Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел/Факс: +381 (0)35 8223-805, Тел: +381 (0)35 8222-262

Конкурси за Еразмус + студентске мобилности


На сајту Универзитета у Крагујевцу расписана су три Еразмус+ конкурса за студенте и то за:

  1. Мобилност у сврху учења према ЕУ земљама и трећим земљама придруженим програму – Еразмус+ КА131 СМС ( https://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=4394 ).
  2. Мобилност у сврху праксе у институцијама у ЕУ земљама и трећим земљама придруженим програму – Еразмус+ КА131 СМП ( https://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=4395 ).
  3. Мобилност у сврху учења према трећим земљама које нису придружене програму – Еразмус+ КА171 СМС (Босна и Херцеговина и Израел) ( https://kg.ac.rs/vest.php?vest_je=4396 ).

Конкурси трају до краја септембра и студентима су на располагању све врсте мобилности доступне у Еразмус+ програму. У фази конкурисања могу да се пријаве за све три врсте мобилности, али, уколико буду селектовани за више позиција, у обавези су да се определе за једну мобилност.

Приликом припреме Уговора о учењу студент даје предлог предмета које би слушао и полагао током мобилности (у збиру између 20 и 30 ЕСПБ, с тим што најмање два предмета морају да буду подударна са предметима из студијског програма који студент похађа на матичном факултету, а остали предмети могу да буду опциони.

Студенти завршних година који су положили све испите, или не могу да пронађу два подударна предмета на гостујућем универзитету, не могу да се пријаве на мобилност у сврху учења, већ само у сврху праксе. Сва додатна питања можете послати на majastanojevic2@gmail.com