Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел/Факс: +381 (0)35 8223-805, Тел: +381 (0)35 8222-262

ИЗЛОЖБА ДЕЧИЈИХ ЛИКОВНИХ РАДОВА “ПУТОВАЊЕ КРОЗ ИСТОРИЈУ УМЕТНОСТИ“ НА ФПНЈ


Позивамо вас на отварање изложбе дечијих ликовних радова насталих у оквиру васпитно-образовног пројекта “Путовање кроз историју уметности“. Изложба ће бити отворена у среду, 22. фебруара 2023. године у 10 сати у Галерији “Гинко“ на Факултету педагошких наука у Јагодини.

Ове године Факултет педагошких наука у Јагодини слави јубилеј, 125 година од оснивања Учитељске школе и 30 година од оснивања Факултета. Изложба ликовних радова деце из вртића „Сунце“ једна је од активности којима се обележава овај значајни јубилеј.

Пројекат је реализован у сарадњи између Факултета педагошких наука и вртића „Сунце“ (ПУ „Пионир“) из Јагодине, у оквиру наставног предмета Методички практикум ликовног васпитања.

Циљ пројекта са једне стране подразумевао је приближавање уметности деци предшколског узраста, а са друге стране развијање компетеција будућих васпитача у предшколским установама, студената Факултета педагошких наука, за ефектну примену дела ликовних уметности у васпитно-образовном раду са децом предшколског узраста.