија едукативни процес, попут библиотека, музеја и образовних центара у заједници.

У оквиру презентације образовања у Србији, представник нашег Факултета је представио колегама из Америке наш Факултет, историју и традицију Факултета, актуелне трендове у развоју Факултета, али и са постављеним смерницама напретка Факултета. Током боравка направљени су бројни контакти у циљу успостављања сарадње са колегама из Америке. Факултет се захваљује амбасади САД на указаном поверењу и прилици за учествовање у програму.