Факултет педагошких наука

ФАКУЛТЕТ ПЕДАГОШКИХ НАУКА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ, ЈАГОДИНА Милана Мијалковића 14, 35000 Јагодина, Тел/Факс: +381 (0)35 8223-805, Тел: +381 (0)35 8222-262

ОДРЖАН ÖSD ИСПИТ ЗА СТИЦАЊЕ СЕРТИФИКАТА О ПОЗНАВАЊУ НЕМАЧКОГ ЈЕЗИКА


С обзиром на то да је познавање немачког језика веома значајно за будућност и каријеру студената, Факултет педагошких наука у Јагодини успоставио је сарадњу са Аустријским институтом у Београду, тачније са једним од његових центара у Србији, „Руђер Бошковић“, за сертификацију немачког језика.

Студенти су добили прилику да се бесплатно и у оквиру редовних студија припреме за полагање испита и стекну сертификат који представља један од најпрестижнијих европских језичких сертификата који је у систему квалитета АЛТЕ (Association of Language Testers in Europe) и ЦЕФ (Common European Framework – Савета Европе), трајно важи и признат је у свим земљама немачког говорног подручја.

Полагање ових испита за стицање сертификата организовано је 24. марта у 10 сати у просторијама Факултета педагошких наука у Јагодини и успешно је спроведено.

Студенти су показали изванредно знање немачког језика и добили званично признате сертификате у земљама немачког говорног подручја који су уједно непоходни у процесу добијања визе за спајање породица, радну дозволу и студирање у Немачкој, Аустрији или Швајцарској.