FAKULTET PEDAGOŠKIH NAUKA
UNIVERZITETA U KRAGUJEVCU,
JAGODINA


Milana Mijalkovića 14, 35000 Jagodina,
Tel. (+381 35) 223 805,
Fax (+381 35) 223 805
   
Arhiva vesti  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
2013.  
 
2012.  
 
2011.  
 
2010.  
 
2009.  
 
2008.  
 
2007.  
   
2006.  
 
2005.
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Vesti - arhiva 2008.


Datum:13.12.2008
Svečana akademija povodom Dana Pedagoškog fakulteta



Prigodnom svečanošću proslavljen je petnaesti po redu Dan Pedagoškog fakulteta u Jagodini.
Prisutnima su se obratili dr Slavko Gordić, poseban savetnik ministra prosvete, prorektor Univerziteta u Kragujevcu, prof. dr Verica Babić, prodekan doc. dr Violeta Jovanović, dekan prof. mr Sretko Divljan kao i učesnici skupa Balkanske asocijacije učiteljskih, pedagoških i srodnih fakulteta, uvaženi gosti iz Turske, Bugarske, Albanije, Makedonije, Republike Srpske i Srbije.
Univerzitet u Kragujevcu je povodom Dana fakulteta nagradio najboljeg studenta IV godine, Sanju Stanković.
U saradnji sa svojim profesorima, sa decom i vaspitačima iz jagodinskih dečjih vrtića, učenicima i učiteljima OŠ "Rada Miljković" i OŠ "Boško Đuričić", studenti našeg fakulteta su pripremili prigodan program, otkrivajući deo tajanstvenog sveta tonova, boja, reči, plesa i igre.



Hor Pedagoškog fakulteta
dirigent: Jelena Grkić
korepetitor: Bratislav Starčević, student II godine
Gaudeamus igitur
Moj deda voli tango
tekst: Slobodan Petrović
muzika: Jovica Gavrilović
Vojislav Ilić: Pošla moma na voda



 

Datum:05.12.2008
Ponovo u gostina u Ambasadi Finske u Beogradu



Povodom Dana državnosti Republike Finske, 5.decembra, bili smo gosti na prijemu u rezidenciji ambasadora, gospodina Kari Veijalainena, i njegove supruge, gospođe Aneli Veijalainen. Ovo je bila prilika da sretnemo stare prijatelje, da se zahvalimo na još jednom toplom gostoprimstvu u Helsinkiju u novembru ove godine, i da razmenimo ideje o budućoj saradnji.









 

Datum:12.11.2008
Studijsko putovanje u Helsinki



Studijsko putovanje i poseta Helsinkiju nastavnika i saradnika Pedagoškog fakulteta u Jagodini organizovana je u okviru Tempus projekta 0d 5 do 12. novembra 2008. godine. Predusretljiv i ljubazan domaćin gostima iz Srbije bio je Mati Meri, profesor u penziji, doskorašnji šef departmana za obrazovanje nastavnika na Univerzitetu u Helsinkiju, zahvaljujući kome je poseta bila ne samo dobro organizovana i celishodna, već i izuzetno prijatna.

Preuzmite izveštaj







 

Datum:26.06.2008
Metodički aspekti nastave matematike


Regionalni naučni skup na temu Metodički aspekti nastave metematike održan je 23. i 24. juna 2008. godine na Pedagoškom fakultetu u Jagodini, u organizaciji samog Fakulteta, a pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Finske u Beogradu. Ovaj skup je deo projekta Razvoj kurikuluma: unapređivanje praktične nastave i istraživanja, peti je i poslednji u toku školske 2007/08. godine u okviru navedenog projekta. Naučnom skupu je prisustvovalo 240 učitelja i nastavnika matematike i informatike iz osnovnih škola Pomoravskog okruga i iz nekoliko susednih okruga. Posebno interesovanje su pokazali studenti Pedagoškog fakulteta, a projektom je do sada obuhvaćeno preko 500 učitelja i nastavnika različitih stručnih profila.

