Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел/Факс: +381 (0)35 8223-805, Тел: +381 (0)35 8222-262

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ДЕЧИЈИХ РАДОВА НАСТАЛИХ НА ПРВОЈ ЛИКОВНОЈ КОЛОНИЈИ ЗА ДАРОВИТУ ДЕЦУ


У галерији Факултета педагошких наука у Јагодини, 16. јуна 2022. године, отворена је изложба дечијих радова који су настали на Првој ликовној колонији за даровиту децу предшколског узраста.
Изложба представља финалну активност педагошког пројекта „Ликовна колонија као подршка неговању и развоју даровитости за ликовни израз деце предшколског узраста“. Изложбу је отворила ауторка пројекта асист. мср Јована Ђорђевић.
Пројекат је успешно реализован захваљујући подршци декана Факултета педагошких наука у Јагодини, проф. др Виолете Јовановић, руководиоца Центра за подршку наставницима у раду са даровитим ученицима, доц. мр Наташе Вукићевић, проф. др Емине Копас-Вукашиновић и доц. др Милоша Ђорђевића.
Значајну улогу у реализацији пројектних активности имале су и студенткиње четврте године смера ОАС Предшколски васпитач, Теодора Брановић, Миљана Илић, Кристина Тодорчевић, Дијана Миленковић, Наташа Петровић, Кристина Симић и Исидора Страхиновић.
На отварању изложбе додељене су захвалнице ПУ „Пионир“ и васпитачима који су учествовали у активностима пројекта. Учесницима ликовне колоније, односно деци чији су радови представљени на изложби, додељене су дипломе.