Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел/Факс: +381 (0)35 8223-805, Тел: +381 (0)35 8222-262

ДЕДОВИНА ПЕСНИКА СТЕФАНА ЛАЗАРЕВИЋА ЗАБЛИСТАЛА НОВИМ СЈАЈЕМ


Главни јунак прве епизоде новог ТВ серијала „Моја дедовина“ који се од 24.септембра у 21.00 премијерно емитује на првом програму РТС-а, је некадашњи студент Факултета педагошких наука у Јагодини, домски васпитач и песник Стефан Лазаревић.

Он и његова породица уз помоћ телевизијског водитеља Милана Поповића (раније „Задња кућа Србија“ ), рођака и мештана села Ђуринац, покушавају да обнове своју дедовину и врате јој стари сјај са жељом да ту покрену и уметничку колонију.

Идејни подстицај за настанак овог серијала је глобална пандемија која је, поред осталог, показала колико је важно имати кућу на селу, и уопште, место на које човек може да се склони у данашње доба.

Камере су окренуте према аутентичним личностима, домаћинима који одлучују да обнове своју дедовину.

Серијал је рађен по сценарију професора комуникологије Марка Ђорђевића који је и извршни продуцент испред куће „Сербика Медиа“.

У јединственом ТВ пројекту током прве полусезоне, телевизијска екипа врхунских професионалаца предвођена телевизијским аутором и водитељем Миланом Поповићем, одлази у различите делове Србије и помаже главним актерима серијала да обнове своју дедовину и врате јој стари сјај.

Да ли ће мештани и комшије помоћи, хоће ли се сеоска моба и дух заједнишва вратити и показати своју пуну снагу и смисао у времену све веће отуђености и несигурности?