Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел. (+381 35) 223-805, Факс: (+381 35) 223-805

Презентација Global UGRAD стипендијa за студијски боравак у САД


Стипендија Владе Сједињених Америчких Држава за студенте основних студија

Амбасада Сједињених Америчких Држава у Београду представиће студентима Универзитета у Крагујевцу Global UGRAD стипендије за студијски боравак (размену) у САД.

Презентација ће бити одржана у среду, 12. децембра 2018. године у 14:00 сати,
у Центру за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу
(Ректорат, 2. спрат)

Напомена:
Презентација је бесплатна за студенте Универзитета у Крагујевцу, али је због ограниченог броја места неопходно попунити пријавни формулар који се налази на следећем линку.

Global UGRAD програм размене пружа студентима основних студија свих факултета могућност да проведу један академски семестар на универзитету у САД. Програм је прилика да упознате америчко друштво, културу и академске институције, унапредите професионалне вештине и упознате вршњаке из целог света. Учесници програма похађају до 3-4 курса у оквиру основних студија које додељена школа нуди, учествују у волонтерским пројектима и представљају своју земљу.

Стипендија покрива трошкове путовања, школарину, смештај у кампусу, здравствено осигурање, књиге и месечну новчану накнаду.

 Рок за пријаву за Global UGRAD за академску 2019/20. је
31. децембар 2018. године 
до 17:00 часова

Више информација о Global UGRAD програму стипендија можете погледати овде и овде.

 

ОДРЖАН КВИЗ ЗНАЊА У ЧАСТ СРЕТЕНА АЏИЋА


На Факултету педагошких наука у Јагодини, у петак, 7. децембра 2018, одржан је Квиз знања у част Сретена Аџића. Ово такмичење је одржано и поводом прославе двоструког јубилеја – 25 година постојања Факултета и 120 година Мушке учитељске школе у Јагодини.

У квизу су учествовала четири тима студената треће и четврте године oсновних академских студија. Они су се у шест различитих игара такмичили у знању о животу и раду Сретенa Аџићa. Студенте су у публици бодрили њихови професори и колеге. Победници квиза, а и другопласирани тимови, награђени су вредним факултетским издањима књига и сувенирима.
Организатор квиза је НУМ тим.

КВИЗ ЗНАЊА У ЧАСТ СРЕТЕНА АЏИЋА, петак, 7. децембра 2018. у 13.30 часова


У петак, 7. децембра 2018. у 13.30 часова
у Студентском позоришту “Станиславски“, по први пут на Факултету педагошких наука у Јагодини, у сусрет обележавању Јубилеја, биће одржан Квиз знања посвећен животу и раду Сретенa Аџићa.
У квизу који организује НУМ ТИМ Факултета, као такмичари, учествоваће студенти треће и четврте године oсновних академских студија.

РЕФЛЕКСИЈЕ 02 Изложба професора и сарадника Факултета педагошких наука у Јагодини


У Универзитетској галерији у Крагујевцу, у четвртак 29. новембра 2018. године, свечано је отворена изложба професора и сарадника Факултета педагошких наука у Јагодини Рефлексије 02- Живот и игра.

Изложбу је отворила проф. др Виолета Јовановић, декан Факултета педагошких наука у Јагодини,
У музичком делу програма учествовао је оркестар Факултета педагошких наука Универзитета у Крагујевцу.

 

ХОР ФАКУЛТЕТА ПЕДАГОШКИХ НАУКА У ЈАГОДИНИ У ЕМИСИЈИ “ШАРЕНИЦА“ НА РТС-У


У сутрашњој емисији “Шареница“ на РТС-у, погледајте наступ Хора Факултета педагошких наука у Јагодини и разговор са продеканом за наставу и студентска питања, проф. др Илијаном Чутуром.

46. КОНКУРС ЗАДУЖБИНЕ АНДРЕЈЕВИЋ ЗА ОБЈАВЉИВАЊЕ НАУЧНИХ МОНОГРАФИЈА НАСТАЛИХ НА ОСНОВУ ДОКТОРСКИХ ДИСЕРТАЦИЈА, МАГИСТАРСКИХ ТЕЗА, СПЕЦИЈАЛИСТИЧКИХ РАДОВА И НАУЧНИХ СТУДИЈА

 


Конкурс је отворен на свечаности у Малој сали Коларчеве задужбине 29. новембра 2018. у 12 сати и трајаће до 28. децембра 2018. године.

Конкурсни материјали и критеријуми налазе се под опцијом Пријаве, а може се добити и у Задужбини радним данима од 9 до 15 часова.

У тачки 4 критеријума и правила за наведене библиотеке наведени су материјали који се достављају уз предлог за уношење научног дела у издавачки план.

 

Конкурси

Промовисана је књига „Поменик учитеља-некадашњих ученика Мушке учитељске школе погинулих и умрлих у ратовима Србије 1912-1918.године“ историчара Нинослава Станојловића.


На Факултету педагошких наука у Јагодини промовисана је књига „Поменик учитеља-некадашњих ученика Мушке учитељске школе погинулих и умрлих у ратовима Србије 1912-1918.године“, историчара Нинослава Станојловића. Уједно, представљена је и „Антологија“ литерарних радова ученика и студената факултета од оснивања до данас.

 

ПРЕДСТАВЉЕНА ЈУБИЛАРНА ФАКУЛТЕТСКА ИЗДАЊА


У уторак, 27. новембра 2018. године, у 19 часова у амфитеатру Факултета педагошких наука у Јагодини пред бројном публиком представљена су два јубиларна факултетска издања: „Поменик учитеља – некадашњих ученика Мушке учитељске школе јагодинске погинулих и умрлих у ратовима Србије 1912–1918. године”, аутора Нинослава Станојловића и „Антологија литерарних радова ученика и студената – од Учитељске школе до Факултета педагошких наука”, чији су уредници Виолета Јовановић, Бранко Илић и Нина Марковић.

Најављен је програм централне прославе двоструког јубилеја – 25 година постојања Факултета и 120 година Мушке учитељске школе у Јагодини која ће бити одржана 13. децембра на Факултету и у јагодинском Културном центру.

Рукопис „Поменика” је непосредно пред објављивање добио трећу награду Фондације „Драгојло Дудић”, а о њему су говорили рецензенти мр Дејан Танић, архивски саветник у Историјском архиву у Јагодини, Илијана Чутура, професор Факултета, и аутор.
О одабраним прозним и поетским радовима објављеним у „Антологији” говорили су њени уредници, професори књижевности – декан Факултета проф. др Виолета Јовановић и доц. др Бранко Илић.
Ауторске стихове и кратке прозне одломке, као и поезију других аутора заступљених у „Антологији” читали су Бора Стефановић, Ана Келер и студенти Роса Петровић, Стефан Лазаревић, Стефана Љубомировић и Жељко Стојковић. Завршни део програма посвећен је јагодинском књижевнику Бају Џаковићу, који је изненада преминуо непосредно пред излазак „Антологије” на којој је предано радио заједно са уредницима.

Аутори су добили на поклон примерак овог јубиларног факултетског издања.
За музички део програма био је задужен шеф оркестра Факултета Братислав Старчевић. Промоцију је модерирала доц. др Маја Димитријевић.