Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел/Факс: +381 (0)35 8223-805, Тел: +381 (0)35 8222-262

Одржана међународна научна конференција „Педагогија ‒ јуче, данас, сутра”.


Поводом јубилеја, 50 година образовања педагога на Филозофском факултету у Новом Саду, Одсек за педагогију организовао је 26. маја међународну научну конференцију „Педагогија ‒ јуче, данас, сутра”. Циљ конференције био је да се представе и обједине нова теоријска и емпиријска (са)знања из различитих подручја педагогије и размене мишљења и искуства научника и стручњака из државе и региона.

Учеснице на Конференцији биле су и студенткиње мастер академских студија (Мастер васпитач у предшколским установама) нашег факултета ‒ Стефана Трбусић, Катарина Јелић и Марија Радмановић. Излагањем на тему „Могућности развијања и диверзификације тема/пројеката са децом раних узраста” представиле су наш факултет у најбољем светлу, задобиле симпатије и аплаузе осталих учесника. Рад који су представиле синтеза је њиховог заједничког истраживања и сарадње са проф. Иреном Голубовић-Илић у оквиру студијског програма Истраживачки приступ упознавању околине.