Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел/Факс: +381 (0)35 8223-805, Тел: +381 (0)35 8222-262

ФПНЈ ДО ЕГИПТА – САРАДЊА И НОВИ МАСТЕР ПРОГРАМ НА ЕНГЛЕСКОМ ЈЕЗИКУ


Делегација Факултета педагошких наука у Јагодини, у саставу проф. др Виолета Јовановић, декан, проф. др Илијана Чутура, продекан, и проф. др Ивана Ћирковић-Миладиновић, руководилац докторских студија, боравила је у Каиру, Египат, у периоду од 3. до 7. јуна 2024. године. Циљ ове посете је био презентовање новог мастер програма на енглеском језику MA in INTERNATIONAL TEACHER EDUCATION PROGRAMME (MITEP) који је у процесу акредитације. Очекује се да се први студенти могу уписати почетком октобра 2024. године а намењен је свима који желе да стекну наставничке компетенције за рад у било којој међународној школи у свету.
Током посете делегацијa је наишла на изузетан дочек домаћина на челу са др Нермијен Исмаил, власницом седам међународних школа под називом NIS Schools. Ова институција броји седам кампуса и то Nasr City Campus, First Settlement Campus, El-Shorouk Campus, Port Said Campus, New Capital (all girls) international school Campus и New Capital national school Campus. Сваки кампус има основну школу, средњу школу и програм припреме ученика за факултет (IB programme). Школа броји 13.500 ђака и 5.000 наставника. Ову посету је финансирала локална самоуправа града Јагодина па се овом приликом захваљујемо на помоћи и сарадњи.