Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел/Факс: +381 (0)35 8223-805, Тел: +381 (0)35 8222-262

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА КАО НОСИЛАЦ ЕРАЗМУС ПРОЈЕКТА СА ПАРТНЕРИМА ИЗ ФИНСКЕ И АУСТРИЈЕ – Teacher Training in Physical Activities and Embodied Learning through STEAM Education


Факултет педагошких наука у Јагодини, Универзитета у Крагујевцу са поносом најављује активности у вези са пројектом „Teacher Training in Physical Activities and Embodied Learning through STEAM Education“, који ће се реализовати у сарадњи са Финским институтом за истраживања у образовању из Јивашкиле, Финска (The Finnish Institute for Educational Research, University of Jyväskylä), и Института за STEM образовање са Јохан Кеплер Универзитета у Линцу (Department of STEM Education, Johannes Kepler University Linz).

Овај иновативни пројекат има за циљ интеграцију физичке активности у STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, and Mathematics) образовни концепт. Кроз ово партнерство, студенти ће развијати кључне компетенције као што су решавање проблема, креативно размишљање и дигиталне вештине, које су од суштинског значаја за успех у данашњем динамичном друштву.

Својеврсно представљање пројекта и почетак сарадње обележени су састанком који је одржан на Факултету педагошких наука Универзитета у Крагујевцу данас, 8. фебруара. Ова почетна фаза пројекта трајаће до 9. фебруара 2024. године. Овом приликом, гости из Финске и Аустрије боравиће на Факултету педагошких наука у Јагодини, како би заједно са домаћинима развили детаљан план рада на имплементацији иновативног концепта.

Пројекат „Teacher Training in Physical Activities and Embodied Learning through STEAM Education“ финансиран је захваљујући Еразмус пројекту који је подржан од стране Европске Уније.