Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел. (+381 35) 223-805, Факс: (+381 35) 223-805

ИСТРАЖИВАЧКА КОНФЕРЕНЦИЈА „ИСТОРИЈА МАТЕМАТИКЕ У МАТЕМАТИЧКОМ ОБРАЗОВАЊУ” НА ФАКУЛТЕТУ ПЕДАГОШКИХ НАУКА У ЈАГОДИНИ


На Факултету педагошких наука Универзитета у Крагујевцу у периоду од 26. до 30. октобра 2018. године, биће одржана истраживачка конференција „Историја математике у математичком образовању”.

Организатори су Факултет педагошких наука Универзитета у Крагујевцу и Учитељски факултет Универзитета у Београду. Конференција се одржава под покровитељством Европског друштва за истраживања у математичком образовању (European Society for Research in Mathematics Education – ERME).

Конференцију ће водити проф. др Снежана Лоренс (Snežana Lawrence), професор Универзитета Middlesex у Лондону, Велика Британија. Др Лоренс се осим историје математике бави и математичким образовањем. Помоћни је уредник часописа BSHM Bulletin, у издању British Society for the History of Mathematics Bulletin (Taylor & Francis) и члан је уредништва часописа Mathematics Today (Institute of Mathematics and Its Applications).

Предавања ће поред проф. др Снежане Лоренс, одржати и проф. др Мирко Дејић, редовни професор Учитељског факултета у Београду и др Винсент Матско (Vincent Matsko), математичар, едукатор, уметник, пазл дизајнер и програмер (САД).

Конференција је радног карактера и представља својеврсну иницијативу за окупљање и сарадњу стручњака из области математике и математичког образовања земаља са простора западног Балкана (Македоније, Босне и Херцеговине, Хрватске, Црне Горе и Србије).