Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел/Факс: +381 (0)35 8223-805, Тел: +381 (0)35 8222-262

НИКОЛА РАКОЧЕВИЋ ВОДИ ДРАМСКУ СЕКЦИЈУ ФАКУЛТЕТА ПЕДАГОШКИХ НАУКА


Наш познати глумац и драмски уметник Никола Ракочевић, постао је сарадник Факултета педагошких наука у Јагодини. Он ће водити драмску секцију Факултета педагошких наука у Јагодини и бити ангажован за рад са студентима у креирању и извођењу позоришних представа.

После јуче одржане премијере представе „Селестина“ у Југословенском драмском позоришту у Београду, у којој Ракочевић игра једну од главних улога, декан, проф. др Виолета Јовановић и координатор за односе са јавношћу, проф. др Марко Ђорђевић, разговарали су са њим о облицима будуће сарадње и постигли договор.

Студенти Факултета педагошких наука у Јагодини имаће ексклузивну могућност да поред многобројних ваннаставних активности, у оквиру ове секције сарадјују са једним од најперспективнијих имена српског глумишта, да стичу и развијају професионална знања и учествују у раду студентског позоришта „Станиславски“.

Планирано је да сваке године на крају семестра буде изведена позоришна представа која би касније наставила свој живот на позоришним фестивалима у земљи и иностранству.