Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел/Факс: +381 (0)35 8223-805, Тел: +381 (0)35 8222-262

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА И ПРОМОВИСАНА МОНОГРАФИЈА „НА ЛИВАДИЦИ ВЕЧНОСТИ“ У УНИВЕРЗИТЕТСКОЈ ГАЛЕРИЈИ У КРАГУЈЕВЦУ


У Универзитетској галерији у Крагујевцу, јуче је отворена изложба и промовисана монографија “На ливадици вечности“, ауторки, проф. др Виолете Јовановић и проф. др Илијане Чутуре. Монографија и изложба тематски се односе на историјат Учитељске школе у Јагодини, која је касније прерасла у Педагошку академију, а од 1993. године у високошколску установу.
Факултет педагошких наука у Јагодини је 2018. године обележио два изузетно значајна јубилеја: сто двадесет година од оснивања Српске краЉевске мушке учитеЉске школе јагодинске и двадесетпетогодишњицу рада Факултета. Део богатог програма прославЉања ових годишњица биле су изложба и монографија које су назване истим именом – На ливадици вечности – од УчитеЉске школе до Факултета педагошких наука (1898–2018).
О монографији су говорили проф. др Милош Ковачевић, проф. Слободан Штетић и проф. др Илијана Чутура, једна од ауторки књиге.
Отварање изложбе и представЉање монографије оплеменили су чланови оркестра Факултета педагошких наука у Јагодини под управом доцента Милице Станковић, као прави наследници традиције ђачке дружине „Узданица“ која је основана пре тачно сто двадесет година у јагодинској УчитеЉској школи.