Fakultet pedagoških nauka

FAKULTET PEDAGOŠKIH NAUKA UNIVERZITETA U KRAGUJEVCU, JAGODINA Milana Mijalkovića 14, 35000 Jagodina, Tel. (+381 35) 223-805, Faks: (+381 35) 223-805

Folklorna sekcija


Folklor je jedna od vannastavnih aktivnosti koja postoji na našem Fakultetu. Ova sekcija svake školske godine broji od 30 do 50 članova. Članovi ove sekcije mogu biti studenti svih osnovnih i master akademskih studija, kao i nastavno, odnosno vannastavno osoblje. Pravo na članstvo imaju i oni studenti koji nemaju prethodnog iskustva sa folklorom.

Misija sekcije jeste da obrađuje narodno igračko, pevačko i muzičko stvaralaštvo. Folklorna sekcija Fakulteta pedagoških nauka spremna je na razvijanje svih oblika saradnje na negovanju, očuvanju i afirmaciji kulturnog stvaralaštva. Sekcija je učesnih gotovo svih kulturnih manifestacija koje ogranizuje Fakultet.

Sekcijom rukovodi student koji je aktivni član kulturno-umetničkog društva koje je godinama unazad nagrađivano zlatnom plaketom od strane Saveza amatera naše zemlje. Ovde možete naučiti igre iz Šumadije, Vranjskog polja, Šopske igre, Gradske igre, kao i dečije igre koje vam mogu pomoći u kasnijem radu sa učenicima. Probe se održavaju dva puta nedeljno, ponedeljkom i četvrtkom.

Celovečernji koncert u Budimpešti (Mađarska). Tekelijanum, 26. maj 2018. godine.