FAKULTET PEDAGOŠKIH NAUKA
UNIVERZITETA U KRAGUJEVCU,
JAGODINA


Milana Mijalkovića 14, 35000 Jagodina,
Tel. (+381 35) 223 805,
Fax (+381 35) 223 805


Fakultet pedagoških nauka je deo eduroam servisaŠta je EDUROAM?

eduroam® – education roaming je besplatan servis za pristup Internetu. Svojim korisnicima omogućava bezbedan, brz i jednostavan pristup Internetu širom sveta, bez potrebe za otvaranjem dodatnih naloga, uz korišćenje već postojećeg korisničkog imena i lozinke kreiranih na instituciji u kojoj rade ili studiraju.

Tako npr. student Fakulteta pedagoških nauka, može pristupiti eduroam Internetu na svom fakultetu, ili kada je u poseti bilo kojoj instituciji u Srbiji ili svetu korišćenjem istog korisničkog imena i lozinke. Korisnik ima isti utisak, bez obzira gde pristupa eduroam Internetu.

Korisnici eduroam servisa su studenti i zaposleni u naučno-istraživačkim i obrazovnim institucijama širom sveta. U Srbiji ga mogu koristiti studenti, profesori, predavači, naučnici, istraživači i svi drugi zaposleni u institucijama članicama Akademske mreže Srbije (AMRES).

Zahvaljujući najsavremenijim standardima za enkripciju (WPA2/AES i WPA2/TKIP), korisnicima je zagarantovan visok nivo zaštite privatnosti njihovih podataka.

eduroam je osim u Srbiji dostupan u brojnim naučno-istraživačkim i obrazovnim institucijama u 67 zemalja Evrope i sveta.

Mapu sa pristupnim tačkama u Srbiji možete pogledati ovde.
Mapu sa pristupnim tačkama u svetu možete pogledati ovde.

Pristup Internetu putem eduroam-a je jako jednostavan.
Potrebno je samo jednom izvršiti podešavanje na korisničkom uređaju. Uputstva za korišćenje i pristup eduroam servisu možete naći ovde.


Pravila korišćenja

Korišćenje eduroama podleže pravilniku korišćenja akademske mreže koje je propisao AMRES kao i pravilniku AMRES eduroam servisa.

Izvod iz sekcije 6 pravilnika za eduroam:

• Korisnik je odgovoran za čuvanje svog digitalnog identiteta i korišćenje bilo kog servisa koji mu on omogućava.
• Ukoliko dođe do kompromitovanja digitalnog identiteta korisnika, tada on mora odmah obavestiti svoju matičnu instituciju.
• Korisnik je obavezan da obavesti posećenu instituciju (ukoliko je moguće) i matičnu instituciju o eventualnim problemima sa kojima se susreo pri korišćenju ili pokušaju korišćenja eduroam servisa.


eduroam na Fakultetu pedagoških nauka


Postoje tri pristupne tačke koje pokrivaju tri nivoa Fakulteta, tako da je servis dostupan u celoj zgradi Fakulteta osim u delu sale.

Dodatna pitanja možete postaviti na ris@pefja.kg.ac.rs


Dodatne informacije


Nacionalna strana za eduroam

Centralna strana za eduroam
Spisak institucija koje učestvuju u eduroam servisu

 

Designed by Verica, Nebojsa, Pavle