Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел. (+381 35) 223-805, Факс: (+381 35) 223-805

На Факултету педагошких наука у Јагодини одржано 51. Државно такмичење из математике за ученике основних школа


Факултет педагошких наука у Јагодини имао је изузетну част и привилегију да 21. априла 2018. године угости најбоље младе математичаре Србије. Државно такмичење се у нашој установи одржава други пут. С обзиром на то да су Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Друштво математичара Србије препознали високе организационе капацитете и професионалну одговорност запослених и студената Факултета, с пуним поверењем одабрали су домаћина други пут у веома кратком временском периоду.

Такмичило се 330 ученика који су са бројним пратиоцима уживали у боравку у нашем граду.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Књигу „Парк Факултета педагошких наука у Јагодини“ можете купити у скриптарници нашег факултета


Књигу „Парк Факултета педагошких наука у Јагодини“ можете купити у скриптарници нашег факултета
по цени од 1.100 динара
сваког радног дана
од 11.00 до 13.00 часова.

Телефон скриптарнице
035/223-805
локал 119

51. ДРЖАВНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ УЧЕНИКА ОСНОВНИХ ШКОЛА НА ФАКУЛТЕТУ ПЕДАГОШКИХ НАУКА У ЈАГОДИНИ

 


На Факултету педагошких наука у Јагодини током предстојећег викенда, биће одржано 51. Државно такмичење из математике ученика основних школа.

Свечано отварање такмичења биће одржано у суботу, 21. априла 2018. у 9 часова у амфитеатру Факултета педагошких наука у Јагодини, а додела признања најуспешнијим такмичарима, у недељу, 22. априла 2018. у 10 часова.

Ове године наступиће 328 такмичара из свих округа са територије Србије, а такмичиће се ученици шестог, седмог и осмог разреда основних школа.

Најуспешнији такмичари из седмог и осмог разреда, пласираће се на Српску математичку олимпијаду која је изборно такмичење за формирање екипе Србије на међународним такмичењима за основце.

Проф. др Виолета Јовановић, у данашњој изјави за јагодинску телевизију Коперникус


Деканка Факултета педагошких наука у Јагодини, проф. др Виолета Јовановић, у данашњој изјави за јагодинску телевизију Коперникус, истакла је да су студенти који су ранијих година похађали припремну наставу за упис на факултет, показивали запажене резултате и на пријемном испиту.

Она је нагласила да је ове године припремна настава бесплатна и навела остале појединости у вези са предстојећим уписним роком.

Oдржан Трећи васкршњи концерт хора Факултета педагошких наука


У оквиру прославе јубилеја 120 година од оснивања Учитељске школе у Јагодини и 25 година Факултета педагошких наука, синоћ је у сали Културног центра у Јагодини одржан Трећи васкршњи концерт хора и оркестра нашег Факултета.

Наши студенти и професори су својим наступом одушевили јагодинску публику и оставили је без даха, а после концерта догодио се леп и несвакидашњи догађај.
Шеф оркестра Братислав Старчевић је уз пратњу студентског хора и гостујућег хора “Шуматовац“ у фоајеу Центра за културу, запросио своју девојку Невену Митровић.