Preuzmite izveštaj







 

Datum:17.05.2008
Poštovanje različitosti dece u nastavi engleskog jezika na ranom uzrastu



Pedagoški fakultet u Jagodini ponovo je bio centar novih događanja u oblasti obrazovanja: 16. i 17. maja 2008. godine održana je međunarodna konferencija iz oblasti metodike nastave engleskog jezika pod nazivom Poštovanje različitosti dece u nastavi engleskog jezika na ranom uzrastu. Ovo je četvrti skup koji je na ovom fakultetu održan u tekućoj školskoj godini kao deo projekta Razvoj kurikuluma: unapređivanje praktične nastave i istraživanja, čiji je pokrovitelj Ambasada Republike Finske u Beogradu.

Preuzmite izveštaj

 






 

Datum:10.05.2008
Etička dimenzija obrazovanja



U vreme kada obeležava 110 godina školovanja učitelja, Pedagoški fakultet u Jagodini je na predlog Katedre za humanističke nauke, organizovao, 9. i 10. maja međunarodni naučni skup na temu: Etička dimenzija obrazovanja. Skup je okupio 34 učesnika  sa različitih fakulteta i instituta iz zemlje i Regiona.

Preuzmite izveštaj








 

Datum:12.04.2008
Umetnost u metodikama nastave



Na Pedagoškom fakultetu u Jagodini je krajem prošle nedelje, 11.  i 12. aprila 2008. godine, održan regionalni naučni skup pod nazivom Umetnost u metodikama nastave. Skup je organizovan pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Finske u Beogradu, kao deo projekta Razvoj kurikuluma: unapređivanje praktične nastave i istraživanja, kojim je predviđeno održavanje pet naučnih skupova iz različitih oblasti obrazovanja i stručnog usavršavanja učitelja i nastavnika.

Preuzmite izveštaj






 

Datum:12.03.2008
Tempus sastanak u Briselu



Učešće našeg fakulteta u Tempus projektu: sastanku predstavnika Tempus projekata u Briselu 10. i 11. marta 2008. prisustvovala Vera Savić. Na dvodnevnom sastanku je bilo 250 predstavnika iz preko 40 zemalja, koji su predstavljali 155 Tempus projekata. Naš projekat zastupao i profesor Mati Meri sa Univerziteta u Helsinkiju.

Preuzmite izveštaj






 

Datum:16.02.2008
Sportske igre i skijanje



Deo nastave iz predmeta sportske igre i skijanje realizovan je od 09.02.2008 do 16.02.2008. godine na Maljovici - planina Rila (Republika Bugarska). Studenti su uspešno savladali osnovnu i naprednu tehniku alpskog smučanja, igre na snegu i organizaciju aktivnosti u prirodi u zimskim uslovima. Nastava je protekla u idealnim vremenskim i prostornim uslovima. Svi studenti su pokazali izuzetnu upornost, odgovornost, zadovoljavajuće znanje i položili ispit sa pozitivnim ocenama.









 

Datum:02.02.2008
Međunarodna konferencija


28. januara - 2.februara 2008. godine u Dubni (Rusija), održana je XV  međunarodna konferencija Mathematics. Computers. Education. Na konferenciji su sa saopštenjem Mathematical Abilities: Identification and Development učestvovali nastavnici našeg Fakulteta dr Milana Egerić i mr Aleksandra Mihajlović, kao i dr Mirko Dejić sa Učiteljskog fakulteta u Beogradu.

Konferencija je održana na Objedinjenom institutu za nuklearna istraživanja, a njeni organizatori su bili: Moskovski državni univerzitet M. V. Lomonosov; Objedinjeni institut za nuklearna istraživanja u Dubni; Centar za biološka istraživanja Puščino (Ruska Akademija Nauka); Institut za primenjenu matematiku M. V. Keldiš (Ruska Akademija Nauka); Naučni centar za primenjena istraživanja u Dubni; Međuregionalna društvena organizacija "Žene u nauci i obrazovanju".


Preuzmite izveštaj






 

 

Designed by Verica, Nebojsa, Pavle